Nabassaite mazulim ap kaklu

Nabassaite mazulim ap kaklu

13. Oct 2010, 02:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai nabassaite mazulim ap kaklu ir bīstama? Ieskaties Rīgas dzemdību nama ginekoloģes Vitas Začestas atbildē.

 

Māmiņa jautā:

 

Labdien! Man rit 33.grūtniecības nedēļa un kad biju uz USG, man pateica, ka mazulim ap kaklu ir aptinusies nabassaite 2 reizes. Cik tas ir vai nav bīstami mazulim?

 

1

Atbild Rīgas dzemdību nama ginekoloģe Vita Začesta:

 

Gandrīz katrs otrais mazulis piedzimst ar nabassaiti ap kaklu. Grūtniecības laikā nekad nevar pateikt, vai tas ir bīstami vai nav. Protams, tas ir bīstami, ja nabassaite savelkas ļoti cieši ap kaklu, bet esmu redzējusi, ka piedzimst bērniņi, kuriem nabassaite ir divas vai trīs reizes aptinusies ap kaklu un viss ir kārtībā.

 

Tā tas vienkārši ir un māmiņa to izmainīt nevar. Dzemdību laikā speciālists skatās, vai izmainās augļa sirdsdarbība. Protams, ir jāseko katru dienu, kā bērniņš kustās līdz pat dzemdību dienai, un dzemdību laikā speciālisti novēro, kā bērniņš jūtas un vai netrūkst skābeklis. Nabassaites apvijums ap kakla bez kāda cita iemesla noteikti nav iemesls ķeizargriezienam.

 

 

Uzdod arī Tu savu jautājumu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv

21. Jan 2010, 15:20

man ari pēdējās dienas uzradija ka ir aptinusies nabassaite ap kaklu un arsirsninu lidz ar to sliktāk, bet uz dzimšanas brīdi tā nabas saite bija nost un piedzima bez jebkadam problemam...

vikkuks vikkuks 21. Jan 2010, 12:57

manam puikam arī nabassaite bija aptinusies 2 reizes. Kad mazais piedzima vecmāte veikli noņema nabasaiti, bet pati pat nepiefiksēju, ka taa ir noticis 😀 USG neko tadu neviens neteica.