Tiešām pret piena sēni palīdz sodas ūdeņi un kumelīšu novārījums?

Tiešām pret piena sēni palīdz sodas ūdeņi un kumelīšu novārījums?

01. Oct 2011, 14:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daloties pieredzē par to, kā atbrīvoties no piena sēnes, uzzinājām, ka dažas SK lasītājas intīmās zonas skalo ar kumelīšu novārījumiem un sodas ūdeņiem. Par to iedarbību jautājam ginekoloģei Sandrai Tamanei.

 

Lai atbrīvotos no piena sēnes, lietot sodas ūdeņus vai kumelīšu novārījumus nebūtu īsti pamatoti. Kumelītes noņem apsārtumu, kairinājumu un tūsku. Bet nespēj izmainīt intīmās zonas pH līmeni, kas ir galvenais iemesls, kādēļ izveidojusies piena sēne.

 

Arī sodas ūdens nespēj to izmainīt. Drīzāk tad būtu jāņem kaut kas skābs. Piemēram, citrona pilīte nelielā ūdens daudzumā. Bet jautājums, vai vispār maksti vajag speciāli skalot? Kā ginekoloģe teiktu, ka to darīt nevajag! Jo skalošana izjauc dabīgo mikrofloru, kas atkal var izrādīties papildus iemesls, lai izveidotos piena sēne.

 

Mūsdienās tomēr ir tik attīstīta medicīna un no tās nevajag baidīties. Ieteiktu sievietēm lietot speciālos preparātus, kas paredzēti piena sēnes nomākšanai. Tiem arī ir visnotaļ draudzīga cena, tādēļ vajadzības gadījumā tieši tie būtu organismam visieteicamākie.

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 

Sieviešu Kluba izvēle:


Vagisan Canifug vaginālie pesāriji jeb tā saucamās svecītes. Tās regulē pienskābes daudzumu makstī. Jau dažu dienu laikā atbrīvo maksti no piena sēnes. Ieteicams lietot kopā ar Vagisan Canifug pretsēnīšu krēmu.

Vagisan® 167mg pesāriji. Šīs svecītes regulē pienskābes saturu,  pazemina pH līmeni un  līdzsvaro maksts mikrofloru.

 

Vagisan intimate wash lotion – intīmās ziepes, kuru sastāvā ir dabīgās piena sūkalas. Tās profilaktiski palīdz pasargāt tevi no piena sēnes. Bet tās nav ārstnieciskas, jau esošu piena sēni tās neārstē.