Gaidības. Veikalu un preču vilinājums

Gaidības. Veikalu un preču vilinājums

05. Jan 2017, 08:34 Lindinnna Lindinnna

Sveikas esošās un topošās māmiņas!


Esam jau iekāpuši 18.nedēļā, bijām arī uz vizīti pie mūsu mīļās dakterītes, mums viss ir labi un tik augam! Bet, kas puncī slēpjas vēl nezinu, ceru uzzināt pēc 4 nedēļām. :) Bet tas jau būs cits stāsts... :)

Šoreiz vēlos ar Jums padiskutēt, padalīties domās, iespaidos par mazā bumbulīša pūriņu.

Esmu nolēmusi mazajam atrāk neko nepirkt par pavasara sākumu (mazajam jādzimst jūnija sākumā). Manā prātā iespaidojies ticējums - NEKO PIRMS LAIKA NEPIRKT- Kā ir ar Jums? Jūs šo ticējumu ievērojat vai tomēr nē? :)

Sāksim ar to, ka es esmu kā traka uz mazo bērnu veikaliem, nevaru paiet garām, neieejot viņos un neaplūkojot kādas tik lietas varēšu iegādāties savam mazajam bumbulītim... Un drēbītes, kādas tik ir drēbītes.. Zinu, izklausos pēc kārtīgas ''šopaholiķes'', bet ticiet, tā nav. Es apzinos, ka sākumā ar drēbītēm nav ko aizrauties, jo mazais ātri izaugs un pat var palikt drēbītes, kas netiks uzvilktas. Un vēl tā pat nezinu, kas puncī slēpjas - maza dāma vai mazs kundziņš...

Tagad vēršos pie Jums, kāda izmēra pirmās drēbītes Jūs iesakāt pirkt? Kāda ir Jūsu pieredze attiecībā ar izmēriem? 

Turpinot tēmu par bērnu lietām, vēlos ar Jums padalīties ar saviem atradumiem, kuri man ir ''iekrituši acīs'' un labprāt dzirdētu Jūsu atsauksmes un domas,  vai tas ir vispār vajadzīgs.. 


Aktivitātes paklājiņš

20170104202116-55719.jpg





Nu šie tiešām ir ļoti plašā klāstā, izvēle ir nebeidzama. Manuprāt, šī varētu būt noderīga lieta bērna attīstībā, bet kā tas ir patiesībā, varbūt kāda mamma var padalīties pieredzē? :)

Pārtinamā virsma

20170104203040-42121.jpg

Lūk māmiņas sakiet, cik liederīga ir pārtinamā virsma, vai šada tipa stiprināmā pie gultiņas ir droša un ērta mazulītim? Vai tomēr ir labākas tās, kas ir iestrādātas speciālā kumodē (atvainojiet, ja pareizi nezinu nosaukumu) 

Barošanas krēsliņš 

20170104203341-97046.jpg

Cik daudzas no Jums izmanto barošanas krēsliņus? Cik ilgu laiku izmantojāt un kāda ir bērna attieksme pret sēdēšanu šeit?

Pakaviņš

20170104203817-38266.jpg

Šis pagaidām manā sarakstā ir ļoti aktuāls pirkums, kuru plānoju iegādāties, gan vēl grūtniecības laikā, lai varētu ērtāk gulēt un izmanto to mazā barošanā. Sakiet vai barojot mazulīti ar šo spilvenu ir ērti gan mazulītim, gan māmiņai?

Vibro krēsliņš

20170104204138-28623.jpg

Kāda ir Jūsu attieksme pret vibro krēsliņiem, cik noderīgi tie ir un vai tie vispār ir veselīgi priekš bērniņa?

Bērnu gultiņas karuselis

20170104204541-81900.jpg


Šie arī ir ļoti daudz un plašā klāstā, bet jautājums vai tas ir vajadzīgs, vai tieši bērniņš nebaidās no šādām mantiņām?

 

Šīs ir dažās no lietām, kuras vēlētos iegādāties savam bērniņam, bet protams apzinos, ka tās visas nav paradzētas uzreiz mazulim, viss laika gaitā, bet tiešām vēlētos dzirdēt Jūsu domas un viedokli! Paldies par Jūsu atbildēm jau iepriekšs! :) 


Vēl turpinot pūriņu tēmu  noteikti visām māmiņām pats svarīgākais pirkums ir mazulīša rati, jo ir tik daudz noteikumi un vajadzības, lai iegādātos ratus. Un arī mūsu pašu vēlmes, kādus mēs vēlamies, gan krāsas ziņā, gan ratu lieluma ziņā un arī galvenais, lai mazulītim būtu ērti. Pagaidām pati esmu apjukusi no lielā piedāvājuma klāsta, bet savi nosacījumi man ir izveidojušies, vēlos ar lielu kulbu, lieliem ratiem un labu amortizāciju. Vēl ir jautājums kāda tipa izvēlēties 2-vienā vai 3-vienā ratiņus, vai varbūt sākumā tikai kulbas ratus un attiecīgi pēc tam pastaigu ratus, jo esmu dzirdējusi, ka daudziem 2-vienā un 3-vienā ratiem ir ļoti neērta sēžamā daļa.

Kādu laiku atpakaļ mani favorīti bija Lonex classic retro rati, ar vīru bijām stāvā sajūsmā par šiem ratiem, jo mums ļoti patīk pītā kulba, bet sēžāmā daļa neesot no tām ērtākajām.

 

20170104210602-94320.jpg


Beigās mēs izlēmām vienkārši iet un skatīties uz veikaliem, kur taustāmi var aplūkot ratus, lai nesanāk internetā beigās nopirkt ''kaķi maisā''. Kā bija ar Jums cik ilgi izvēlējāties ratus, kādi bija Jūsu kritēriji?


Atkārtošos, paldies mīļās māmiņas par Jūsu atbildēm jau iepriekšs! 

Uz tikšanos nākamajā rakstā! 


Lindinnna Lindinnna 07. Jan 2017, 18:11 Lilija-Roze

Paldies Tev par taviem padomiem arī noķēru lietas, ko pat biju piemirsusi. 😀 Ļoti jauki lasīt tik daudz un plašu atbilžu un ieteikumu! 😀 Lai mums visām jauks gaidīšanas laiks un jau esošajām māmiņām, lai stipra,stipra veselība gan Jums, gan bērniem, viss pārējais izdosies! 😀

Lindinnna Lindinnna 07. Jan 2017, 18:07 eliiinaa

Lai Jums jaukas dzemdības! Novēlu Jums visu to labāko, lai bērniņš aug stiprs un vesels! Paldies Jums par padomiem! 😀❤

Lindinnna Lindinnna 07. Jan 2017, 18:04

zaakiits , Latinug , KatrinaKatrina - Paldies Jums meitenes, daudz iedevāt par ko piedomāt cītīgāk , it īpaši pie apģērba mazajam. Domāju, ka ap kādu marta mēnesi es varētu sākt mazajam iepirkt jau pirmās drēbītes, varbūt iespējams ātrāk, jo martā mums vēl ir gaidāma pārvākšanās, tas protams sarežģī ratu izvēli, jo nezinu, kā būs ar brīvām vietām un cik augstu būs jākāpj uz dzīvokli. 😀

Lindinnna Lindinnna 07. Jan 2017, 17:51

mamma88 un Silvuce - noteikti apzinos, ka uz pašu pēdējo brīdi nevar atstāt, jo vīram es noteikti nelikšu skraidīt pa veikaliem, jo viņam ir tomēr maiņu darbs un atpūta ir nepieciešama. Liela palīdze noteikti būs arī mana mamma, jo savu mazbērnu viņa jau ļoti gaida😀
Paldies Jums mīļās mammas! 😀

Lindinnna Lindinnna 07. Jan 2017, 17:43 apalk

Paldies par tavu ieteikumu par drēbītēm noteikti ir lietas, ko obligāti ņemšu vērā. 😀 Par visiem spīdošajiem gadžetiem runājot, droši vien, ka katram mazulītim tas ir savādāk un to jau es vairāk zināšu, kad mazulītis piedzims , jo noteikti zinu, ka būs radiņi, kas ko tādu sadāvinās. 😀

Lindinnna Lindinnna 07. Jan 2017, 17:36 lauvinja

Liels paldies par Taviem ieteikumiem, takā esmu no Valmieras mums diemžēl tādu ratu veikalu nav un izvēles nav var teikt nekādas esmu atradusi veikalu Rīgā, kur ir plaša ratu izvēle , domāju, ka arī tur došos un izmēģināšu visus pieejamos ratus 😃

Silvuce Silvuce 05. Jan 2017, 13:03

Sveika,
Neiesaku iepirkšanos atlikt uz pēdējo brīd, lai nesanāk vīram skraidīt pa veikaliem, jo mazais jau pieteicies 😀 Labākais laiks ir sākt iepirkties, kad esi aizgājusi dekrētā. Man ir trīs bērni un uzskatu, ka mazāku izmēru par 62cm nav jēgas pirkt, jo sākumā ļoti strauji aug un ir tendence, ka dzimst aizvien lielāki bērniņi.
Aktivitātes paklājiņš iespējams ir noderīga lieta, bet nu speciāli pirkt neiesaku, jo mazo ļoti labi var nodarbināt arī uz parastas sedziņas.
Barošanas krēsliņu nevajadzēs vēl ilgi, jo ja barosi ar krūti, tad pirmos 6 mēnešu nebūs nepieciešamības. Izvēloties vajag ņemt vērā vai sēdeklītim ir dažādi slīpumi, vai regulējas augstums krēsliņam un ir atbalsts kājām. Kā arī jāskatās, ka paplāte nav mazuļa deguna augstumā 😀 un lai ērti kopjams.
Pakaviņš noteikti ir noderīga lieta gan māmiņai, gan mazulim.
Mums ir parastais krēsliņš, ko izmantoju pirmajos mēnešos, lai mazulis nomoda brīžos būtu blakus, kaut vai piem., gatavojot ēst.
Karuselīts manuprāt ir nevajadzīga lieta, ko pirmajos 3 mēnešos nevajag izmantot, jo var tikai satraukt mazuli un pēc tam jau aktuālāk ir viss ko var paņemt rociņā un ielikt mutītē.
Runājot par ratiem, vajag izvērtēt visus faktorus. Cik ērti mazulim? Vai māmiņai būs ērti? (ja jānes pa trepēm, vai jācilā mašīnā) Ja ir lifts, vai nebūs problēmas ar to plastumu? Pēc pieredzes varu teikt, ka ideālu ratu nav, bet runājot par ratiem 2 in 1, tā ir lieka izšķērdība, jo vairums izmanto tikai kulbu ratus un pēc tam jau tirgo tālāk un meklē sporta tipa ratiņus.

mamma88 mamma88 05. Jan 2017, 12:43

Man šķiet, ka janvāris ir ideāls laiks šopingam. Veikalos atlaides. Vēl arī jūnijs/jūlijs sezonas izpārdošana. Var pirkt šo to pirms laiks, jo kas gan pēc tam pirks visu? Ar jaundzimušo taču nejoņosi pa veikaliem, un vīrs diez vai vienmēr iegādāsies visu tavām vēlmēm atbilstošu.

05. Jan 2017, 10:42

Sveika!
Lai arī mazulim ir 3 mēneši, varu padalīties arī ar mūsu pieredzi.
Iepirkšanās ir svarīgs process. Man tā bija iespēja domāt un šķietami rūpēties par bērniņu pirms dzimšanas. Šobrīd ir ļoti daudz jaunu, izmazgātu drēbīšu, kuras vienkārši salieku kastē nevilktas. Bērnam 3 mēnešu vecumā stabils 68/74 izmērs. Dažādiem ražotājiem izmēri atšķiras. Lindex, piemēram, ir lielākas drēbes, nekā H&M tajā pašā izmērā. Iesaku pirkt 62.izmēru, īpaši kamēr nav zināms, cik bērniņš liels. Tāpat, iesaku nepirkt pār galvu velkamās drēbes (īpaši pirmās, jo bērniņš jau tā šķiet trausls un nevaru iedomāties kā tādam vilkt drēbes pār galvu) un bikses ar parasto jostu (labākas ir ar tādu platu malu jostas daļā, jo tā nespiež punci).
Par lietām, ko rastīji. Komentēt plašāk varu tikai par pārtinamo virsmu. Pilnīgi bezjēdzīga un nelietderīga. Apģērbjot bērniņu veļ no muguras uz vienu un otru pusi. Pārtinamajām virsmām ir maliņas. Tā sanāk visu laiku bērnu stumt kalnā. Mēs aprūpi veicam uz kumodes (kur stāvēja pārtinamā virsma) uz saliktiem dvielīšiem.
Domāju, ka arī barošanas krēsliņš noderēs, bet man tas vel šķiet pāragrs pirkums.
Visi tie raibie un vibrējošie "gadžeti", manuprāt, ir pilnīgi tieki un tie tracina bērnu. Kapēc tad paši virs gultas sev nekaram dziedošus, krāsainus karuselīšis? Kapēc nesēžam visu dienu vibrējošos krēslos?
Es laicīgi sapirku autiņbiksītes. Ļoti noderīgi. Ja 1.izmērs ir 2-5kg, tad arī to var droši pirkt pāris pakas. Bērns piedzima 4kg un 1.izmēra autiņbikses lietojām bērna pirmās 3 nedēļas (bija nopirkta tikai viena paka, nācās skriet un pirkt vēl).
Ja ir naudiņa, ko ieguldīt, iesaku iet uz nodarbībām. Man vērtīgākās bija MK Klaudijas Hēlas nodarbība un Katrīnas Puriņas grūtnieču vingrošana.

lauvinja lauvinja 05. Jan 2017, 09:32

Ratus, protams, vajadzēs noteikti - pastumdi bodē/dzīvē. Kritēriji - atkarīgs no tā kur dzīvo - privātmājā, daudzdzīvokļu mājā - vai būs jāstaipa uz kādu augstu stāvu? vai ir lifts, kas bieži jāizmanto - tad jāskatās lai rati ierūmētos liftā, īpaši vecākās mājās; ja jāstiepj uz augstāku stāvu, tad svarīgi ratu svars un to ērtums pacelšanā/nešanā; izdomā, kur ratus glabāsi mājās, cik daudz vietas tam atvēlēsi - vai tos vienmēr nākises salocīt; vai ir balkons un vēlēsies mazo ratos guldīt uz balkona - kā tur ierūmēsies rati pēc izmēra, kā būs izgrozāmi; kādi ir tavi paradumi - pārvietosies pārsvarā pa pilsētu, vai bieži dosies pastaigā gar jūras krastu un mežu - tad noderēs amortizācija ratu riteņiem, bet tas irpaildus smagums; kāds ir auto, ja ir, cik ērti rati ievietosies bagāžniekā un vai paliek vieta citām mantām? ratu groza izmērs - ko tur vadāsi, vai iesi iepirkties un tur būs jāvadā iepirkumi? tā izturība, stiprinājumi; ekstra, kas man patika ir iespēja ērti pārlikt ratu rokturi otrā virzienā sēžamajai daļai, ja pūš vējš, saule pārlieku karsē; ratu kulbas izmērs, īpaši, ja mazulis dzimst rudenī, lai var ziemā vēl ērti ievietoties;

Ja ir auto, neiztiksi bez autobeņķa, tad lūko pēc tā cik ērti un vienkārši tas stiprinās automašīnā; reizēm noderīga fīča ir iespēja autobeņķi pārlikt pa tiešo uz ratu rāmja.

Karuselis manējiem patika, aktivitātes paklājiņš var noderēt.

Pārtinamā virsma, izdomā, kur vari to novietot, lai tev pašai ir ērti, nav jāsaliecas, vai jāieņem kāda cita poza; Bet šis nav pirkums, kurš ir obligāts.

Ēdambeņķis ir viena riktīgi noderīga lieta, gan kur ēst mazulim, kad paaugsies, gan vienkārši sēdēt, kamēr vecāki pusdieno vai vakariņo. Bet šo jau iegādāsi, kad nāks laiks.

Lindinnna Lindinnna 05. Jan 2017, 07:31 elionoreli

Sveika! Paldies, ka padalījies pieredzē 😀 Pa karuseli bija parādījušās tādas domas, bet tagad skaidrs, ka bez tā var iztikt, bet arī protams, gan jau tas ir atkarīgs no mazulīša 😀 Par drēbītēm runājot, droši sākumā iegādāšos palielāku un mazāku izmēriņu, lai ir katram gadījumam, savādāk būs vīrs jau jāsūta pēc drēbītēm, ja nederēs 😃
Lai Tev un mazajai stipra veselība, lai aug liela un stipra 😀

Elionore Elionore 04. Jan 2017, 23:55

P.S. Ar šo visu gribēju teikt, ka sākumā iepērc tikai pašu nepieciešamāko. Mums sākumā neko vairāk kā drēbītes, piena atgrūšanas lupatiņas un pakaviņu nevajadzēja. Tici man, pārējam laiks atradīsies !

Elionore Elionore 04. Jan 2017, 23:53

Sveika! Forši, ka vari tik konkrēti noformulēt savas vēlmes un domas! Manai mazulītei gan šobrīd ir tikai 3 mēnesīši, bet varu padalīties, kas mums ir noderējis/ nenoderējis līdz šim. Karuselītis - maziņajai to uzdāvinājām, pielikām pie gultas nepilnu 3 mēn vecumā - tas viņu interesē uz apmēram piecām minūtēm, drīz viņa sāk protestēt, kad noņem to - atkal ir mierīga. Nezinu, kāpēc tā. Varbūt tāpēc, ka tur karājas krāsaini priekšmeti, ko nevar aizsniegt? Bez karuseļa mierīgi var iztikt - vairāk viņas uzmanību piesaista interesantā griestu lampa vai kāda vienkārša mantiņa ko rāda mamma vai tētis. Krēsliņš mums ir BabyBjorn, bez vibrācijas. Tajā viņa labprāt pasēž, kamēr es gatavoju ēst. Sākām lietot ap diviem mēnešiem, viszemākajā pozīcijā. Pakaviņš - ideāls izgudrojums barošanai! Man gan ir nedaudz citādāks, apaļāks, vīramāte uzšuva, bet ideāli balsta man rokas - barojot nenogurst un, ja mazā ēdot aizmieg, kādu laiku var ērti, izstiepjoties pačučēt man klēpī. Pārtinamā virsmiņa ir tāda kā bildē, tikai atsevišķa. Nolikām to uz kumodes, ļoti noderīgi un ērti. Par drēbītēm un izmēriem - biju šokēta, cik ļoti firmām atšķiras izmēri. Šur tur 62. izmērs vienāds ar 68. utml., bet tie jau lielāki izmēri, ar laiku sapratīsi un pirksi "uz aci". Sākumam iesaku pirkt tos, kur norādīts 0-3 mēn., 3 - 6 utt. Iesaku arī nesmādēt drēbes, kuras radi/ draugi atdod, jo mums, piemēram, mazā atgrūda daudz pienu, tāpēc sākumā vajadzēja vairāk drēbīšu kā likās. Sagādāju diezgan daudz pašus pirmos izmēriņus - 56. un 0-3.mēn., jo nepatika, ka mazā ir drēbītēs kā maisā. Trijos mēnešos jau pārsvarā velku meitai 68. izmēru. Drēbes visvairāk pērku H&M vai arī mazuļu veikalos, kur poļu drēbītes pārdod - patīkama cena, laba kokvilna. Gari sanāca, bet ceru, ka tev noderēs mana pieredze. 😀