Seksa pozas, kas palīdz bērniņa ieņemšanai

Seksa pozas, kas palīdz bērniņa ieņemšanai

02. Mar 2012, 13:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Diemžēl, nopietni zinātniski pētījumi šajā sakarā nav veikti. Un tomēr magnētiskās rezonanses tomogrāfija (MRT), ar kuras palīdzību vairāki pāri tika novēroti laikā, kad viņi mēģinājuši tikt pie bērniņa, ļauj iedomāties un saprast to, kas notiek šī procesa laikā organisma iekšienē.

Veselais saprāts pateiks priekšā, ka misionāru poza (vīrietis augšā) ir optimālā, jo dzimumakta laikā dzimumloceklis iekļūst visdziļāk, un sperma vieglāk sasniedz mērķi - dzemdes kaklu. Dažādot mīlēšanās priekus var arī ar "vīrietis aizmugurē" pozas palīdzību, kad sieviete guļ uz vēdera vai stāv uz saliektiem ceļiem - arī tā sperma viegli sasniedz mērķi.

MRT redzams, ka dzimumlocekļa galviņa sasniedz maksti visdziļāk abās šajās pozīcijās. Misionāru pozā dzimumlocekļa galviņa iekļūst maksts priekšējā daļā, bet, ja vīrietis ir aizmugurē,  - maksts aizmugurējā daļā. Tādā veidā šie pētījumi apstiprina to, ko mēs jau tāpat nojaušam. Reizēm vienkārši pārsteidzoši un pat apbrīnojami ir tas, līdz kam nonāk zinātne, vai ne?

Kādas pozas neder bērniņa ieņemšanai? 

Daži eksperti rekomendē atteikties no tām pozām, kurās jūs sēžat, stāvat, kā arī no jātnieces pozas (sieviete augšā). Ja jūs esat vertikālā stāvoklī, zemes pievilkšanās spēks taču ietekmē arī spermas kustību, un tai ir grūtāk pārvietoties virzienā uz augšu.

Vai orgasms palīdz ieņemt bērniņu? 

Ir acīmredzami, ka vīrieša orgasms ir ļoti svarīgs bērniņa ieņemšanai. Ja vīrietim nav orgasma, sperma izdalās vāji, bez ejakulācijas. Mūsdienīgi pētījumi parāda, ka sievietes orgasmam arī var būt liela nozīme, ja runa ir par grūtniecības iestāšanos. Maksts un dzemdes saraušanās, kas ir sievietes orgasma laikā palīdz spermai nokļūt maksts dziļumos. Protams, runa ir par tiem gadījumiem, kad sieviete sasniedz orgasmu pēc tam, kad to ir sasniedzis vīrietis, vai arī vienlaikus ar viņu. 

Katrā gadījumā, ir svarīgi atcerēties, ka spēja sasniegt orgasmu vispār vai arī konkrētajā dzimumaktā neietekmē jūsu izredzes kļūt par vecākiem.

Vai poza var ietekmēt gaidāmā bērna dzimumu? 

Zinātne šajā sakarā klusē, bet klīst dažādas leģendas par to, ka pozai ir saistība arī ar gaidāmā bērna dzimumu. Viena no tādām leģendām apgalvo, ka ja dzimumakta laikā sieviete atrodas augšpusē, būs meitiņa, ja vīrietis augšpusē - gaidāms būs dēls.

Vai pēc dzimumakta kādu laiciņu ir jāpaguļ mierā? 

Daži pētnieki uzskata, ka jūsu izredzes ieņemt bērniņu var paaugstināties, ja pēc dzimumakta jūs pusstundu paguļat gultā uz muguras, vēlams tādā pozā, kurā gurni atrastos augstāk par muguru un kājas būtu mazliet paceltas uz augšu. Teorētiski tam būtu jāpalīdz spermatozoīdiem virzīties uz mērķi.

Un tomēr, to nevajadzētu darīt, ja jums ir nosliece uz urīnceļu infekcijām, un ārsts jums ieteicis iztukšot urīnpūsli uzreiz pēc dzimumakta.

Dažas sievietes apgalvo, ka visiem zināmais vingrinājums "velosipēds" guļot uz muguras paaugstina izredzes  - kļūt par grūtnieci, ja dažas minūtes pēc dzimumakta "min pedāļus".  Protams, ka tas ir smieklīgi, bet smiekli un prieks, kā zināms, ir veiksmes ķīla. Pat tādā lietā kā bērniņa ieņemšana!

Māmiņu Klubs

Kā sagatavoties bērniņa ieņemšanai! Individuālā konsultācija