Rīgas rajona slimnīcā Siguldā mudina saglabāt Dzemdību nodaļu

Rīgas rajona slimnīcā Siguldā mudina saglabāt Dzemdību nodaļu

21. Apr 2010, 00:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Siguldas domes deputāti šodien nosūtījuši vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (JL) un veselības ministrei Baibai Rozentālei (TP), kurā lūgts rast iespēju turpināt SIA "Rīgas rajona slimnīcas" Siguldā Dzemdību nodaļas darbu.

Siguldas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diāna Kondratenko aģentūrai LETA stāstīja, ka Siguldas deputātiem un iedzīvotājiem neesot saprotama jaunā veselības aprūpes organizācija, jo finansiālu ietaupījumu valstij tā nedodot. Slimnīca finansējumu saņemot tikai par veiktā darba faktu un netiekot dotēta ne no valsts, ne no pašvaldības.

Tajā pašā laikā neatliekamās medicīniskās palīdzības transporta izdevumi jaunajā pakalpojumu sniegšanas organizācijā ievērojami palielinoties un tiekot nevajadzīgi izšķērdēti valsts un pašvaldību ieguldījumi.

Siguldas domes deputāti lūdz novērst radušos situāciju un garantēt dzemdību palīdzības apmaksu SIA "Rīgas rajona slimnīca", jo dzemdību palīdzība ir noteikta kā viena no prioritātēm un nav pakļaujama kvotām.

Vēstulē minēts, ka Siguldas novada deputāti un domes vadība saņem daudzu iedzīvotāju sašutuma pilnas sūdzības par veselības aprūpes neloģiskajām reformām, kas skārušas arī Siguldā izvietoto SIA "Rīgas rajona slimnīca", īpaši slimnīcas Dzemdību nodaļu.


"Rīgas rajona slimnīcas Dzemdību nodaļas labiekārtošanā atbilstoši māsterplānam pēdējo gadu laikā ieguldīti vairāki simti tūkstoši latu gan valsts, gan pašvaldību investīciju veidā. Telpas tika pārprojektētas, izveidota visiem noteikumiem atbilstoša ventilācijas sistēma ar antimikrobu filtriem dzemdību blokā, veikts kvalitatīvs remonts," rakstīts vēstulē.

Īsā laikā nodaļa ar savu profesionālo darbību un pārdomāto darba organizāciju iemantojusi labu reputāciju - pēc dzemdību skaita tā ir otrā lielākā Dzemdību nodaļa Vidzemē, ierindojoties aiz Valmieras.  

 

2008.gadā pieņemtas 581 dzemdības, 2009.gadā līdz 31.augustam - 398 dzemdības.

 

Lai gan Veselības ministrijas izvirzītajos kritērijos dzemdību nodaļas ir saglabājamas tur, kur gadā ir bijušas vismaz 400 dzemdības, kā arī to, ka dzemdību palīdzība ir atzīstama par prioritāru, slimnīcai no 1.septembra ir piešķirts aprūpes slimnīcas statuss un par pieņemtajām dzemdībām nemaksā, teikts novada domes deputātu parakstītajā vēstulē.

 

Aija Liepiņa
LETA

17. Sep 2009, 21:34

mana paziņa arī gribēja dzemdēt Siguldā,bet kad uzzināja kādas tur ir cenas-pārdomāja😀

Muuna Muuna 17. Sep 2009, 15:56

Vēl jo vairāk, ka Dzemdību nodaļā ir ieguldīti līdzekļi, ir muļķīgi to vienkārši slēgt.

17. Sep 2009, 21:34

mana paziņa arī gribēja dzemdēt Siguldā,bet kad uzzināja kādas tur ir cenas-pārdomāja😀

Muuna Muuna 17. Sep 2009, 15:56

Vēl jo vairāk, ka Dzemdību nodaļā ir ieguldīti līdzekļi, ir muļķīgi to vienkārši slēgt.