Pozitīvas emocijas ūdensaerobikas laikā

Pozitīvas emocijas ūdensaerobikas laikā

03. Apr 2010, 14:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tad, kad puncis kļūst jau redzams un lai to nestu ir vajadzīga papildus izturība, ir tik patīkami plunčāties siltā baseinā un izjust bezsvara stāvokli. Lai peldes gaidīšanas laikā būtu ne tikai relaksējošas, bet tās arī sagatavotu mūs dzemdībām – der pavingrot.

 

Peldēšana un ūdens aerobika ir labākie veidi, kā topošā māmiņa var gan relaksēties, gan arī sagatavoties dzemdībām. Lai gan sievietēm, kuras pirms grūtniecības nav nodarbojušās ar fiziskām aktivitātēm, ārsti neiesaka tās uzsākt mazuļa gaidīšanas laikā, vingrošana ūdenī ir izņēmums.

 

Kā uzskata ūdens aerobikas un bērnu peldēšanas apmācības trenere Gunta Meldere, noteicošais, vai grūtniece drīkst apmeklēt ūdensaerobiku, ir ārstējošais ārsts. Iespējams, ka šī nodarbe var būt liegta tonusa vai zemas placentas dēļ, bet to nosaka ārstējošais ārsts.

 

Ja grūtniecība norit labi, tad aerobiku iesaka apmeklēt no 3 mēnešiem, kad auglis nostiprinājies. Ja ūdenī topošā māmiņa nejūtas labi, drošāk izvēlēties seklu baseinu, jo tā tiek radīta drošības sajūta.

 

Ūdens aerobikas nodarbību laikā lēni un saudzīgi tiek trenētas visas muskuļu grupas. Tas ir svarīgi tāpēc, ka tieši muskuļu nostiprināšana palīdz izvairīties no grūtniecēm tik labi pazīstamajām muguras sāpēm. Turklāt vingrošanas laikā var iemācīties pareizi elpot un atslābināties, kas ir divi no svarīgākajiem veiksmīgu dzemdību priekšnoteikumiem.

 

Grūtniecēm, kas vingro ūdenī, vingrošanas komplekss ir domāts pilnīgi visām ķermeņa daļām. Vingrojot trenējam elpošanu, kas lieti noder dzemdībās. Tieši elpošana ir viena no galvenajām lietām, kam ūdensaerobikas laikā tiek pievērsta uzmanība. Ūdenī tiek izmantoti spēka vingrojumi gan rokām, gan mugurai, gan kājām. Ūdenī grūtniece veiksmīgi var nogulties uz vēdera, ko ikdienā, guļot gultā, nevar izdarīt.

 

Ūdens priekšrocība ir arī tā, ka ūdenī tiek atslogots mugurkauls, tāpēc arī pašas grūtnieces atslābinās. „Es domāju, ka ūdens ir tā vide, kur gan grūtniece, gan gaidāmais mazulis jūtas lieliski,” tā Gunta Meldere par ūdensaerobiku.

 

Ūdens aerobikas nodarbības sniedz arī daudz, daudz pozitīvu emociju un iespēju apmainīties ar gaidīšanas laika pārdomām un izjūtām ar citām topošajām māmiņām.

 

Mīļās topošās māmiņas, palutināsim sevi ar patīkamu ūdens peldi jaukā sabiedrībā – kopā ar citām topošajām māmiņām.

 

Vai Tu grūtniecības laikā apmeklēji ūdensaerobiku?

03. Sep 2010, 16:55

Īpaši ūdens aeroboki iesaku, ja sāp mugura, vismaz man tā līdzēja. Pēdējo mēnesi sēžot darbā mocījos, bet kad izgāju pirmsdzemdībs atvaļinājumā sāku iet uz ūdens aerobiku 2 reizes nedēļā un mugura vairs nesāpēja, protams dienas režīms laikam deva savu, jo nevajadzēja jau visu dienu sēdēt. Pirku abonementu uz 12 reizēm un līdz 36 nedēļai nostaigāju. Man bija ērti centrā un gāju uz sporta klubu Antlantis cena, ja nemaldos 3,50Ls bija ar abonemnetu, kas ir pieņemama. Tur vēl i pirtī varēja ieiet un nodarbība ilga stundu. Sāku iet no atvaļinājuma laika, jo nodarbības viņiem ir pa dienu. Atrodas tas uz Lāčplēša ielas pie Rīgas slimokases.

Muuna Muuna 03. Sep 2010, 16:15

Es ar pie Guntas gāju un no oktobra iesim kopā ar mazo plunčāties jaunajā baseinā!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Es ar gāju pie Guntinas!