2013.gada 1.oktobris- ģimenes dzemdības.

2013.gada 1.oktobris- ģimenes dzemdības.

31. Dec 2013, 11:24 siiiceee siiiceee

Pirmajā janvārī būs pagājuši tieši trīs mēneši,kad mans dēls  aprod un iepazīst šo pasauli. tāpēc uzskatu,ka ir laiks  padalīties ar savu pozitīvo dzemdību pieredzi. katrai novēlu tādas dzemdības !

tātad, ir pirmā oktobra rīts,  10:30 am ,paredzēta tonīšu klausīšanās slimnīcā pie savas vecmātes.ir mazliet pirms 9am,saģērbjos un eju ikrīta pastaigā ar savu suncīti.staigājamies un vēl pie sevis nodomāju- kāds neraksturīgi saulains un dzestrs rīts, mazajam punča iemītniekam vēl pieteicu,lai nāk droši laukā, jo skaists datums un diena pasakaina,kā nekā mammītei sāk palikt grūti,nepamet sajūta ,ka būtu zilonis trauku veikalā. aizejam ar suncīti mājās, izdzeru savu rīta kafiju,sakārtoju grūtniecības mapīti un taisos uz tonīšiem, tad nu sajūtu,ka ir izdalījumi,bet tādi ūdeņaināki. zvanu savai vecmātei-konstatējam,ka sāk atdalīties gļotu korķis ,saka,lai braucam šurp uz tonīšiem un drošības labad ,lai paņemam līdzi dzemdību somu.piemodinu draugu ar tādu mazliet drebošu sirdi,sasmaidamies un dodamies. Esam slimnīcā ,vecmāte veic pārbaudi uz galda un secina,ka ,vistcamāk,šovakar atgriezīsimies slimnīcā .paklausās tonīšus.viss kārtībā. atvadamies un braucam paēst un nopirkt dzemdību somā iztrukstošo garo kreklu.

Ap 12:30pm,gaidām ,kad atnesīs ēdienus ,visu laiku velk mugura,vēl abi ar draugu sasmejamies,ka nemaz līdz vakaram nebūs jāgaida.lāabi,braucam pirkt to naktskreklu,nu velk tā mugura arvien regulārāk un regulārāk.ap kādiem 1:30pm esam mājās, draugs izved suni,es sēžu uz bumbas skatos tv,drošības labad,iedzēru 20 no-spa tabletes,lai pārliecinātos,ka viss notiek pa īstam- jap,viss pa īstam,izjūtas nemainās.par sāpēm tās nesauktu.abi rauši ienāk no pastaigas un sākam pierakstit kontrakcijas,varēja būt kkur mazliet pāri 2pm.kotrakcijas ik pēc 3 min.zvanu savai vecmātei,viņa saka,lai drooši ieeju vanniņā kādas 40min un tad pazvanu,kā jūtos un skatīsimies tālāk. esmu vannā un jūtu,ka nu jau konrakcijas ir jāizelpo,bet tās nav sāpes,ļoti velkoša sajūta muguras daļā..jūtu,ka nekādas 40 min te nebūs,ja nebrauksim tulīņ uz slimnīcu,tad draugam nāksies pieņemt mājdzemdības :D

ap 3pm esam slimnīcā,visas formalitātes un satiekam vecmāti,pārbaude un voalāa-esmu atbraukusi ar pilnu atvērumu.nekādas iekārtošanās istabiņā,pa taisno uz dzemdību zāli.vienīgo brīdi,kad tiešām sajutu sāpes bija braucot uz slimnīcu,kad intervāls bija ik 1min.esot dzemdību zālē, sākās spiedošā sajūta ,bet nevaru sākt spiest ,jo nejūtu kontrakcijas, tad vecmāte uzpūta kaut ko,lai man sāpētu un justu ,kad jāspiež, tā pēc 52 minutēm,kuras pavadītas slimnīcā - dēls nāca šajā pasaulē-57cm garš un 3470g smags.dabīgās dzemdībās,bez neviena plīsuma,visi veseli un priecīgi.mūsu datums un plkst laiks uz mūžu- saulainā un dzestrā 1.oktobra pēcpusdiena plkst.16:17. pasakaini!!varējām jau doties tai pat dienā mājās,bet vienu nakti izgulējām- tā drošāk. un 2.oktobra pusdienlaikā jau devāmies mājās kā laimīga ģimene .