27.augusts - Lielā Grūtnieču diena ar garantētām dāvanām visām dalībniecēm!

27.augusts - Lielā Grūtnieču diena ar garantētām dāvanām visām dalībniecēm!

20. Aug 2021, 17:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau tuvojas brīdis, kad tu kļūsi par māmiņu. Neatkarīgi no tā, vai gaidāms pirmais bērniņš, vai arī jūsu ģimenei pievienosies otrais, trešais vai jau ceturtais mazulis, katra grūtniecība atšķiras no iepriekšējās.

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>

Ir tikai normāli, ka gaidību laikā topošajai māmiņai rodas neskaitāmi jautājumi gan par pašu grūtniecību, gan puncī augošo mazuli, gan arī dzemdībām un pēcdzemdību laiku, tāpēc Māmiņu Klubs ik mēnesi, pulcējot labākos speciālistus, organizē Lielo Grūtnieču dienu.

Vienas dienas laikā tev ir iespēja tiešsaistē, neizejot no mājām, lekcijās tikties ar daudziem savas jomas zinātājiem, lai iegūtu atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem. Papildus tam, ar Omniva starpniecību uz sev tuvāko pakomātu visas dalībnieces saņems dāvanas no Māmiņu Kluba sadarbības partneriem.

27. augustā Lielās Grūtnieču dienas ietvaros tu varēsi piedalīties 10 online lekcijās:

Jaunās mammas sajūtas pēc dzemdībām. Vai skumt ir normāli?

Bērniņa nākšana pasaulē ir liels un nozīmīgs brīdis katras sievietes dzīvē, tādēļ pirmajās dienās pēc dzemdībām jaunā māmiņa var izjust dabisku ekstāzi, bet jau nākamajā mirklī raudāt un justies vientuļa. Kā saprast - vai esmu normāla mamma? Vai ir normāli mātes laimes vietā izjust negatīvu sajūtu spektru? Ar kādiem psihoemocionāliem izaicinājumiem saskaras jaunā māte un kā tikt ar tiem galā? Biedrības “Debesmanna” vadītāja Iveta Parravani Grūtnieču dienā atklās, kādas sajūtas gaidīt pēc dzemdībām. 

Aktuālais par grūtnieču un jauno māmiņu vakcināciju pret Covid 19. Atbildes uz jautājumiem

Gluži tāpat kā mainās viss šajā pasaulē, mainās arī dzemdības. Lai arī fizioloģiski nekas nav mainījies un mazulīši dzimst tāpat kā pirms 50, 100 un senāk gadiem, ir mainījies tas, kā tiek organizēts dzemdību process. Tāpēc Māmiņu Kluba organizētajā Lielajā Grūtnieču dienā tiksimies ar Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas vadītāju, ginekoloģi Viju Veisu, lai uzzinātu, kas aktuāls dzemdniecībā šobrīd.

Bērna audzināšana jau no pirmajām dzīves dienām. Mammas un tēta lomas

Mainoties pasaulei, ir mainījušies arī uzskati par vecāku lomu sadalījumu un to, kādi pienākumi bērna audzināšanā jāuzņemas mammai, bet kādi - tētim. Ir pazudušas lomu robežšķirtnes, un mūsdienās ģimenēs lielākoties vairs nevalda uzskats, ka autiņbiksīšu maiņa ir tikai mammas pienākums, tāpat kā bērniņa vannošana vai ēst gatavošana. Kā audzināt bērnu jau no pirmajām dzīves dienām, un kādu lomu bērna audzināšanā ieņem tētis un mamma, Lielajā Grūtnieču dienā skaidros divu bērnu tētis, biedrības "Tēvi" nodarbību vadītājs un organizētājs Lauris Bokišs.

Praktiski vingrojumi topošajām māmiņām. Pašmasāžas elementi

Grūtniecības laikā mainās sievietes ķermenis, brīžiem šķiet, ka esi kļuvusi daudz lēnāka nekā iepriekš, arī nogurums piemeklē biežāk. Viens no veidiem, kā sev palīdzēt šajos momentos, ir vingrošana un masāža. Lekcijā tiksimies ar diplomētu masieri un jogas pasniedzēju Lieni Krauzi, kura dalīsies ar praktiskiem vingrinājumiem topošajām māmiņām, kā arī sniegs rekomendācijas pašmasāžai.

Jaundzimušā  hendlings. Kā pareizi turēt, celt, nest un ģērbt bēbīti?

Jau drīz pasaulē nāks jūsu mazais brīnumiņš! Tik maziņš, tik neaizsargāts, un jums būs par viņu jāparūpējas, auklējot savās gādīgajās rokās. Lai palīdzētu bērniņam veselīgi attīstīties, noderīgas ir zināšanas hendlingā - kā bērniņu celt, turēt rokās, mainīt autiņbiksītes. Ar padomiem lekcijā dalīsies fizioterapeite Krisīne Asonova.

Ja bērns neņem krūti jeb krīzes momenti krūts zīdīšanas uzsākšanā

Dzīve ir neparedzama, tāpat kā nekad iepriekš nevar zināt, cik sekmīga izvērtīsies mazuļa zīdīšana. Tāpēc Māmiņu Kluba Lielajā Grūtnieču dienā tiksimies ar sertificētu bērnu nēsāšanas un sertificētu bērnu zīdīšanas konsultanti Evitu Žvagiņu - Jākobsoni, lai runātu par krīzes momentiem, kurus var nākties piedzīvot zīdīšanas uzsākšanā.

Ēšanas traucējumi gaidību laikā un pēc. Jaunās mammas ķermenis un pašvērtējums

Iespējams, tev gaidību laikā ir vēlme ēst vairāk, ēst dažādus produktus, uz kuriem iepriekš pat nevarēji paskatīties, vai arī līdz šim mīļākie ēdieni tagad izsauc šķebināšanu. Iespējams, tev vispār nav vēlmes ēst, vai arī ēšana rada diskomfortu. Kāpēc gaidību laikā un pēc mazuļa piedzimšanas rodas ēšanas traucējumi, un kā šajā gadījumā sev palīdzēt, skaidros klīniskā psiholoģe Irina Matjuka.

Jautā ginekoloģei Karlīnai! Atbildes par grūtniecības laiku

Gaidības ir jauns posms sievietes dzīvē, kas līdzi nes daudz jautājumu gan par savu un bērniņa veselību, izmaiņām organismā, gan arī pašām dzemdībām. Lielajā Grūtnieču dienā atbildes uz svarīgākajiem jautājumiem par grūtniecības norisi sniegs ginekoloģe Karlīna Elksne.

Ūdens nozīme topošās māmiņas un mazuļa veselībā

Ūdens ir ļoti svarīgs dzīvības pamatelements, jo lielu daļu no cilvēka organisma veido tieši ūdens. Lai arī daudz runāts par to, cik svarīgi dienas laikā izdzert pietiekami daudz ūdens, ne vienmēr par to atceramies, tāpēc Lielajā Grūtnieču dienā tiksimies ar uztura speciālisti Lilitu Manīgu, lai vēlreiz atgādinātu, cik ļoti svarīgs grūtniecības norisei un puncī augošā bērniņa veselībai ir ūdens. Runāsim par to, kā izvēlēties ūdeni, kam pievērst uzmanību, un atgādināsim, cik daudz ūdens dienas laikā grūtniecības periodā vajadzētu izdzert.

Kāpēc arvien vairāk topošo vecāku izvēlās saglabāt nabassaites cilmes šūnas? Un kāda ir atšķirība starp nabassaites asins un audu cilmes šūnām

Par nabassaites cilmes šūnām ir jau runāts, un tomēr daudziem topošajiem vecākiem vēl nav īsti skaidrības par tām. Viss dzīvē sākas no mazas, mazas šūniņas, kas attīstas, aug, veidojas par cilvēciņu, piedzimst un, tas ir tikai kā jauna sākums. Nabassaites cilmes šūnu paņemšana un uzglabāšana ir sava veida dāvana mazuļa veselībai un dzīvībai visa mūža garumā. Karlīna Elksne, cilmes šūnu banku alianses BioBank hearts vadītāja, Grūtnieču dienā vairāk par cilmes šūnām, to saglabāšanu un dāvanu mazulim!

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • 10 topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā

Kad notiks? 27. augustā plkst. 10.00-17.50

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? € 20

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.