Vai grūtniece drīkst dzert ingvera teju?

Vai grūtniece drīkst dzert ingvera teju?

22. Jul 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Tagad sākās slimošanas laiks, visapkārt baciļi. Pret saaukstēšanos efektīva esot ingvera tēja ar citronu un medu, bet saskāros ar pretrunīgiem viedokļiem: vieni apgalvo, ka grūtniece ingvera tēju drīkst dzert, otri – pilnīgi pretējo – tā ir bīstama un pat izraisot spontāno abortu. Vai grūtniecības laikā drīkst lietot ingvera tēju,” vēlas uzzināt kāda topošā māmiņa. 

Konsultē Rīgas Dzemdību nama galvenā ginekoloģe Dace Rezeberga. 

„Grūtniecības laikā ingvera tēju droši var lietot, un nav nepieciešams ievērot kādu īpašu piesardzību. Ingvera tēju iesaka lietot arī agrīnās grūtniecības toksikozes un vemšanas gadījumā.

Protams, tāpat kā jebkuru citu tēju vai dzērienu, arī ingvera tēju nevajadzētu lietot pārspīlēti lielos daudzumos,” tā ginekoloģe.

Ingvers darbojas kā dabisks pretiekaisuma līdzeklis un to var izmantot ne tikai saaukstēšanās gadījumā, bet arī, lai ārstētu atrītu, sirdsdarbības traucējumus, kolikas, caureju un mazinātu sliktu dūšu.

Grūtniecības laikā nelielās devās ingveru ieteicams lietot pret nelabumu un sliktu dūšu, tāpat arī krūšu sastrēgumu atvieglošanai. Īpaši efektīvs tas ir rīta nelabumu mazināšanai grūtniecības pirmajos mēnešos.

Māmiņu klubs

Vai Tu mēdz dzert ingvera tēju? kādos gadījumos to lieto?