Bēbīšu klubā JAUNA ģimene: seko līdzi Kažu ģimenei no 12.septembra!

Bēbīšu klubā JAUNA ģimene: seko līdzi Kažu ģimenei no 12.septembra!

08. Sep 2021, 14:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau 12.septembrī gaidīsim jūs visus pie TV ekrāniem, lai līdz ar Māmiņu Kluba TV raidījuma jauno sezonu iepazītos arī ar jaunā Bēbīšu kluba ģimeni, taču, kamēr līdz svētdienai vēl nedaudz jāpaciešas, piedāvājam ar Santu un Kalvi iepazīties jau tagad!

Santa un Kalvis kopā ir jau 11 gadus, no tiem divus – precējušies. Pāris ir enerģiska, ģimene, kurai nekad nav patikuši dzīves uzliktie rāmji, tāpēc arī abi kopā rada savas tradīcijas. Piemēram, ievācoties jaunajā dzīvesvietā, aicinot uz “sālsmaizi”, viesiem viņi noorganizēja TV erudīcijas viktorīnu, savukārt Ziemassvētkos Santa un Kalvis tradicionālo  apdāvināšanos ģimenes lokā aizstājuši ar “Laimes Kaku”, to atvasinot no ierastās atrakcijas “Laimes aka”, uzskatot, ka tas, kas vienam ir lieks, otram var būt pat ļoti noderīgs.

Santa, tu esi pirmā bērniņa gaidībās. Lūdzu, padalies ar savām grūtniecības sajūtām!

Mazuļa paredzamais pasaulē nākšanas laiks ir šī gada novembra beigas. Šobrīd visi attēli liecina, ka tas būs veselīgs puika. Raksturojot grūtniecības norisi, varētu teikt, ka tā ir ideāla, jo pat rīta nelabumi ir gājuši secen.

Neskaitot vizuālās izmaiņas, lielu atšķirību no savas iepriekšējā ikdienas ritma neizjūtu, jo daru gandrīz visu to pašu, ko līdz grūtniecības iestāšanās brīdim.

Tu neesi no māmiņām, kuras aizvada dienas, mierīgi sēžot uz vietas. Kur tu gūsti enerģiju?

Mēs ģimenē esam uz “tu” ar sportu, jo tas palīdz mums uzlādēties ar pozitīvu enerģiju un uzturēt možu garu, jo ne velti saka, ka veselā miesā ir vesels gars. Regulāri vismaz divas vai trīs reizes nedēļā apmeklēju sporta nodarbības, neskatoties uz to, ka to vingrinājumu skaits, kurus varu tagad atļauties pildīt, ir samazinājies.

Žēl, ka šobrīd man ir liegts mans mīļākais vingrinājums sēžai, tāpat arī hanteles un stingrākās gumijas, varētu pat teikt, ka šobrīd viss, kas man ir atlicis, ir gluži kā mazam valim ripināties pa paklāju, taču tiešām liels paldies trenerēm, kuras mani visu šo laiku uzpasējušas.

Kalvi, vai arī tavas attiecības ar sportu ir tikpat labas?

Jā, arī es esmu liels sporta piekritējs. Ikdienā vairāk nodarbojos ar Cross fit ķermeņa nostiprināšanai un jauktajām cīņas mākslām (MMA) vispārējai koordinācijai, veiklībai un izturībai. 2018.gadā pat aizcīnījos līdz Latvijas līmeņa amatiera čempionāta 1.vietai.

Zināms, ka arī šobrīd jūsu ģimene neesat tikai jūs divi vien?

Jā, mums ir divi mājas mīluļi – runči Niko un Marmo. Braucot ciemos noteikti viņus satiksiet! Esam novērojuši, ka arī viņiem šobrīd ir mainījusies attieksme, un viņi cenšas vairāk izrādīt uzmanību tieši Santai, viņu visu laiku mīļi uzmanot. Lai arī pagaidām dzīvi tveram viegli, mums šis ir īsts izaicinājuma laiks, jo tuvojas brīdis, kad nevarēsim vairs dzīvot tikai sev. Domājam, ka arī runčiem būs īsts izaicinājums pieņemt jauno censoni, tomēr, pazīstot šīs pūkainās miera mikas, domājam, ka viss būs pozitīvi, jo raksturā mierīgākus runčus vēl neesam redzējuši. Vien smejamies, ka gultiņu gan saliksim tikai pēdējā dienā, jo savādāk minkas domās, ka viņiem atvesta jauna māja gulēšanai.

Vai esat gatavi pārmaiņām dzīvē?

Šobrīd mums nav ne mazākās nojausmas, ko darīt, kad saņemsim mazuli rokās. Līdz šim par to neesam neko ne lasījuši, ne interesējušies. Esam kā baltas lapas, taču nemaz nebaidāmies, jo gan jau izdomāsim, ko iesākt.

Santa šobrīd arī studē augstskolā, tāpēc atzīst, ka apvienot jauno ģimenes dzīvi ar studijām būs izaicinājums. Iesākto gan viņa neplāno pamest, uzsverot, ka tāpēc arī mazulim ir divi vecāki, lai visu varētu saplānot.

 

Jūsu dzīvē, šķiet, par rutīnu sūdzēties nevar?

Mums dzīvot pareizi un bez izaicinājumiem ir garlaicīgi. Santa ir ar apgriezieniem un idejām, viņa nespēj nosēdēt mierā, tāpēc visu laiku atrod ar ko nodarboties. Vēlme piedalīties projektā arī galvenokārt bija viņas ideja, taču es esmu tikai par! Lai darbojas, kamēr tas sagādā prieku, un produktīvi aizpilda laiku.



Līdz mazulīša nākšanai pasaulē vēl pāris mēnešu, kā domājat aizvadīt šo periodu?

Vasarā esam paspējuši maksimāli iztrakoties un izbaudīt neredzēti silto vasaru, pirms lielajām pārmaiņām veltot laiku tikai diviem mums. Šobrīd esmu jau devusies dekrēta atvaļinājumā, jo, izrādās, pandēmijas laikā var uzkrāt diezgan daudz atvaļinājuma dienu, tāpēc varēšu vēso rudens laiku atpūsties SPA, baudot mierpilni pēdējos grūtniecības mirkļus ar sevi, lai jau ar jaunu sparu varētu sākt vīt ģimenes ligzdu.

Seko Māmiņu Kluba raidījumam katru nedēļu STV Pirmā plkst.9:20!