Ar grūtnieču jogu - esi formā!

Ar grūtnieču jogu - esi formā!

23. Apr 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecība ir ārkārtīgi skaists dvēseles un ķermeņa stāvoklis. Un tomēr, dažādu iemeslu dēļ grūtniecība var radīt arī diskomfortu, kas nomāc šī skaistā laika būtību.

Nevienam vairs nav noslēpums, ka laba fiziskā forma ir fiziskās un pat psiholoģiskās veselības ķīla. Tieši tāpēc ārsti iesaka grūtniecības laikā noteiktu uzmanību veltīt arī fiziskajai slodzei, ja vien ginekologs kādu medicīnisku indikāciju dēļ to neliedz. Bet, ko lai izvēlas? Mūsdienās ir ļoti daudz un dažādu iespēju - šeipings, aerobika, peldēšana, vingrošana.. Un mēs iesakām ieskatīties jogā!

Grūtnieču joga ir ne tikai darbs ar ķermeni, bet arī ar garu. Tā nenogurdina, tieši pretēji -sniedz mundrumu, labu noskaņojumu un harmoniju visai dienai. Bez dažādu fiziski smagu vingrinājumu klātbūtnes tā palīdz tikt galā arī ar liekajiem centimetriem vēdera un gurnu rajonā. Joga palīdz labāk sajust savu ķermeni un ieklausīties tajā. Un tieši tas ir tas, kas vajadzīgs ikvienai sievietei grūtniecības laikā, jo - ieklausīšanās sevī ir ļoti būtiska dzemdībās.

Joga ir spēja koncentrēties, kontrolēt elpošanu, koriģēt savu fizisko un psihisko stāvokli. Jau sen ir zinātniski pierādīts, ka grūtniecēm, kas visas grūtniecības laikā nodarbojušās ar jogu, ir lielākas iespējas būt mierā ar sevi, viņas ir mazāk pakļautas arī dažādiem sarežģījumiem. Bez tam, dzemdības norit ja ne ātrāk, tad viennozīmīgi - vieglāk. Jo tieši pareiza elpošana, spēja atslābināties - atvieglo sāpes, ietaupa enerģiju un tas ir arī sava veida hipoksijas treniņš bērniņam, jo dzemdību laikā mazulis saņem pietiekoši daudz skābekļa no mammas asinīm, kas pasargā viņu hipoksijas jeb skābekļa trūkuma, kas bieži tiek novērots jaundzimušajiem.

Protams, tu vari neticēt tam visam. Ir vienkārši jāizmēģina un jāpārliecinās par to, ka tas patiešām strādā. Joga patiešām ir spējīga atbrīvot tevi no visām nepatīkamajām situācijām, kas tevi skar tieši grūtniecības laikā. Tās ir sāpes mugurā, varikoze, tūska, problēmas ar gremošanas traktu.. Grūtnieču joga palīdz arī normalizēt hormonālo fonu, nostiprina dzemdes sieniņas, uzlabo asinstriti un palīdz muskuļiem, saitēm kļūt elastīgākiem.

Un, protams, tas vēl nav viss, ko joga var izdarīt ar tavu organismu! Neaizmirsti arī par pēcdzemdību periodu! Jo tieši grūtnieču joga palīdz ātrāk atjaunot spēkus pēc dzemdībām, kā arī - tā palīdz novērst problēmas, kas radušās saistībā ar laktāciju.

Ja vēl neesi pārliecinājusies par jogas brīnumaino spēku, netērē lieki laiku, izmēģini to!

Māmiņu Klubs

GRŪTNIEČU JOGA MĀMIŅU KLUBĀ