5 iemesli, kāpēc ir lieliski gaidībās būt tieši vasarā

5 iemesli, kāpēc ir lieliski gaidībās būt tieši vasarā

27. Jun 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Karstums, nogurums, pietūkušas kājas? Tas ir viss, ar ko tev saistās grūtniecība vasarā? Mēs gribam atklāt tev piecus iemeslus, kāpēc ir forši būt stāvoklī tieši siltajos, brīžiem pat karstajos, vasaras mēnešos!

Bieži vien sievietes, kuras par grūtniecību uzzina rudens vidū vai ziemas sākumā, pārņem dalītas sajūtas, jo tas nozīmē, ka pēdējie gaidību mēneši sakritīs tieši ar karstāko gadalaiku. Tā vietā, lai skatītos uz termometra stabiņu un šausminātos par karsto laiku, kas viļņveidīgi pāršalc Latviju, noskaidro, kāpēc ir labi, ja grūtniecības finišs sakrīt ar vasaras mēnešiem!

Tas ir lielisks gadalaiks pastaigām svaigā gaisā!

Pastaigas svaigā gaisā, kā arī peldes, ir topošo māmiņu labākais draugs, jo nodrošina ar nepieciešamo ikdienas slodzi, kas ir nepieciešama mazuļa gaidību laikā. Tāpēc tā vietā, lai sūkstītos par vasaru, dodies laukā, ideālā gadījumā atrodot sev par sarunu biedri arī kādu topošo māmiņu, lai varētu kopīgi pārrunāt jums aktuālās tēmas.

Regulāras pastaigas nodrošinās labāku apgādi ar skābekli, līdz ar to, tas novedīs pie labākas placentas darbības un nodrošinās mazulim vairāk nepieciešamo barības vielu. Savukārt peldes palīdzēs mazināt pietūkumu, spiediena sajūtu, ļaus labāk atslābināt locītavas.

Dodoties pastaigās, noteikti izvēlies ērtus apavus un ņem līdzi ūdeni, ar kuru veldzēt slāpes!

Svaigi augļi un dārzeņi

Mēs visas zinām, cik svarīgs topošajai māmiņai ir pilnvērtīgs un sabalansēts uzturs. Augļi un dārzeņi ir bagāti ar vitamīniem un svarīgām uzturvielām, piemēram, šķiedrvielām, ogļhidrātiem, kas ir svarīgi gan topošās mammas, gan arī mazuļa veselībai.

Tagad, vasarā, pieejams plašs vietējo augļu un dārzeņu klāsts, tāpēc bagātini ar tiem savu uzturu un uzņem vajadzīgos vitamīnus dabīgā veidā! Izmanto priekšrocību, ka vissvaigākie dārzeņi un augļu pieejami tavā piemājas dārziņā vai arī vecāku dārzā laukos. Ja tev nepastāv šādas iespējas, atrodi sev uzticamu vietējo produktu piegādātāju vai arī dodies uz tirgu, kas tagad ir pārbagāts ar visiem vasaras labumiem - ogas, jaunie kartupeļu un burkāni, kabači, pākšaugi un vēl, un vēl!

Saules gaisma un D vitamīns

Regulāri atgādinām par to, ka sevi nepieciešams pasaudzēt no saules staru kaitīgās iedarbības, taču, ja rīkosies gudri, neuzturēsies tiešos saules staros, lietosi saules aizsargkrēmus, tu sev un mazulim nepieciešamo D vitamīnu uzņemsi dabīgā veidā! Vienlaikus atceries, ka saulains laiks uzlabo ikviena garastāvokli un, ja priecīga ir topošā māmiņa, labi jūtas arī puncī augošais mazulis!

Nav jāgādā biezās virsjakas lielajam puncim

Grūtniecības deviņos mēnešos māmiņas nereti uztraucas par savu garderobi - ko vilkt mugurā, lai ne tikai justos ērti, bet arī izskatītos labi? Ja grūtniecības finiša daļa iekrīt gada aukstākajos mēnešos, nepieciešams sarūpēt arī jaunu biezo virsjaku, lai puncim būtu silti, iespējams, vajadzīgi arī jauni, ērtāki zābaki, jo sagurušās kājas vairs nevar pierunāt draudzēties ar taviem iemīļotajiem zābaciņiem. Lieki izdevumi, protams. Bet, hei, tev visas šīs rūpes atkrīt - vajadzīga vien ērta kleita, stilīgs T-krekls un gaisīgi svārki, un tu esi gatava baudīt savas grūtniecības pēdējo trimestri!

Lai dzīvo atvaļinājums!

Ikvienam, kurš strādā algotu darbu, pienākas atvaļinājums, bet tev tas nav ierobežots ar 20 darba dienām! Urā, tev ir sācies garais atvaļinājums un starts ir dots visforšākajā gadalaikā, kad vari ar savu otro pusīti izbaudīt kopā būšanas prieku, piemēram, noorganizējot divatā (labi, labi, puncī ir arī trešais) romantisku pikniku pie ezera vai arī apmeklēt brīvdabas koncertu, zinot, ka rīt nav jādodas uz darbu. Varam derēt, ka liela daļa kolēģu tevi apskauž par šādu atvaļinājumu gada siltākajos mēnešos!

Izbaudi pēdējos soļus pirms grūtniecības finiša!