USG rezultātus varēs nosūtīt uz iPhone

USG rezultātus varēs nosūtīt uz iPhone

04. Oct 2010, 22:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Elektropreču izstādē Consumer Elektronics Show Lasvegasā tika izstādīta jauna tehnoloģija, kas ļauj nosūtīt USG ierīces videoierakstu uz telefonu, kas atbalsta 3G funkciju, raksta The Daily Telegraph.

Galvenais Rietumu bezvada veselības institūta medicīniskais speciālists Ēriks Topols, zināms kā propagandists mobilo sakaru izmantošanā medicīnas palīdzības sniegšanā, nodemonstrēja izgudrojuma darbu, saņemot uz savu mobilo tālruni ultraskaņas pārbaudes rezultātus, kas veikta Zviedrijā.



Jaunā tehnoloģija paredzēta, pirmkārt, video ultraskaņas nosūtīšanu ārstam, kā arī draugiem un radiem, piemēram, ja topšais tēvs vēlas apskatīt augli USG. Saskaņā ar Topola teikto, ierīces piemērošana varētu kļūt vēl plašāka, piemēram, iekļaujot medicīniska rakstura video dažādos sociālos tīklos internetā.



Papildus USG attēla nosūtīšanai Topols parādīja iPhone uzstādījumus, ļauj ārstam izvērtēt pamata rādītājus USG uzņēmumam, kas ir būtiski veicot ārsta funkcijas no attāluma. Tādējādi ārstam tiek parādīts pulss un ķermeņa temperatūra pacientam, kas atrodas Teksasā.

 

Pēc Topola teiktā šī iespēja ārtāk ļaus identificēt desmitiem slīmības, kas katru gadu liek ārstēties ļoti daudziem cilvēkiem, tai skaitā, diabētu, krūts vēzi un Alcheimera slimību. Zinātnieks arī izteicās, ka mobilo tehnoloģiju ieviešana veselības aprūpē ļautu ietaupīt simtiem miljonu dolāru.

 

www.medportal.ru