Sekss grūtniecības laikā?

Sekss grūtniecības laikā?

04. Aug 2010, 22:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecēm tas ir viens no aktuālākiem jautājumiem. Ar tādu jautājumu, protams, vajag vērtsties pie speciālista, kurš jums sniegs konsultāciju un palīdzēs atrast atbildes uz jūsu jautājumiem.

Ja pastāv medicīniskās kontrindikācijas – piemēram, spontānais aborts, maksts asiņošana, daudzauglīgā grūtniecība, pirms laika dzemdības, un ja partnerim ir dzimumorganu infekcijas, tad protams no seksa būtu labāk atteikties.


Bet, dažos gadījumos, nodarboties ar seksu grūtniecības laikā ir pat nepieciešami.

Zinātniski pētījumi liecina,  ka:

1. Nodarbojoties ar seksu, bērna sakropļot nav iespējams.
2. Baudas hormoni, kurus saņem sieviete seksa laikā, pozitīvi iespaido bērnu.
3. Grūtnieces ilgā atturēšanās palīdz negatīvo emociju uzkrāšanai.
4. Nodarbojoties ar seksu grūtniecības laikā, nav jāizsargājas.
5. Topošai māmiņai ir nepieciešamas tās vielas, kuras satur sperma: fermenti, vīriešu hormoni, kuri palīdz mīkstināt dzemdes kaklu, savukārt tas līdzēs dzemdību laikā.


Padoms vīriešiem: ar mīļoto sievieti jāizturās ar maksimālu pacietību un maigumu, biežāk izrādiet uzmanību.

Ja visa grūtniecība ilgst 9 mēnešus, tad pirmo 3 laikā seksuālā interese pazeminās, nākošo 3 mēnešu laikā paaugstinās, nu pēdējos 3 mēnešos atkal pazeminās. Kāpēc tā? Pirmā trimestra laikā sievietes seksuālās vēlēšanās kļūst vājas toksikozes, noguruma, nelabuma, paaugstnātas emocionalitātes dēļ. Toties otrajā trimestrā sieviete uz laiku aizmirst par raizēm un atslābinās. Trešā trimestra laikā vēlēšanas atkal izzūd. Tas ir saistīts, pirmkārt, ar fizisko diskomfortu, jo liels vēders jau sarežģī kustības un tuvība var sagādāt neērtības.


Ir vēl divi stingri aizliegumi:

1.    Aizliegts nodarboties ar kunilingu (orālais sekss ar maksts stimulāciju).
2.    Nekādā gadījumā nedrīst iesaistīties seksuālās attiecībās ar jaunu, nepārbaudītu partneri, jo pastāv iespēja pārņemt kādu infekciju, kas kaitēs māmiņai un bērnam.

 Ja dzemdības pagāja bez nopietnām problēmām, tad atsākt seksuālas attiecības var pēc 6 – 8 nedēļām.