Nabassaite ap kaklu mazulim, grēmas un smaganu asiņošana

Nabassaite ap kaklu mazulim, grēmas un smaganu asiņošana

06. Jun 2010, 11:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tev ir lieliska iespēja uzdot jautājumus Māmiņu Kluba ekspertiem un saņemt atbildes! Ārstu prakses "Auxilia Prima" ginekoloģe Inga Rubule stāsta, ko nevajadzētu darīt, lai mazulim ap kaklu neaptītos nabassaite, kā palīdzēt grēmu laikā un smaganu asiņošanas laikā.

 

Jautājums:

Mazulim puncī ir jau 27.nedēļa un spārdās apmēram 5 reizes dienā. Mani māc bažas, vai nabas saite nevar aptīties apkārt? Vēl man ļoti ir stipras grēmas un smaganu asiņošana. Smaganas asiņo pat, pamostoties no rīta, vēl pirms zobu tīrīšanas. Vai ir iespēja ko darīt?


Atbild ārstu prakses "Auxilia Prima" ginekoloģe Inga Rubule:

Nabassaite

 

Protams, ka var aptīties arī no 27. nedēļas. Tas ir iespējams visu grūtniecības laiku līdz pat dzemdībām. Lai mēs sevi pasargātu no šīs nabassaites aptīšanās ap kaklu, nevajadzētu celt rokas augšā un nevajadzētu staipīties intensīvi un ilgstoši, kas varētu radīt šādus sarežģījumus.

 

Grēmas

 

Ja runā par stiprām grēmām, vajadzētu mēģināt pacelt gultas galvgali augstāk, guļot uz lielāka spilvena. Nevajadzētu arī vakaros vēlu dzert. Var mēģināt pie gultas turēt gāzētu minerālūdeni. Citam var palīdzēt piens, bet citam var palīdzēt kefīrs, kas mazinātu šīs grēmas. Tas ir saistīts ar to, ka augot auglim, dzemdes izmēri palielinās un kuņģim vēdera dobumā vieta paliek mazāka, tāpēc arī rodas šāda sajūta, bet tas ir pārejoši.

 

Asiņojošas smaganas.

 

Grūtniecības laikā tas tā var būt, jo tas ir saistīts ar hormonālajām izmaiņām. Ko var darīt? Mēģināt rūpīgi sekot mutes higiēnai un zobu higiēnai. Ir speciālas zobu pastas tieši grūtniecības laikam, kas domātas pretsmaganu asiņošanai un ko var iegādāties aptiekā.  Vajadzētu arī iegādāties mīkstāku zobu birsti, kas mazāk traumētu smaganas.

 

Ārstu prakse "Auxilia Prima"

Vīlandes iela 13, Rīga, LV-1010
Telefons: +371 67211000

www.esivesela.lv

1

 

Uzdod savu jautājumu arī Tu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

Muuna Muuna 17. Oct 2009, 00:40

mums grūtnieču dienā vēlreiz lieku reizi atgādināja, ka mīts apr to, ka nevar celt rokas gaisā, ir un paliek mīts... Ja aptīsies, tad citu iemeslu dēļ.. Nedrīkst stiepties, bet celt uz augšu drīkst 😀

16. Oct 2009, 19:25

Man meitiņai arī bija aptinusies nabas saite ap kaklu, bet nekas slikts nebija, velak viss bij kārtībā...😀😀😀

16. Oct 2009, 15:14

man pret grēmām bija ideāls SPRAITS vai "šipočka" /sodas ūdens/ 😃