Cik mums izmaksāja sagaidīt bērniņu

Cik mums izmaksāja sagaidīt bērniņu

10. Jan 2017, 11:30 Mamm.mamm Mamm.mamm

Tagad, kad bērniņš ir piedzimis un apvēlies gribētu padalīties tajās, cik daudz naudiņas mums izmaksāja „tikt pie bērniņa”, jeb grūtniecības izmaksas un tēriņi pirmajām bēra lietiņām. Uzreiz jāsaka, ka tā ir mūsu pieredze sagaidot savu pirmdzimto. Izmaksas sadalīju tieši ar grūtniecību un dzemdībām saistītās un bērna lietiņām.

Grūtniecībai kopā man sanāca aptuveni 1760 EUR:

Vizīte pie ginekologa un USG ap 20 EUR.

Analīzes (visu grūtniecību) ap 60 EUR.

Mājdzemdības, vizītes pie vecmātes ap 900 EUR.

Uztura bagātinātāji: folijskābe (aptuveni 5 mēnešiem) 50 EUR, Krila eļļa 15 EUR.

3D USG (un ginekologa vizīte) 50 EUR.

Dūlu pakalpojumi ap 130 EUR.

Grūtnieču vingrošana Māmiņu klubā 120 EUR.

Klaudijas Hēlas hendlinga nodarbība Māmiņu klubā 25 EUR.

Dzemdību sagatavošanas kursi 40 EUR.

Grāmatas par grūtniecību, bērna aprūpi ap 70 EUR.

Grūtnieču drēbes ap 250 EUR.

Automašīnas jostas stiprinājums (lai tā būtu zem vēdera) 30 EUR.

Lietas bērniem kopsummā par aptuveni 610 EUR:

Šūpulītis ar matraci ap 130 EUR (gultiņu mums atdeva).

Matracis gultiņai ap 30 EUR.

Gultas veļa ap 70 EUR.

Rati (vienus atdeva, otrus pirkām lietotus, bet nomainījām abiem matračus un piepirkām lietus plēves) 80 EUR.

Drēbītes (šeit skaitu tikai tās, kuras gādājām uz 56/62 izmēru) ap 50 EUR. Šeit gan jāsaka, ka daudz ko atdeva. Mēs gan reāli litojām pašu gādātās. Džādās ģimenēs ir dazādi ieradumi un izpratne par to, kā jāģērbj mazulis. Tā mūsējais pirmajās dienās dzīvojās pidžammās/rāpulīšos, nevis tika ģerbts n-tajās kārtās, kas sastāv no bodijiem, krekliņiem, biksēm, jakām, zeķēm, cepurēm, zābaciņiem un vēl nez kā. Tas viss mums palika neuzvilkts.

Vannas dvieļi bērnam, mazie dvielīši, autiņi (flaneļa), lacītes ap 50 EUR.

Kumodi, pārtinamos galidiņus mums atdeva.

Piena pumji, trauciņus piena uzglabāšanai, pudelītes, sildītājs, sterilizators, u.c. ar barošanu saistītas lietas (kopsummā ap 200 EUR).

Šeit neesmu ieskaitījusi autiņbiksītes, jo to izmaksas atkarīgas no pašu prasībām, vajadzībām (piemēram, auduma autiņiem noteikti būs citas izmaksas nekā vienreizlietojamaiem (kuru starpā arī ir cenu atšķirības)). Mums pirmajās 3 nedēļās izgāja 3 pakas 1.izmēra autiņbikses. Katra paka maksāja ap 7 EUR.

Kopumā desmit mēnešu laikā mazuļa sagaidīšanai tika iztērēti ap 2370 EUR. Droši vien, ir vēl kādi tēriņi, kurus neesmu šeit uzskaitījusi, bet šie ir tie, bez kuriem mēs nevarētu iztikt (lai gan, piemēram, grūtnieču drēbes noteikti varēja nepirkt jaunas, taču vēlējos justies skaista).

Kādi bija jūsu tēriņi? Kur ietaupījāt?


Foto no kasjauns.lv portāla, autors Shutterstock.

zacc zacc 10. Jan 2017, 23:13

a man atkal liekas, ka apalk bija normāli tēriņi.
Gatavošanās dzemdībām - vingrošana, nodarbības, dūla - tas, piekrītu, nav gluži pirmā nepieciešamība, bet atdeve no tiem dažsimt eur personīgajai harmonijai ir milzīga. Kam nav bail no dzemdībām, viss par tām ir skaidrs un paļāvība tāpat, forši, bet visām tā nav. Ja vien nav tā dēļ SMS kredīts jāņem, labāk jau risināt savas bailes no dzemdībām un bažas, JA (uzsveru) tādas ir, tas atmaksāsies gan dzemdībās, gan pēc tam tīri savas psiholoģiskās veselības ziņā.

Uz ratiņiem liela summa ietaupīta, manuprāt. Savos meklējumos es nonācu pie secinājuma, ka labi rati ir dārgi pat lietoti, vidējas kvalitātes tāpat ir savi dažsimt eur, bet ar pavisam lētajiem noteikti iznāktu kā citrongalvai. Man vidējās kvalitātes jauni pirkti kalpo 2. bērnam, i trešo varbūt vēl varētu izvadāt.

jā, un zīdīšana, secinu, ietaupa daudz. pudelīte man gan bija, bet sterilizatori, sildītāji - 0 nepieciešamības, un maisījums arī nav jāpērk. Un te nu atkal varam atgriezties pie tās pašas dūlas un psiholoģiskās gatavošanās - taupot uz kaut kādiem ķip nevajadzīgiem kursiem un atbalstu, jo visu tak var izlasīt internetā, nereti attopamies, ka internetā ne gluži īstie padomiņi un ne gluži tās veiksmīgākās pieredzītes atrodami, rezultātā gadu pērkam maisījumus...

pandulaacis pandulaacis 10. Jan 2017, 21:24 kamikazele

Jā, protams. Attieksme neitrāla, bērniem 1, 8 gadi starpā.

Ilvija82 Ilvija82 10. Jan 2017, 20:54 kerstyna

👍

kerstyna kerstyna 10. Jan 2017, 20:26 Trude99

Bet ir jau arī "pirkstu mētāšana"... Māmiņa taču neraksta, ka bija mākslīgā apaugļošana vai saglabāšana, lasāma tikai plika zīmēšanās -Es varu atļauties 😃 Un tas laikam arī ir viss, vienīgi mazulis materiālisma gaisotnē jau no ieņemšanas.
Kaut kur komentos viena zīmējās par ratiem 700 un 1000 eiro vērtiem. Nu to es nekad nesapratīšu, kāpēc jāmaksā tāda nauda par lietām, ko mazulis lieto ļoti īsu brīdi?

kerstyna kerstyna 10. Jan 2017, 17:17

Raksta pieteikumā varēja saprast, ka runa ir par grūtniecību ar sarežģījumiem, mākslīgo apaugļošanu utt. , kas tiešām ir dārgi pasākumi.
Bet izrādās, tikai pirkstu mētāšana 😃. Ja noskaita nost kaprizītu - mājdzemdības, dūlu u.c. tad jau nu nekādi dižie tēriņi nav bijuši.
Kursi? Grāmatas?
Man ir divi bērni, normāls valsts ginekologs, bezmaksas ķeizari, bet es par abiem bērniem kopā pat 1000 nevaru salasīt, bet es gan vienmēr pērku tikai to, kas vajadzīgs, nevis to ko MK, krutās draudzenītes un žurnāli iesaka, kā noteikti nepieciešamu.

kerstyna kerstyna 10. Jan 2017, 17:11 _Līna_

Līna, baidos, ka tev nav nekā no minētā, tāpēc, ka par to skaļi runā tie, kam nav 😉

mincenee mincenee 10. Jan 2017, 16:26 Laurazee

800 domāts kopā arī ar zālēm un vitamīniem.

mincenee mincenee 10. Jan 2017, 16:22

Atvainojos, bet šis noteikti nav par to,"kā tikt pie bērniņa". Tikai tās māmiņas, kurām bija sarežģījumi, patiešām ir nežēlojušas naudu, lai bērniņš varētu nākt pasaulē. Tāpat arī manā gadījumā, kad zālēm un vitamīniem ik mēnesi bija vismaz 100 eiro. Un visas grūtniecības laikā nepieciešamajām maksas vizītēm pie ārstiem (jo ne visu apmaksā valsts pat esot pie valsts ārsta) un nokļūšanai tur (jo bija stingrs gultas režīms, kad par došanos ar sabiedrisko nevarēja būt ne runas) ir iztērēti vismaz 800 eiro. Negribas tagad pat to rēķināt. Taču nekāda nauda nav vērta vairāk par to, lai bērniņš tiktu iznēsāts.

Ilvija82 Ilvija82 10. Jan 2017, 14:28

Un kur barošanas krēsliņš?
Vispār lieka naudas izmešana....

mamma88 mamma88 10. Jan 2017, 14:07 Kēnigsvalde_Jukāme

Es to pašu iedomājos😀

mamma88 mamma88 10. Jan 2017, 14:05

Galvenie tēriņi bija tieši privātprakses ārstam katru mēnesi un analīzēm. Par drēbēm un citām lietām tik ļoti netērējāmies.

zacc zacc 10. Jan 2017, 13:54

Interesanti vispāŗ, es mazliet nožēloju, ka nepaskaitīju laicīgi. Mēģināšu atcerēties.
Abās grūtniecībās bija veselības apdrošināšanas polise, gāju uz privātpraksi bez bēdu.
Pirmais bērns pirms 4 gadiem:
- grūtnieču drēbes ap 200 ls. Varēja mazāk, bet patika kleitas, un pirku arī mēteli, lai darbā izskatītos reprezentatīvi. Mētelis noderēja arī 2. grūtniecībā.
- drēbes bērnam pirku haotiski, neatceros izmaksas... pirku jaunas un visādas, ne daudz, bet visas nenoderēja un nācās piepirkt pēc dzimšanas. Pieņemsim, ka 70 ls.
- ratiņi un autokrēsliņš kopā 500 ls. Te jau varēja arī divreiz vairāk iztērēt, bet izlēmu nepirkt pašus labākos un dārgākos ratus.
- pakaviņš, termometrs, segas, higiēnas preces pašai utt. - nu, arī kādus 100 ls gan jau iztērēju kopā
- Lodger Bunker 50 ls
- gultiņu un barošanas krēslu atdeva radi; par gultiņu īpaši priecājos, ka nepirkām, jo beigu beigās man bērni guļ blakus...
Kopā tad aptuveni, rupji rēķinot, ap 1000 Ls.
Ietaupīju uz autiņiem un palagiem, gultasveļu, ko vēl tagad bērnam klāju - vecmammai bija visādu audumu krājumi, vīramātei, savukārt, šujmašīna un prasme sašūt.
Vēlāk vedu vingrot 8 reizes par 6 eur reize. Pirku slingu - lietotu gan, par 25 eur 😀 Siešanas apmācība izmaksāja 25 eur.

Otrais bērns:
- grūtnieču drēbēm kādi 50 eur
- drēbītes bērnam 130 eur (ne viss patika, kas bija saglabājies no pirmā, un izlēmu pirkt arī vilnas bodijus un merīnvilnas kombinezonu - nenožēloju ne eiro, ko par tiem iztērēju)
- preces dzemdību somai sev, higiēnas preces sev un mazajam, krūšu uzgaļi - īsti neesmu skaitījusi, nu vismaz 50 eur iztērēju droši vien
- par līgumu ar vecmāti un uzturēšanos atsevišķajā palātā samaksāju 200 eur, pārējo summu sedza polise
- 1 nodarbība pie dūlas (pietika ar to, jo ļoti daudz lasīju pati, un nebija pirmās dzemdības) 15 eur
Kopā tātad līdz 500 eur.
Vēlāk bija vēl palielāks pirkums - elektriskais piena sūknis, pudelīte, saldējamie maisiņi, kopā kādus 12o eur iztērēju.
Drēbītēm šā vai tā nākas kaut ko piepirkt, jo ne viss, kas saglabājies no pirmā bērna, der vajadzīgajā sezonā. Rēķinu, ka vidēji 20-30 eur mēnesī iztērēju.

pandulaacis pandulaacis 10. Jan 2017, 11:19 bumbuliite22

Biju uzskaitē pie privātās ārstes, kas grūtniecēm ir bezmaksas (maksāju tikai par 1. vizīti un +1 analīzēm grūtniecības vidū). Tā kā bērniem bija maza vecumu starpība un man 1. ķeizars, USG skatījās katru mēnesi, bet visas šīs apskates attiecīgi bija par velti 😀

10. Jan 2017, 11:00

Manuprāt, to cik mēs katrs pērkam un tērējam grūtniecībai un mazuļa pūriņam ir no mūsu maciņa biezuma atkarīgs. Un no konkrētas situācijas. Ja pirmajai grūtniecībai tērēju lielas naudas summas attiecībā uz ārsta apmeklējumu, jo tas radīja man drošības sajūtu, tad ar otro izmantoju valsts doto iespēju šo periodu segt no valsts puses nemaksājot neko.
Cik dārgas mantas un lietas mēs pērkam tas ir individuāli, galvenais nodrošināt bērniņu ar nepieciešamo.
Nevaru saprast - vai lepojaties ar tādām summām vai žēlojaties..!?

bubuks23 bubuks23 10. Jan 2017, 10:12

Ja tā padomāja, tad max 300€ sanāca - gultiņas matracis, rati, autokreslins, vitamīni, dzemdībām higiēnas preces + kompresijas zeķes, mazajam dažas drēbītes un higiēnas preces, barošanas krekli /krūšturis.

10. Jan 2017, 09:41

Tagad gaidot otro bērnu, par analīzēm, vizītēm pie vecmātes, par usg nemaksāju neko.
Glikozes pulveris 2,.. eiro ( priekš glikozes testa, tests pats par brīvu)

Gulta mazulim 53 eiro, pirkām Imantā Veijmārā.
Gultas veļa, apmale, matracis , 0 eiro, tas viss man jau ir.
Bērna drēbītes, ir atdodas un ir tās ko pirku humpīšos kopā sanāca kaut kādi 5 eiro, pirku econom class.

Ilvija82 Ilvija82 10. Jan 2017, 09:34 pandulaacis

👍

pandulaacis pandulaacis 10. Jan 2017, 09:34

Mierīgi varēja iztikt bez kādas puses no šī saraksta 😀

Gaidām jaunus blogus no sērijas - ak, šie Ecco zābīši un šis Huppas kombis ir tik dārgs! 😃

lauvinja lauvinja 10. Jan 2017, 09:31

Un vēl šie izdevumi, pret to kas nāks vēlāk, tāds nieks vien būs 😃 Pulciņi un interešu izglītība, skola, izklaides, nometnes......

ber4y ber4y 10. Jan 2017, 09:28

Šitais liekas pa traku.
Tad tagad ka bērnam bus 18 gadi jāsaka tu man tik tik izmaksaji?
Un šis saraksts nav no taupigakajiem.
Es no tā saraksta daudz ko neizmantoju un liekas lieks.
Vēl nav ierēķināts pats dzemdību process.

1 2