Pilnmēnesī un naktī dzimst vairāk

Pilnmēnesī un naktī dzimst vairāk

01. Mar 2012, 14:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēness fāzes ietekmē ne tikai cilvēka pašsajūtu. Tās atstāj iespaidu arī uz grūtniecības procesu un tā noslēgumu – dzemdībām. Rīgas Dzemdību nama Ambulatorās nodaļas vadītāja Sniedze Krūmiņa intervijā portālam TVNET apstiprināja, ka Mēness fāžu ietekmē ir dienas, kad jaundzimušo ir ļoti daudz.

 

„Vai Mēness ietekmē paisumus un bēgumus? Vai Mēness ietekmē sievietes menstruālo ciklu? Jā. Tad kāpēc lai tas neietekmētu dzemdību laiku?” ārste teica.

 

Īpaši daudz dzemdību ir dienu pirms pilnmēness un tā laikā. Tāpat daudz bērniņu dzimst Mēness fāžu maiņas laikā.

 

Savukārt gada griezumā neesot kādi iecienītākie bērnu dzimšanas mēneši, kuros mazie dzimtu vairāk.

 

Plānotie biežāk dzimst vasarā


Tai pašā laikā dakterei ir pieredze, ka plānotie bērni vairāk dzimst vasarā. Bieži vien vecāki, mēģinot ieņemt bērnu, cenšas, lai viņš piedzimtu vasarā un līdz rudenim, kad sākas aukstais laiks, jau paspētu „apvelties”.

 

Krūmiņa pastāstīja, ka ļoti reti vecāki plāno tā, lai bērns dzimtu novembrī un citos rudens mēnešos, taču pret Ziemassvētku laiku un Jauno gadu vecākiem neesot pretenziju.

 

Biežāk dzimst diennakts tumšajā laikā

 

Runājot par diennakts laiku, kurā mazuļi visbiežāk izvēlas nākt pasaulē, ārste atminējās savās studijās dzirdēto teicienu, ka bērni dzimst tajā diennakts laikā, kad viņi ir ieņemti.

 

Krūmiņa arī norādīja uz dzīvnieku pasauli. Parasti nav redzēts, ka suņi, kaķi un citi dzīvnieki dzemdētu sētsvidū dienas karstākajā saulītē. „Viņi bieži vien nolien kādā tumšā stūrīti. Arī cilvēkiem ir līdzīgi.”

 

Kopumā daktere novērojusi, ka dabiskās radības krēslas stundās un nakts laikā notiek nedaudz biežāk kā diennakts gaišajā laikā.

 

Plānotās dzemdības - no rīta

 

Taču plānotās dzemdības un ķeizargriezieni parasti tiek organizēti dienas pirmajā pusē un tādējādi jaundzimušo skaits dienas gaišajā un tumšajā laikā izlīdzinās.

 

Bērna dzimšanas laiks ieplānots līdz minūtei


Krūmiņa pastāstīja, ka ir arī tādi vecāki, kuri grūtniecības laikā konsultējušies ar astrologiem un tādēļ vēlas, lai mazulis piedzimtu konkrētā laikā, piemēram, 12.aprīlī pulksten 12.56.

 

Dabiskās dzemdībās tik precīzu dzimšanas laiku nav iespējams panākt, taču ķeizargriezienā tas var izdoties.

 

Mēness fāzes ietekmē ne tikai dzemdības


Jau iepriekš portāls TVNET rakstījis par dažādiem mediķu novērojumiem, ka pilnmēness laikā palielinās izsaukumu skaits un saasinās dažādas slimības.

 

Piemēram, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra Narkoloģiskās palīdzības dienesta stacionāra virsārste Sarmīte Skaida intervijā TVNET iepriekš pastāstīja, ka nodaļas māsiņas savulaik bija novērojušas sakarību starp pacientu skaitu nodaļā un mēness fāzēm.

 

Māsiņas secinājušas, ka pilnmēness laikā labāk nedežurēt.

 

Pēc māsiņu novērojumiem, pilnmēness laikā nodaļā ārstējās vairāk no alkohola un narkotikām atkarīgo pacientu.

 

Santa Kvaste, TVNET

03. May 2011, 11:46

...bija ļoti skaista un skaidra nakts un mēness bija apaļš, apaļš! 😉

saulux10 saulux10 03. May 2011, 10:18

man dzemdības iesākās 1 naktī un beidzās otrās dienas sešos vakarā,bet par pilnmēnesi neatceros😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 03. May 2011, 10:05

Var piekrist- mana meita arī dzima naktī 😀par pilnmēnesi gan neatceros,bet laikam nebija!

03. May 2011, 10:05

Mana mazā arī pilnmēness dāma! 😀