Vai satikšanās brīdis jau tuvu?

20. May 2012, 20:42 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Grūtniecības kalendārs.35.nedēļa

 

Sākot piedzīvot izteiktākas treniņkontrakcijas, rodas jautājums- vai tiešām pavisam drīz būs klāt lielais satikšanās brīdis?!

 

Jā, lai gan šī nav pirmā grūtniecība, sajūtas par pēdēji grūtniecības posmu ir citādas (vai vismaz tā šķiet, jo pagājis gana ilgs laiks kopš pēdējām dzemdībām). Neatceros, cik grūti bija naktīs; neatceros, cik bieži un vai izjutu treniņkontrakcijas, jo svaigākās atmiņas ir no dzemdību un satikšanās brīža.

 

Vakar neviļus atkal piefiksēju- jā, tās atkal ir treniņkontrakcijas, kad puncis paliek cietāks un grūtāk elpot. Kā es to pārvaru? Pavisam viegli- izmantojot paņēmienus, ko iemācījos dzemdību pozu un elpošanas vingrinājumu nodarbībā pie vecmātes Mārītes Inzules un grūtnieču nodarbību vadītājas Marutas Hofertes. 

 

Ja kāda vēl šaubās, vai apmeklēt nodarbību vai nē, tad es varu ieteikt noteikti izmantot izdevību un to darīt. Jā, protams, ar pirmo bērniņu pirms 4 gadiem likās- es taču elpot protu, tur jau nav ko mācēt un šādus tādus vingrinājumus paskatījos internetā, tomēr tagad saprotu, ka tas nav tas un, lai iemācītos, kā "izelpot bērniņu", vajadzīgs arī tiešais kontakts ar pasniedzēju,kurš, skatoties, kā Tu veic vingrinājumu, iesaka, ko un kā labāk iesākt.

 

Tātad kā tikt galā ar treniņkontrakcijām? Jānoguļas uz muguras, kājas jānoliec ceļos uz sāniem un tad jāieelpo, skaitot no 4 līdz 6 un tad dziļi jāizelpo, mēģinot tikt līdz 8. Svarīgi vēl ir tas, ka "jāelpo ar vēderu", tādējādi bērniņam piegādājot vairāk skābekli.

 

Nu, izdevās?

 

Kā Tu pārvari treniņkontrakcijas? Kad Tu pirmo reizi tās piedzīvoji?

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU POZU UN ELPOŠANAS VINGRINĀJUMU NODARBĪBU ŠEIT!

princesemince princesemince 02. Aug 2011, 15:02

par elpošanu - es ļoti mācījos elpot pareizi (kā vīrieši to dara). man šķiet, ka tas man ļoti palīdzēja un noturēja pie "apziņas" 😀

princesemince princesemince 02. Aug 2011, 12:30

es savā pirmajā un pagaidām vienīgajā grūtniecībā šādas treniņkontrakcijas nepiedzīvoju, vai arī tādas nemanīju 😀