Trīs jautājumi ginekologam par grūtniecības norisi

Trīs jautājumi ginekologam par grūtniecības norisi

18. Feb 2012, 18:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tev ir kāds jautājums ginekologam? Iesūti jautājumu un saņem atbildi neizejot no mājas!

 

Uz jautājumiem atbild medicīnas sabiedrības "ARS" ginekoloģe Ilze Vidnere.


Progresējoša grūtniecība

Jautājums:

Man ir jautājums saistībā ar grūtniecību. Abiem ar vīru pieteicās mazulis. Taču jau no paša sākuma, tas ir, no 5.nedēļas man bija brūni izdalījumi. Ārste lika lietot „Utrogest” 2xdienā, „Estrofem” pa 1/2 tabletei 2xdienā, „Elevit” 1x dienā, „Magne B6” 2-3x dienā, un „Dexamethason” 1/2 tableti 1xdienā, jo vīrišķais hormons ir paaugstināts. Man gadu atpakaļ bija missed abort (mazulis neauga), tāpēc tik daudz zāles tagad jādzer.

Šobrīd (6.grūtniecības nedēļā) manu analīžu rezultāti ir: Estradiols 251, progesterons 87,1, Androstendions 3,74 un HCG 7019.

Nedēļu atpakaļ estradiols bija 199, progesterons 64,9, androstendions 3,65 un HCG 859.

Ārste lika šodien potēt „Pregnyl” poti. Taču problēma ir tāda, ka man brūnie izdalījumi minimāli vēl ir. Kad zvanu ārstei, viņa man saka, lai tik „Pregnyl” iepotēju.

Nesaprotu, kāpēc man ir tie izdalījumi? Vai pastāv iespēja pazaudēt mazuli? Ļoti ceru, ka spēsiet atbildēt. Vismaz to, vai analīžu rezultāti Jums šķiet normāli priekš 6.grūtniecības nedēļas?

Paldies jau iepriekš! Pie ārstes jābūt tik pēc 3 dienām, bet ļoti gribas dzirdēt ārsta viedokli no malas par analīzēm jau ātrāk.

 

Atbilde:

 

Uzticieties savai dakterei. Jūsu analīžu rezultāti atbilst progresējošai grūtniecībai.

 

Grūtniecības noteikšana mājas apstākļos

Jautājums: Vēlētos uzzināt, kā var noteikt grūtniecību mājas apstākļos bez testa palīdzības? Vai ir kādas citas pazīmes bez tradicionālajām pazīmēm, kas par to liecina?

 

Atbilde:

Galvenā un vistradicionālākā pazīme, kas var liecināt par grūtniecību, ir mēnešreižu iztrūkums. Var būt arī nedaudz paaugstināta bazālā temperatūra (37° - 37,2°C) bez saaukstēšanās pazīmēm.

 

Neuzrādās HCG asinīs

Jautājums:

Vai iespējams, ka HCG asinīs neuzrādās kādu iemeslu dēļ? Biju uz analīzēm un HCG<1, bet mēnešreizes kavējas jau 3 dienas. Parasti cikls ir precīzs.

 

Atbilde:

 

Ja HCG< 1, tad grūtniecības nav. Jāapbruņojas ar pacietību un jāgaida mēnešreizes.

 

Vizīti pie dr. Ilzes Vidneres varat pieteikt pa tālruni 67201007

 

Uzdod sev interesējošos jautājumus, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!