Lielā Grūtnieču diena ar dāvanām JAU RĪT!

Lielā Grūtnieču diena ar dāvanām JAU RĪT!

25. Jul 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gaidības ir brīnišķīgs laiks sievietes dzīvē. Tiesa, tas līdzi nes arī daudzus jautājumus par grūtniecību, izmaiņām sievietes ķermenī, mazulīša veselību un gaidāmajām dzemdībām.

Lai palīdzētu topošajām māmiņām rast atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem par gaidību laiku, aicinām 28. jūlijā uz Māmiņu Kluba tiešsaistē organizēto Grūtnieču dienu, kas vienas dienas laikā aptvers 9 vērtīgas lekcijas pie zinošiem speciālistiem. Papildu speciālistu lekcijām, tu saņemsi arī garantētu dāvanu no Māmiņu Kluba draugiem, tāpēc reģistrējoties neaizmirsti komentāru sadaļā norādīt sev ērtāko Omniva pakomātu, uz kuru nosūtīt dāvaniņu.

Nesatraucies, ja 28. jūlijā dienas steigā nevarēsi noklausīties visas lekcijas, jo vēl 10 dienas pēc pasākuma tās tev būs pieejamas ierakstā, lai varētu noklausīties netraucēti sev ērtākā laikā.

PIETEIKTIES GRŪTNIEČU DIENAI

11.00-11.45 Aktuālie jautājumi ginekologam

Lai gan ir tik daudz jautājumu, kurus tu grūtniecības laikā vēlētos uzdot savam ārstam, bieži vien tie paliek tā arī nepajautāti, jo tu kautrējies. Tāpēc Māmiņu Kluba Grūtnieču dienā 28. jūlijā ginekoloģe Karlīna Elksne atbildēs uz topošo māmiņu aktuālajiem jautājumiem, kuri visbiežāk speciālista kabinetā neizskan, jo ir kauns tos uzdot.

11.50-12.30 Ko likt dzemdību somā?

Tuvojoties noliktajam dzemdību datumam, laiks sakārtot savu dzemdību somu. Kam tajā vajadzētu būt, lai dzemdību iestādē gan māmiņai, gan mazulītim būtu viss nepieciešamais, Lielajā Grūtnieču dienā vaicāsim vecmātei Agnesei Lemeševskai, kura dalīsies ar praktiskiem ieteikumiem, kurus novērtēs ikviena māmiņa, kura gaida ierodamies pasaulē savu mazulīti.

12.35-13.15 Kā satuvināties ar savu gaidāmo mazuli?

Kad turi savu bērniņu rokās, tu viņam velti savu smaidu, ar katru pieskārienu un glāstu nodod savu mīlestību, taču kā satuvināties un veicināt ciešu saikni ar mazulīti, kurš vēl tikai atrodas māmiņas puncī, un vai tas vispār ir iespējams? To Grūtnieču dienā 28. jūlijā vaicāsim psiholoģei, psihoterapeitei (kognitīvi biheiviorālā terapeite) Diānai Zandei.

13.20-14.00 Praktiski padomi, kā jaunajai māmiņai atgūties pēc dzemdībām

Ikviena jaunā māmiņa vēlas pēc iespējas ātrāk atgūt savu pirmsgrūtniecības formu, tomēr svarīgi ir nepārforsēt ar fizisko slodzi jau uzreiz pēc dzemdībām. Kā jaunajai māmiņai atgūties pēc dzemdībām, kā ieklausīties savā ķermenī, Grūtnieču dienas ietvaros ar praktiskiem padomiem dalīsies fizioterapeite Jana Parfjonova.

14.05-14.45 Partnera loma grūtniecības un dzemdību laikā

Partnerim ir nozīmīga loma ne tikai dzemdībās, bet arī visā grūtniecības periodā, sniedzot sievietei gan fizisku, gan arī emocionālu atbalstu. Kā tieši partneris topošo māmiņu var atbalstīt grūtniecības laikā un iesaistīties dzemdību procesā, stāstīs vecmāte, Māmiņu Kluba Vecāku skolas lektore Liene Drauga.

14.50-15.30 Pārmaiņas ķermenī gaidību laikā. Kā justies labāk?

Grūtniecības laikā topošās māmiņas ķermenis piedzīvo daudzas izmaiņas, tostarp ar katru gaidību nedēļu pieaug arī slodze mugurai. Kā saudzēt savu muguru un samazināt sāpes muguras lejasdaļā, ar kurām, visticamāk, saskāries vairākums grūtnieču, 28. jūlijā skaidros diplomēta masiere un jogas pasniedzēja Liene Bogdanova.

15.35-16.15 Jaundzimušā pūriņš

Veikalos dažkārt var apjukt no plašā bērnu preču klāsta un, protams, arī nopirkt daudz lieka, jo viss šķiet skaists, noderīgs un vajadzīgs. Jo sevišķi tā var gadīties, ja gaidi pirmo bērniņu un vēl nezini, kas patiesi ir svarīgs mazuļa pūriņam. Lai palīdzētu tev sarūpēt sava drīzumā gaidāmā bērniņa pūriņu, Grūtnieču dienā tiksimies ar ārsti Dr. Irēnu Putniņu, kura dalīties ar praktiskiem ieteikumiem.

16.20-17.00 Sekss grūtniecības laikā un pēc dzemdībām

Lai arī mūsdienu sabiedrība ir daudz atvērtāka nekā pirms gadiem desmit vai divdesmit, aizvien ir tēmas, par kurām kautrējamies runāt. Viena no tādām ir “sekss”. Jautājumu par to ir daudz, taču bieži vien kautrējamies tos uzdot savam ārstam. Lai kliedētu dažādus mītus un skaidrotu svarīgāko par seksu grūtniecības laikā un pēc dzemdībām, 28. jūlijā uz sarunu aicināsim ginekoloģi-rezidenti, dzemdību speciālisti Katrīnu Puriņu-Liberti.

17.05-17.45 Zīdīšanas pamati

Gatavojoties mazulīša ienākšanai pasaulē, topošajai māmiņai svarīgi arī sagatavoties zīdīšanai, lai zinātu svarīgāko, kas jāņem vērā barojot mazulīti ar krūti un nepadotos pie pirmajām neveiksmēm. Tieši tāpēc, piemēram, Māmiņu Kluba Dzemdību sagatavošanas kursos viena nodarbība veltīta tieši zīdīšanas tēmai. Galvenajiem jautājumiem par zīdīšanu veltīsim arī atsevišķu lekciju Grūtnieču dienā, kur Latvijas Zīdīšanas veicināšanas  konsultantu asociācijas dibinātāja un valdes priekšsēdētāja, zīdīšanas konsultante IBCLC Sandra Lase stāstīs par ieguvumiem no zīdīšanas, pareizu zīdīšanas tehniku un biežāk sastopamajām grūtībām krūts barošanas laikā.

REĢISTRĒJIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT

 

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

Kad notiks? 28. jūlijā

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.