Vai patiesi sēnīšinfekcija?

Vai patiesi sēnīšinfekcija?

12. Jun 2012, 00:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Grūtniecības laikā man vienā pēdā iemetās sēnīšinfekcija. Ārste lika gaidīt, kad piedzemdēšu – pieaugšot imunitāte un viss uzlabošoties. Tomēr nekādu uzlabojumu nav – āda starp pirkstiem plaisā un zvīņojas. Ko varu darīt,” vaicā kāda Māmiņu Kluba lasītāja. Konsultē Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas dermatoloģe Ināra Ančupāne.

 

„Šajā gadījumā būtiski, vai ir veikts laboratoriskais izmeklējums, kura laikā apstiprināts, ka tā patiesi ir sēnīšinfekcija! Tas svarīgi, jo šādas izmaiņas ādas veselības stāvoklī arī var nebūt saistītas ar sēnīšinfekcijas rašanos un attīstību.  

 

Grūtniecības laikā uz sievietes ādas var parādīties dažādas izmaiņas, jo šajā dzīves periodā mainās organisma hormonālie līmeņi. Protams, nav izslēgts, ka varētu veidoties arī pēdu sēnīte, bet, lai par to būtu droša, jāveic īpaši laboratorijas izmeklējumi.

 

Atkarībā no tā, kādi ir to rezultāti, tiek veikta ārstēšana. Šajā gadījumā jaunajai māmiņai vislabāk būtu konsultēties ar dermatologu, kurš būs veicis izmeklējumus, apskatījis laboratorisko izmeklējumu rezultātus un varēs ieteikt piemērotāko ārstēšanu un medikamentus.

 

Gadījumā, ja patiesi diagnosticēta pēdu sēnīšinfekcija, kuras ārstēšanai nepieciešama vietējā jeb lokālā terapija, šādus – ārīgi lietojamus – preparātus ārstniecībā var izmantot gan grūtniecības laikā, gan laktācijas periodā!

 

Gaidību laikā ārsts, protams, nenozīmēs pretinfekcijas preparātus, kas lietojami iekšķīgi, piemēram, tabletes, bet lokāli lietojamus medikamentus, kas tiek lietoti nelielos daudzumos, nav aizliegti,” skaidro dermatoloģe Ināra Ančupāne. 

 Līva Zaksa, www.maminuklubs.lv

 

Kāda ir tava pieredze, kāda, tavuprāt, ir efektīvākā metode cīņā ar pēdu sēnīšinfekciju?