Pirms dzemdībām nepārbauda grūtnieci USG

Pirms dzemdībām nepārbauda grūtnieci USG

24. May 2011, 09:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāpēc valsts poliklīnikās pirms dzemdībām nepārbauda grūtnieci uz USG, jo tā varētu samazināt nevajadzīgo stimulāciju skaitu pie "pārstaigātiem" bērniņiem? Uz jautājumu atbild vecmāte Inese Kampuse.


Jautājums:

Kāpēc valsts poliklīnikās pirms dzemdībām nepārbauda grūtnieci uz USG, jo tā varētu samazināt nevajadzīgo stimulāciju skaitu pie "pārstaigātiem" bērniņiem?

 

1

 Kāpēc valsts poliklīnikas pirms dzemdībām nepārbauda grūtnieci USG- nevaru pateikt. USG nav izmeklēšanas metode, ar kuras palīdzību varētu samazināt „nevajadzīgu” stimulāciju pārnēsātajiem bērniņiem. USG var redzēt augļa ūdens daudzumu, placentas stāvokli, tās gatavības pakāpi, augļa kustības, tonusu. Visi šie parametri kopā var sniegt vērtējumu par augļa vispārējo stāvokli dzemdē. Kopējie USG un KTG pieraksta dati sniegs medicīnas personālam informāciju par tālāko grūtniecības gaitu un tās atrisināšanas iespējām.

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM, AIZPILDOT ANKETU!

30. Sep 2010, 11:18

man pēdējo usg uztaisīja mēnesi pirms dzemdībām, bet ja būtu uztaisīts vismaz dienu pirms, tad man iespējams nebūtu uz dzemdību galda jāpavada 16 stundas, lai saprastu, ka bērniņš ir pārāk liels, lai dzimtu dabīgā ceļā. Mazais piedzima 4880g.