No nākamā gada Preiļu slimnīcai neapmaksās dzemdību palīdzību

No nākamā gada Preiļu slimnīcai neapmaksās dzemdību palīdzību

17. Mar 2012, 08:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No 2012.gada Preiļu slimnīcā no valsts budžeta līdzekļiem netiks neapmaksāta dzemdību palīdzība, jo "valsts vairs nevar uzņemties atbildību par šāda pakalpojuma kvalitatīvu sniegšanu iedzīvotājiem", aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Egita Pole.



Darba grupa, kas analizējusi lokālo slimnīcu un traumpunktu darbību, nolēmusi, ka Preiļu slimnīcā šim pakalpojumam ir "pārāk augsts riska līmenis, kas saistīts ar ļoti nelielo dzemdību skaitu gadā un salīdzinoši lielo ķeizargrieziena operāciju skaitu", tāpat tika ņemts vērā "arī ginekologu un dzemdību speciālistu viedoklis".



VM aicina Preiļu iedzīvotājus turpmāk izvēlēties saņemt šo pakalpojumu Jēkabpils slimnīcā, Rēzeknes slimnīcā vai arī Daugavpils slimnīcā, kur nesen veikta rekonstrukcija par Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem.



Lielākās izmaiņas, kas plānotas no šā gada 1.jūlija, saistītas ar slimnīcu pakalpojumu apmaksas tarifu sadalīšanu "ķirurģiskajos" un "terapeitiskajos", turpmāk diferencējot to apmaksu atbilstoši reālajām izmaksām, uzsver VM.

 

LETA