Sabiedrība nedod atelpu pat grūtniecības laikā

Sabiedrība nedod atelpu pat grūtniecības laikā

01. Jan 2011, 17:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja Tev šķiet, ka grūtniecība varētu būt atelpas brīdis no sabiedrības spiediena, attiecībā uz svara problēmām, tad Tu ,maldies, pat tas nav vairs droši.

 

Masu mediji jūtas nedaudz noguruši no paraduma izdarīt spiedienu uz sievietēm, kuras negaida bērniņu- mistiski standarti un neizsakāmas diētas, tomēr arī grūtniecēm ikdienu jālasa cik svarīgi jau laikus domāt kā atgūt perfekto augumu jau pēc bērniņa piedzimšanas. Turklāt tas jāizdara pirms apkārtējie cilvēki sāk jaunās māmiņas kaunināt.

 

Jā, tajā mirklī, kad iznēsā bērniņu, apkārtējie tevi liks mierā, tāpēc tas jāuztver kā sava veida atvaļinājums no sabiedrības spiediena, bet nedrīkst atslābt- 9 mēneši paskries vēja spārniem. Tas ir tieši tik ilgs laiks, lai Tu izveidotu savu diētas plānu!

 

Gaidot bērniņu māmiņas vēders kļūst lielāks, protams, par šo grūtniecības iezīmi sabiedrība cenšas neizteikties, BET tas neliedz izdarīt spiedienu, ka pēc dzemdībām vēderam ir jākļūst tikpat tievam un vēl tievākam, kā pirms dzemdībām.

 

Pēc dzemdībām jaunajām māmiņām ir iespēja žurnālos, avīzēs, TV un internetā smelties idejas kā atgūt formu. Neskaitāmas šovbiznesa zvaigznes dižojas ar saviem diētu noslēpumiem. Šovbiznesa ļaudis ir publiskas personas un, protams, spiediens ir lielāks, bet vai šie drastiskie noteikumi jāizvirza arī citām māmiņām. Viņas ir mīlošas mammas un sievas un tas bērniņa pirmajos mēnešos ir svarīgākais.

 

Sekojot šiem rakstiem sāk šķist, ka grūtniecība ir kāda nebeidzama cīņa ar ienaidnieku, ko sauc par svara pieaugumu, nevis skaists brīdis divu cilvēku dzīvē, kad viņi kļūst par īstu ģimeni ar jauku bēbīti.

 

Šī raksta mērķis nebūt nav iegalvot, ka svara atgūšana nav mazsvarīga, bet tai ir jābūt dabiskai vēlmei. Tā ir katras māmiņas individuāla vēlme un vajadzība!

 

Avots: www.womensrights.change.org

26. Mar 2010, 08:39

Kaut kādas šausmas. Nekad nesapratīšu kā kaut ko tādu var pateikt grūtniecei...Es pati, pirms grūtniecības vienmēr priecājos par smuko punci, kas ir grūtniecēm un nekad pat neienāca prātā iedomāties- cik viņa resna. Tagad, gaidot bērniņu jau esmu pieņēmusies par 15kg, bet līdz šim vēl neesmu saskārusies ar šādu attieksmi. Parasti man pašai uznāk (kad mēru vecās drēbes un nākas secināt, ka NEKAS vairs neder), tad vīram saku, ka esmu palikusi milzīga. Bet vīrs vienmēr mierina 😀 Saka, ka man ir dikti smuks puncis...un tikai kopā ar meitiņu esam "lielas", bet atsevišķi abas maziņas. Esmu vīram mīļais ronītis tagad 😃
Darbā un augstskolā ar visi, kas kko pasaka, ir tikai par lielo punci. Bet tas nekad nav skanējis kā pārmetums.

25. Mar 2010, 19:52

😃 mēs te gan jautrās mammītes! forši, jo, palasot šādus teikumus, ap sirdi kļūst labāk. man vēl 8 kg jāpiebeidz, lai atgrieztos iepriekšējā svarā. viss jau ok, bet sāp, ka mans vīrietis atgādina par riepu. tas ir jūtams arī dzimumdzīvē - tādas nav. nebēdāju, jo pati priekš sevis vēlos atgūt augumu. es domāju, ka tam jābūt galvenajam dzinulim - sev, nevis citiem. kaut gan aizvakar bija komiski - ielīdu savos līdzgrūtniecības apspīlētajos dzinsos, spiež, bet der! 😀 pēdējā laikā pēc grūtniecības nēsāju ērtus, normāla platuma džinsus, kuri, nu turi, kā gribi, bet krita nost! manējais ieraudzīja mani šaurajos džinsos, jaunajā ādas imitācijas jaciņā un noteica - a kāpēc tu tagad tāda tieva?! nē, nu apsmieties ar tiem vīriešiem! 😃 bet es atkal pārliecinājos - jādomā, ko velkam mugurā.

25. Mar 2010, 17:37

lindabitena-kas Tev tik briesmīgus vārdus saka? Un kā Tu atļauj ar sevi runāt tā?
Sieviete stāvoklī ir ļoti skaista.Turklāt 68kg-vai tas ir resnums?????
Murgs-uz kurieni šī pasaule iet.....☹

25. Mar 2010, 15:53

Lai gan grūtniecības laikā uzauga lielāks daudz kas, par laimi, neatminos nevienu gadījumu, ka dēļ grūtniecības justos neērti.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Šis sabiedrības spiediens tipiski bija jūtams arī Santai uzsākot dejot šovā - pilns internets bija ar diskusijām par šo tēmu, dzeltenie mediji nebeidz vien kustināt Santas it kā svara problēmas vēl daudzas nedēļas.

Man arī gandrīz jau kompleksi iesākās...

Kad biju stāvoklī par pirmo bērnu, manas neprecētās bezbērnu draudzenes ik pa laikam teica - ārprāts, kāaaaaads tev tas vēders!