7 iemesli, kāpēc gaidību laikā nenoskaidrot bērniņa dzimumu

7 iemesli, kāpēc gaidību laikā nenoskaidrot bērniņa dzimumu

08. Mar 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jautāt vai nejautāt ārstam gaidāmā bērniņa dzimumu?  Dažas topošās māmiņas un viņu partneri nespēj izlemt, vienkārši nespēj. Vai šo burvīgo ziņu paturēt kā pārsteigumu līdz satikšanās mirklim vai tomēr jau iepriekš sagatavoties gaidāmā bērniņa dzimumam?

Viens gan ir skaidrs- no brīža, kopš paziņosiet par gaidīšanas laiku, apkārtējie ne reizi vien jautās, vai jūs jau zināt gaidāmā bērniņa dzimumu. Tā kā dzimumu parasti ir iespējams noskaidrot laikā ap 20.nedēļu, topošie vecāki bieži sev jautā, vai nepieciešams izzināt, kas tad ir gaidāmā bērniņa dzimums.

Šajā reizē aicinām ieskatīties pāris iemeslos, kāpēc, iespējams, šo ziņu paturēt pie sevis kā pārsteigumu!

Nr.1. Tas būs pārsteigums

Šajā modernajā laikmetā ar īsziņām, viedtālruņiem, sociāliem tīkliem, internetu, iespējams sekot ziņām 24 diennaktī 7 dienas nedēļā, tāpēc pārsteiguma mirkļi ir diezgan reti. Visi sacenšas par uzmanību un šķiet informācijas ir pārāk, pārāk daudz,jo bieži mēs uzzinām par kaut ko, pirms tas reāli ir noticis. Bērniņa dzimuma nenoskaidrošana varētu būt viens no retajiem pārsteigumiem, kurus varētu sagādāt dzīve!

Nr.2. Dzimuma uzzināšana nav īstais iemesls USG izmeklējumiem

USG izmeklējumi tiek izmantoti, lai pārbaudītu, kā attīstās bēbītis, tomēr bieži vien ģimenes šo notikumu gaida vairāk kā dzimuma noskaidrošanu,nevis kā iespēju izmeklēt mazulīti. Tomēr arī šāds izmeklējums ar mērķi noskaidrot gaidāmā mazulīša dzimumu, var būt kļūdains, piemēram, ja mazulītis nevēlas atklāties.

Nr.3. Pēdējais grūdiens dzemdībās

Dzemdības ir visai nogurdinošas, tāpēc to laikā jebkas var palīdzēt veicināt šo procesu un sakopot visus spēkus bērniņa nākšanai pasaulē. Dažas sievietes atklāj, ka, nezinot bērniņa dzimumu, tas bijis kā iedrošinājums pēdējam grūdienam, lai ātrāk piedzīvotu satikšanās mirkli.

Nr.4. "Tā ir meitenīte!"

Ja būsiet pacietīgi gaidījuši līdz dzemdībām, tad piedzīvosiet īstu Holivodas filmu skatu, kad ārsts izsauksies "Tā ir meitenīte!" vai "Tas ir puisītis!", pasniedzot jaundzimušo Tavās rokās. USG atklājums ir aizraujošs, bet dzemdībās var izrādīties, ka piedzimst arī pretējā dzimuma mazulis. 

Nr.5. Samazina vilšanos par konkrēto dzimumu

Ja ģimenē tiek izdarīts spiediens vai ir liela vēlme pēc konkrēta dzimuma mazuļa, tad uzzinot dzimumu, var būt vilšanās par gaidāmo dzimumu, neizbaudot prieku par gaidību laiku. 

Nr.6. Iespējams izvairīties no stereotipiem par gaidību laiku

Neviens patiesībā 100% nevar pateikt gaidāmā mazuļa dzimumu- tas būs skaidrs tikai ierašanās brīdī. Bet brīdī,kad apkārtējiem paziņo dzimumu,vari sastapties ar stereotipiem, kas saistīti ar apaļu vēderu, skaistumu vai vēl citiem mītiem.

Nr.7. Ir iespējama kļūdīšanās

Jau veicot USG, saņemsi ārsta brīdinājumu,ka nekas nav 100%, jo ir zināmi tiešām daudz gadījumu,kad skapis mājās vai plīst no meiteņu apģērbiem rozā krāsā,kas dzemdībās "pēkšņi" pārtapis par dēliņu.

 

Avots www.bellybelly.com