Vai mani 2.skrīninga rezultāti ir normāli?

Vai mani 2.skrīninga rezultāti ir normāli?

09. Jun 2012, 22:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības laikā tiek veikti vairāki skrīninga izmeklējumi, lai noskaidrotu, vai ar mazulīti viss ir kārtība. Atbild Māmiņu Kluba eksperte Daiga Baranovska, ARS ginekoloģe.

 

Jautājums:


Griežos pie Jums ar jautājumu, jo mana ārste ir atvaļinājumā. Nodevu skrīninga analīzes 14/15 nedēļā, un saņēmu rezultātus:

AFP- 28
brīvais beta HCg- 14.3


Vai rādītāji ir normā?

Atbild Māmiņu Kluba eksperte Daiga Baranovska, ARS ginekoloģe.


Standarta laiks II trimestra ģenētiskā skrīniga veikšanai ir 16.-18. grūtniecības nedēļas, tādēļ tik agrīni izdarīts skrīnings var nebūt pietiekami precīzs. Savukārt I trimestra skrīnigs optimāli būtu jāveic 12.-13.grūtniecības nedēļās.

 

Attiecībā uz asins analīžu rezultātiem skrīninga ietvaros I trimestrī mēs nosakām PAPP-A un brīvo beta HCG, savukārt II trimestrī AFP, HCG un brīvo estriolu. Jums viena rādītājs ir no viena, otrs – no otra.

 

Lai pilnībā izvērtētu rezultātu, nepieciešams zināt arī Jūsu vecumu, svaru un US izmeklējuma atbildi. Šie konkrētie skaitļi atbilstošajam grūtniecības laikam ir normas robežās, ja vien izmeklējums izdarīts E.Gulbja laboratorijā. Man nav pieejas citu laboratoriju rezultātiem, bet tie var būt atšķirīgi, izmantojot dažādas tehnoloģijas, tādēļ būtu jāsalīdzina ar konkrētās laboratorijas piedāvātajām normām.

 

Vizīti pie dr. Daigas Baranovskas varat pieteikt pa tālruni   67201007!