7. jūlijā aicinām uz Lielo Dzemdību dienu Online! 9 vērtīgas lekcijas + dāvanas visas dienas garumā!

7. jūlijā aicinām uz Lielo Dzemdību dienu Online! 9 vērtīgas lekcijas + dāvanas visas dienas garumā!

03. Jul 2023, 19:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atlicis pavisam nedaudz līdz brīdim, kad pasaulē nāks jūsu mazulītis! Tik ļoti gaidīts un lolots. Visus grūtniecības mēnešus tu esi gatavojusies šim lielajam notikumam, sarūpējot bērniņa pūriņu, apmeklējot kursus, lasot izzinošu literatūru, taču tik un tā ir vēl daudz neatbildētu jautājumu. 

Zinot šo satraucošo sajūtu, kas pavada topošās māmiņas grūtniecības pēdējos metros, Māmiņu Kluba Vecāku skola 7. jūlijā Dzemdību dienas ietvaros vienkopus pulcēs 9 zinošus speciālistus, kas sniegs atbildes uz jautājumiem, kas aktuāli daudzām sievietēm par dzemdībām. Mēs ticam, ka Dzemdību diena tev palīdzēs sagatavoties lielajam notikumam vēl labāk un justies psiholoģiski gatavākai, neatkarīgi no tā, vai gaidāmas pirmās dzemdības, vai arī drīz pasaulē ieradīsies jūsu otrais, trešais vai ceturtais mazulis.

Dzemdību diena norisināsies Online, ļaujot sekmīgāk sagatavoties dzemdībām ikvienai topošajai māmiņai neatkarīgi no viņas atrašanās vietas. Protams, esam sarūpējuši arī dažādus pārsteigumus, visas Dzemdību dienas garumā izspēlējot vērtīgas balvas, kā arī garantētas dāvanas ikvienai dalībniecei, tāpēc, reģistrējoties Dzemdību dienai, komentārā norādi sev tuvāko Omniva pakomātu.

Reģistrējies Lielajai Dzemdību dienai šeit

DZEMDĪBU DIENAS PROGRAMMA 7. JŪLIJĀ

(programma tiks papildināta)

Psiholoģiski gatava dzemdībām

Jo tuvāk nāk brīdis, kad satiksieties ar mazulīti, jo topošajai māmiņai aizvien daudz vairāk jautājumu – kā noritēs dzemdības, vai bērniņam un man viss būs labi? Gaidību laikā apmeklējot dzemdību sagatavošanas kursus, esam izpratuši dzemdību attīstības gaitu, apguvuši pozas un citas svarīgas nianses, taču kā būt gatavai lielajam notikumam arī psiholoģiski, ja priekšā tik daudz nezināmā? Dzemdību dienā satiksim kognitīvi biheiviorālo psihoterapeiti, psiholoģi Diānu Zandi, kura sniegs praktiskus ieteikumus.

Mājdzemdības

Pēdējos gados mājdzemdības kļuvušas populārākas. Ja arī tu esi apsvērusi domu par dzemdībām mājās, taču ir daudz neatbildētu jautājumu par to, kā tām sagatavoties, kā tās norit, ko darīt, ja viss nerit pēc plāna, noderīga būs saruna ar sertificētu mājdzemdību vecmāti Astrīdu Milleri, kura sniegs atbildes uz topošo vecāku biežākajiem jautājumiem par mājdzemdībām.

Jaunais Latvijas ķeizargrieziens

Lai ģimenēm veidotu pēc iespējas draudzīgāku un pozitīvāku dzemdību pieredzi arī ķeizargrieziena operācijas laikā, Dzemdību namā aprobēta ķeizargrieziena metode, kurā sieviete asistē bērniņa izņemšanu, un kur āda-āda kontakts mātei ar mazuli tiek nodrošināts pirmajās minūtēs pēc piedzimšanas. Īstenojot ķeizargrieziena operāciju ar jauno metodi, māmiņa mazuli  var uzsākt zīdīt jau pirmajās minūtēs pēc bērna piedzimšanas, kamēr mediķi pabeidz operāciju. Kā norit šāda ķeizargrieziena operācija, kas par to būtu jāzina topošajiem vecākiem, Dzemdību dienā stāstīs Rīgas Dzemdību nama dzemdību centra vadītāja, ginekoloģe, dzemdību speciāliste Anna Miskova.

Dzemdību stāsti jeb kā sievietei tikt galā ar savu dzemdību pieredzi

Cik daudz pasaulē mazuļu, tik atšķirīgas ir arī dzemdību pieredzes, jo divu vienādu dzemdību nav. Diemžēl, ne vienmēr pieredze ir bijusi pozitīva, kas nereti sagādā papildu satraukumu nākamo gaidību laikā. Kā tik galā ar savu dzemdību pieredzi, 7. jūlijā stāstīs starptautiski sertificēta dzemdību dūla, Gaidību telpa, Latvijas Dūlu apvienības valdes priekšsēdētāja Evija Ridūze-Skujiņa.

Dzemdību periodi

Dzemdībās ar katru posmu jeb periodu pietuvojies mirklim, kad varēsi turēt rokās savu mazulīti. Kas ar sievieti un bērniņu notiek katrā no dzemdību periodiem, kā katrā no tiem jūtas bērniņš? Ko ieteicams darīt katrā no dzemdību periodiem un kā tajos pārdzīvot kontrakcijas? Atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem, kas saistīti ar dzemdību periodiem, Dzemdību dienā sniegs ārste, ginekoloģe Anna Kornete.

Māmiņas pašaprūpe pēc dzemdībām

Dzemdību sagatavošanas kursos lielākoties iegūstam informāciju par to, kā sagatavoties dzemdībām, kā aprūpēt tikko pasaulē nākušo mazulīti, taču ne mazāk svarīga ir arī māmiņas pašaprūpe pēc dzemdībām. Kā jaunajai māmiņai parūpēties par savu veselību un labsajūtu pēc mazulīša laišanas pasaulē, kam pievērst uzmanību un kādos ķermeņa signālos ieklausīties, Dzemdību dienā stāstīs vecmāte, dūla Līga Giniborga.

Uzturs, dzīvesveids, kustības pēdējā trimestrī un pēcdzemdību periodā

Speciālisti nenogurstoši atgādina par pilnvērtīga uztura, veselīga dzīvesveida un kustību lielo nozīmi grūtniecības laikā. Nereti tam gan traucē nogurums, organisma vēlme vairāk našķoties un, protams, arī svars, kas palielinās līdz ar katru gaidību nedēļu, tāpēc grūtniecības pēdējos metros viss, ko topošā māmiņa vēlas, ir vien netraucēti atpūsties. Kāpēc topošajai māmiņai svarīgi kustēties arī pēdējā trimestrī un pēcdzemdību periodā, neaizmirstot par pilnvērtīgu uzturu un veselīgu dzīvesveidu, vaicāsim ginekoloģei Oksanai Babulai.

Atsāpināšana dzemdībās. Epidurālā anestēzija

Noteikti arī tu gaidību laikā esi domājusi par to, kādas būs tavas dzemdības. Iespējams, esi iecerējusi izmantot epidurālo anestēziju, kas palīdzēs atvieglot dzemdību sāpes. Kurā dzemdību posmā epidurālā anestēzija pielietojama, vai tā piemērota visām sievietēm un vai tā nekaitē bērniņam? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem par šo tēmu atbildēs anestezioloģe - reanimatoloģe Marina Šarkele.

Ūdensdzemdības

Vai atceries stāstu, kā pasaulē nāca mazais Superbēbītis? Māmiņa Kitija bija izvēlējusies mazuli laist pasaulē ūdensdzemdībās. Ja arī tu esi apsvērusi domu par ūdensdzemdībām, noderīga būs saruna ar vecmāti Inesi Valdmani, kura stāstīs par svarīgāko, kas jāzina, ja plāno izvēlēties dzemdēt ūdenī.

Reģistrējies Lielajai Dzemdību dienai šeit

  • Kad: 7. jūlijā no plkst.11.00 līdz 18.00
  • Kā: Tiešsaistē "Māmiņu Klubā". Vēl 10 dienas pēc tiešraides ikvienam dalībniekam būs pieejamas Dzemdību dienas lekcijas arī ierakstā.
  • Biļetes cena: 25 EUR

Ko saņemsi, piesakoties Dzemdību dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu;
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.