Mazuļa "pārnēsāšana"

Mazuļa "pārnēsāšana"

29. Oct 2010, 19:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc kādiem kritērijiem nosaka, kad vajadzētu mākslīgi stimulēt dzemdību sākšanos, ja noteiktais laiks jau ir pāri? Konsultē vecmāte Inese Kampuse.


Jautā topošā māmiņa Inita:

 

Pēc kādiem kritērijiem nosaka, kad vajadzētu mākslīgi stimulēt dzemdību sākšanos, ja noteiktais laiks jau ir pāri? Cik ilgi būtu pieļaujams "pārnēsāt" mazuli. Un vai šāda mākslīga stimulēšana nekaitē mazulim vai māmiņai?

1

Atbild vecmāte Inese Kampuse:

 

Vispirms tiek ņemti vērā sākotnējie dati : pēdējo mēnešreižu sākšanās datumu, menžu cikla garumu, USG datus, vaginālās apskates datus, pēc tam – augļa pirmo kustību datumu. Šos datus apkopojot, iegūstam kaut kādu laiku: no-līdz. Šādas situācijas būtu labi izrunāt ar vecmāti vai ārstu, kuri piedalīsies Jūsu dzemdībās. Gaidīt būtu ieteicams līdz 41-42. ned, bet tas ir ļoti individuāli! Šajā gadījumā ir jākontrolē augļa sirdstoņu pieraksts, ja vajadzīgs, veikt vēl USG izmeklēšanu (vēro augļa ūdens daudzumu, kustības, elpošanu, placentas gatavības pakāpi). Šos datus apkopojot, noskaidrosiet, cik ilgi var gaidīt tieši Jūsu gadījumā.


Vecmāte Inese Kampuse vada arī dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā. Piesakies!