Slikta dūša- vai tev arī tāda bija?

Slikta dūša- vai tev arī tāda bija?

01. Nov 2011, 00:00 mamma27 mamma27

Slikta dūša un rīta nelabumi  piemeklē arī mani. Un tā pamatīgi. Kad gaidīju Adrianu rīta nelabumi bija vien divas reizes ,un tas arī tāpēc,ka iedzēru vitamīnu tukšā dūšā(ko nevarēja darīt).

 

Toties tagad šo "burvīgo " grūtniecības pazīmi izbaudu pa īstam. Slikti no rītiem, nelaba pašsajūta pēcpusdienās. Nu pilnīgs trakums.

 

Kā ar to cīnīties? Man pagaidām pa rokai stāv barankas un Laimas apaļās piparkūkas.Tās palīdz!

 

Kā jūs cīnījāties ar rīta un dienas nelabumiem? Vai vispār tādi bija? Kad es varu cerēt ,ka tas beigsies?

 

Noderīgs raksts

Kā cīnīties ar sliktu dūšu grūtniecības laikā?

01. Nov 2011, 23:22

Nu tas ir katrai individuāli, padomā loģiski ka mēs katra neesam vienādas. Citai nelabā dūša var beigties ātrāk citai, kā tas ir man visu grūtniecības laiku turpināties.
Citai būt tikai sākumā un beigās, citai vot vilkties visu laiku..

Man nelabums un vemšana ir tikai no rītiem, kā cīnos aizeju ar podu padraudzēties, tad uzdzeru ūdeni tad atkal ar podu padraudzējos un tad ir labi. 😀

01. Nov 2011, 23:19

Man tāda ir vēljoprojām, esmu grūtniecības 25.nedēļā un tā man ir vēl tagad, bet tagad ir retāk nekā bijA sākumā.

mamma27 mamma27 01. Nov 2011, 15:00

Paldies par ieteikumiem. Man pie nelabumiem arī pievienojušies reiboņi un nespēks. Kājās grūti nostāvēt,kaut arī darbā sēdēt laika tā pamaz.
Laikam vislabākā lieta pagaidām ir svaigs gaiss,bet žēl ,ka nevar iziet laukā ik mirkli ,kad iegribas.😀

01. Nov 2011, 10:19

tagad gaidu pirmo brīnumu un līdz šim viss grūtniecības laiks vienkārši ideāls (mums 22/23 ned.), taču pagājušo sestdien, laikam pārstrādājos, pēcpusdienā sāka galva sāpēt, bet vakarā 3X bija jāvemj + 1X nākamajā rītā un vēl noģību uz īsu brīdi. Tagad ļoti uzmanos, lai nepārpūlētu sevi. Pret nelabumu man tiešām ļoti palīdzēja ābolu sula (prasījās tas skābums) un svaigs gaiss, kā arī domu novēršana (man Stradiņos ieteica, ka var mēģināt palasīt grāmatu).

surikats surikats 01. Nov 2011, 09:50

Man nelabi bija sākot no kādas 11. nedēļas. Man jau tagad atceroties liekas, ka tas nevilkās pārāk ilgi, bet ļoti mokoši gan. Man vistrakāk bija, kad biju nogurusi vai no rītiem, ja nevarēju kārtīgi izgulēties( tajā laikā kārtīgi izgulēties bija vismaz līdz 12tiem un vakarā vēlākais 20tos gulē 😃)
Nepalīdzēja būtībā nekas, ja nu vienīgi svaigs gaiss, bet ar nevienmēt.
Vienu brīdi vēmu katru rītu, tiklīdz paņēmu zobubirsti un iedomājos, ka tā jāliek mutē.

princesemince princesemince 01. Nov 2011, 09:07

man sākās šķebināšanas sajūta no 7.grūtniecības nedēļas, beidzās šī šķebināšana kaut kad ap 11.grūtniecības nedēļas sākumu. šajā laikā gan nevēmu, bet šķebināja 24/7. biju attiecīgi izvēlīga uz ēdienu, jo lielākā daļa smirdēja un slikti garšoja 😃 tad nu mainījās iekšā dabūjamie ēdieni ik pa 2-3 dienām. netālu no darba Elvi veikalā cepa siera bulciņas - vienu darba nedēļu pārtiku no tām, bet arī ieēst varēju tikai siltas. tad bija ābolu sulas posms.
nu, jā, vēl visu šo sākuma šķebināšanu pavadīja katastrofāla miegainība un bezspēks. labi, ka jau laicīgi biju saplānojusi, ka pirmajā trimestrī man būs ikgadējais atvaļinājums 😀
protams, arī pēc tam smaržas spēja izraisīt šķebināšanu, bet tikpat labi tas varēja būt saistīts ar migrēnu, kura mani diezgan spēji atkal piemeklēja 2.trimestrī. tad nu kādas pāris reizes sanāca vemt dēļ galvassāpēm. iespējams grūtniecība saasināja šos galvassāpes izraisošos faktorus, tādēļ migrēna atkal kļuva biežs viesis, arī pēc dzemdībām (līdz grūtniecībai šķita, ka migrēna mani palēnām atstājusi).
bija reize, kad vēmu arī jau ar palielu punci - paēdu vakariņas Double Coffee, pēc tam ar auto braucu uz mājām (Cēsīm), tad nu 7km pirms mājām manas vakariņs palika uz ceļa, laikam kaut kādas garšvielas nepatika kuņģim, kurš jau ap to laiku vispār sāka dīvaini uzvesties - dedzināšana naktī u.tml.
dēļ vitamīniem man nebija sliktas dūšas, jo es ļoti uzmanīgi biju izplānojusi, kad tos dzert (kurā diennakts laikā), sekoju, lai būtu noteikti kaut kripatu ieēdusi, tā kā zinu, ka vitamīni tukšā dūšā ir lielākais kaitējums kuņģa gļotādai.
kāds man bija ieteicis pirmajā trimestrī lietot ingvera tēju - no tās man bija vēl sliktāk, tik slikti (šķebinoši), ka tagad ingveram "eju ar līkumu" 😃

01. Nov 2011, 07:17

Ja man bija ,bet ar otro berninu un ari vel tiesi nezinaju ka esmu stavokli , bet bija aizdomas ka esmu stavokli un ilgu laiku bija slikta dusa

taschinka taschinka 01. Nov 2011, 07:11

Man slikta dūša parādījās jau tad,kad vēl nezināju,ka esmu stāvoklī.Un tā pēc tam turpinajās visu grūtniecības laiku 41 nedēļu 24 stundas diennaktī.Un nebija nekas,kas mazinātu slikto dūšu.