Dāvinājums Rīgas Dzemdību namam

Dāvinājums Rīgas Dzemdību namam

05. Mar 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gandrīz 18 gadus atpakaļ, es pirmo reiz iznācu ar savu jaundzimušo atvasīti uz rokām, no Rīgas dzemdību nama. Kas par notikumu! Pirmo reiz māmiņa! Tik daudz, kas piedzīvots un vēl vairāk nezināmā priekšā! Mazais ķipars guļ rokās  un ar spīdošām acīm gribas doties ātrāk mājās!

2018. gada vasarā es otro reizi kļuvu māmiņa. Liels notikums! Ir ieradies vēl viens mazs cilvēks uz šīs zemes. Un uzticēts tieši man. 

Mēs dodamies mājās! Ir karsta, viskarstākā jūlija diena, saulē atrasties nav iespējams, bet tik ļoti gribas iemūžināt šo mirkli! Bet tāpat kā toreiz, tā arī šoreiz - nav kur nobildēties! Vietas jau ir daudz, bet nav nekas skaists. Nav kur “piesiet aci”, kam piestāties blakus, lai simboliski un priecīgi nofotografētos. Tik stikla durvis un pašu izpušķotās mašīnas ar baloniem.

Man radās doma, ka šī situācija ir jāmaina. Es vēlējos uzdāvināt skaistu foto stūrīti Rīgas dzemdību namam, kur jaunās ģimenes var iemūžināt šo īpašo notikumu. Domāju, ka mēs pāris draugu ģimenes, kam ir uzņēmumi nosponsorēsim šo projektu. Bet jūs jau zināt, kā tas notiek ar projektiem, mans “mazais foto stūrītis” nu ir pārvērties par nozīmīgu Rīgas pilsētas vides objektu,  skulptūru “Rīgas mazuļi” (bronza), kas visticamāk ar gadiem kļūs par RDN simboliku. Tā autore ir top tēlniece, mākslas akadēmijas tēlniecības nodaļas pasniedzēja Olga Šilova. 

Tas kā satiku Olgu, arī ir neliels brīnums, jo pilnīgi nejauši jeb kā tautā saka “uz dullo” viņai piezvanīju, izstāstīju savu ideju un viņa man, līdz tam nepazīstamam cilvēkam, steigā atrauca: “Jā, labi daram! Es kā reiz strādāju pie mazulīšu tēmas!” 

Katrs cilvēks, ko esmu uzrunājusi iesaistīties šajā projektā ir ar lielāko prieku atsaucies un jāsaka, ka man ir ļoti paveicies! Arī dzemdību nama vadītāja un viņas komanda ir ļoti pretimnākoši un priecīgi par šo ideju. Dizaineri, dārznieki, arhitektu biroji, pat cilvēki no pieminekļu pārvaldes. Kā dieva noskūpstīts ir šis projekts līdz šim un ceru, ka tāds tas būs arī līdz realizācijai un vēl ilgi pēc tam, lai mēs visi, kas tur ir dzimuši un vēl piedzims varam iemūžināt skaistus mirkļus pie nama kurā piedzimām.

Aicinu arī jūs visus pielikt savu roku skaistā projekta “Rīgas mazuļi” tapšanā. Lai mēs visi kopā varam uzdāvināt Rīgas dzemdību namam, kas ir lielākais un raženākais dzemdību nams valstī, skaistu vides objektu, kas priecēs jaunās ģimenes un rīdziniekus katru dienu. 

Lai piedalītos, savu dāvinājumu naudas izteiksmē lūdzu pārskaitīt uz nodibinājuma ar sabiedriskā labuma statusu “3 āboli” (reģ.nr. 40008178689) bankas kontu LV36HABA0551041185860, kā arī, ja vēlies projektu atbalstīt praktiski kā būvfirma, ar transportu, izejmateriāliem - akmens, bruģis vai kā savādāk lūgums sazināties ar mums Facebook mājas lapā Rīgas mazuļi. Projekta kopējā summa ir ap 75 000 eiro.

Projekta idejas autore , nodibinājuma “3 āboli” valdes priekšsēdētāja Anna Lieckalniņa