GAIDĪBAS. PĀRDOMAS. SAJŪTAS: Ūdens aicinājums

GAIDĪBAS. PĀRDOMAS. SAJŪTAS: Ūdens aicinājums

25. Nov 2016, 09:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līdz ar 35.nedēļu es sāku skaidri izjust sava ķermeņa brieduma pakāpi un ar to saistītos grūtumus un neērtības. Lai arī vēl joprojām pēc 36.nedēļas jūtos veselīga, lokana un spēka pilna, dažus ķermeniskos stāvokļus nākas risināt kreatīvi. Kā piemēram, gulēt pozīcijas meklējumi kļūst jau par katras nakts izaicinājumu. Savukārt ēst gatavojot, es tagad izvēlos sev par palīgu augstu krēslu, jo pavadot ilgāku laiku stāvus un aktīvi darbojoties ar rokām, koncentrējoties uz procesu, mans iegurnis saspringst. Tas savukārt drīz vien noved pie dzemdes tonusa un nepatīkamām sajūtām.

Šo sajūtu, sev par lielu pārsteigumu, es necerēti iepazinu ūdensaerobikas nodarbībās „GM Baseinā“, ko sāku apmeklēt vasaras sezonas beigās.

Aktīvā sportošana ūdenī vēl tā īsti pat nebija sākusies, kad mana vēdera lejasdaļa juta stīvo un velkošo sāpi. Iespējams, es ar pārāk lielu sajūsmu biju metusies peldus, iespējams pēc siltās dušas jutu ūdens temperatūras kontrastu, iespējams es izvēlējos nepiemērotu tempu... iespējams tas viss kopā. Dziļā elpošana ar vēdera lejasdaļu tik drīz nepalīdzēja. Kāda māmiņa man piedāvāja Magnesium Diasporal -ātrs un iedarbīgs līdzeklis pret krampjiem un šādiem tonusiem. To nu tagad nesāju sev līdzi somiņā. Pēc savām 10 minūtēm es izjutu atvieglojumu, tomēr pilnībā nodarbību izbaudīt nevarēju, ik pa laikam tonuss atgriezās. Un tā tas turpinājās vēl pāris nodarbības, kurās kopā ar trenneri Guntu mēs cītīgi mēģinājām saprast iemeslus un rast tiem risinājumus 

Pastāvēja idejas un versijas, ka ūdens nav mans aicinājums. To man nu nekādi negribējās pieņemt. Man vienmēr ir paticis ūdens un es tajā jūtu atslābinājumu, dziļu uzmundrinājumu, enerģiju un baudu... Kopš mēs iepazināmies ar Kasparu septiņus gadus atpakaļ, aizsākām peldes arī aukstajā sezonā. Un pat tagad to aprakstot no tās kontrasta sniegtās pārstartēšanās sajūtas, izjūtu baudpilnas ķermeņa trīsas. Mani ikreiz pēc tādas peldes pārņem dzirkstošs prieks, dvēsele gavilē un izskan smieklos.

Tur, protams, ir svarīgi aizsākt to pakāpeniski ūdens temperatūrai atdziestot un regulāri, lai var norūdīties gan ķermenis, gan prāts. Mans prāts nu ir norūdījies un par salimšanu vairs tādos brīžos neiedomājas. 

Ūdensaerobikas trešajā nodarbībā, Gunta ieteica izmantot porolona nūjas jeb nūdeles, kā citi mēdz dēvēt. Un manā gadījumā tās bija divas uzreiz. Ieliekot katru no tām cirkšņos, sēdēju kā uz zirga un dziļā elpošana ātri vien sniedza rezultātus – viegluma, atbrīvotības sajūtu no tonusiem un sāpēm. Visus vingrinājumus, ko citas dāmas veica stāvus ūdenī, es izpildīju vieglā iesēdienā, bezsvara stāvoklī ar kājām pie baseina dibena neskaroties.

20161125094154-27513.jpg 

Tā nu mēs veiksmīgi bijām atradušas man pozu un palīgrīkus, ar kuriem tagad nodarbībās pavadu visu laiku. Kā atzina trennere Gunta, šis viņas baseina pastāvēšanas vēsturē ir tāds pirmais gadījums. Esmu īpaša.  Un katra māmiņa tāda ir, katrai jāieklausās savās sajūtās, meklējot tām izskaidrojumu un risinājumu. Esmu ļoti pateicīga Guntai Melderei par viņas individuālo un radošo pieeju, risinot manu jautājumu. Tik ļoti man negribējās pārtraukt šo nodarbību apmeklējum.

Ūdenī es varu sevi izvingrināt kārtīgi, jo bezsvara stāvoklis un ūdens celtspēja nodrošina brīvas un plašas kustības, vingrinājumu intensitāti regulējot ar amplitūdu un tempu. 

Tagad man sirds ir mierīga un varu turpināt gan ūdensaerobikas nodarbības, gan arī turpināt plānot savas ūdensdzemdības kopā ar vecmāti Aiju Mikovu, bet nu par to kādā citā bloga ierakstā.

Atrodiet un nezaudējiet savus aicinājumus,

Lai skaista diena,

Diāna