Te auksts, te karsts jeb karstuma viļņi grūtniecības laikā

Te auksts, te karsts jeb karstuma viļņi grūtniecības laikā

21. May 2012, 14:06 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Grūtniecības kalendārs.35.nedēļa

Tuvojoties grūtniecības finiša posmam, arvien biežāk izjūtu karstuma viļņus, kas īpaši traucē naktīs, kad ir grūtības izgulēties.

 

Vīrs jau smejas, ka esmu kā radiators un nosaka, ka žēl, ka nav ziemas, kad tas patiesi būtu vajadzīgs. Kā es cīnos ar karstuma viļņiem grūtniecības laikā? Pieņemu to kā normu un mēģinu sevi dzesēt dažādos veidos- gan dzerot vēsu ūdeni, gan mērcējot kājas un skalojot seju neskaitāmas reizes dienā, lai kaut nedaudz iegūtu veldzi, gan arī našķējoties ar sulīgo arbūzu.

 

Lai gan Latvijā visas pēdējās vasaras ir arvien karstākas un ar lielāku svelmi, grūtāk man ir tieši naktīs, ne pa dienu, jo dienā, kustoties no saules ēnā, no istabas uz vannas istabu, veldzējot rokas un kājas vēsā ūdenī, naktī tas nav iespējams. Pie gultas novietots ventilators, kas mani appūš no galvas līdz kājām, tomēr vienā dienā sapratu, ka šādā veidā visai viegli var saaukstēties un iedzīvojos balss aizsmakumā, tāpēc šo paņēmienu esmu atmetusi.

 

Man patiesi palīdz naktīs cīnīties ar karstuma viļņiem pēc iespējas mazāk apģērba mugurā, kā arī griķu pakaviņš, kura vienu galu lieku sev priekšā, bet otru- aiz muguras, vidusdaļu novietojot starp kājām. Ceru, ka domu sapratāt :) Un patiesi tas snieddz kaut nelielu,tomēr vēsuma devu!


Vai arī Tev grūtniecības laikā bija izteikti karstuma viļņi? Kā Tu tiki ar tiem galā?

 

Kristīne

03. Aug 2011, 10:39

Esmu no salīgajām. Man karstuma viļņi bija gan grūtniecības laikā, gan pirmos 3 mēnešus pēc tās. Mana grūtniecība noritēja gan pagājušā vasarā, kad no sirds varēju izbaudīt karstumu + vēl karstuma viļņus, gan rudenī un ziemas sākumā (mazais dzima novembra beigās), kad gāju ar jaku un plānu mēteli, jo bija karsti. Vīrs ļoti par mani brīnījās, jo parasti jau oktobra sākumā man galvā ir cepure, ap kaklu šalle un rokās cimdi, bet tad man neko nevajadzēja. Mājās balkons visu laiku stāvēja atvērts vaļā, lai būtu vēsāk. 😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 03. Aug 2011, 08:38

Es arī pirms grūtniecības biju izteikti salīga, bet hormoni tagad dara savu!

princesemince princesemince 03. Aug 2011, 08:26

man tādu izteiktu karstuma viļņu nebija, bet nepārtraukti bija karsti, neskatoties, ka pirms grūtniecības biju izteikti salīga. trakais karstums pārgājis tikai nesen, kādu laiku kā kad esmu beigusi barot ar krūti, bet arī nevaru teikt, ka esmu atgriezusies "iepriekšējā stāvoklī".