Kurā brīdī dzemdētājai jātaisa klizma? Kā izmantot Microlax?

Kurā brīdī dzemdētājai jātaisa klizma? Kā izmantot Microlax?

16. Feb 2012, 11:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gatavojoties dzemdībām un krāmējot dzemdību somu, viena no higiēnas lietām, kas noteikti tajā ir jāievieto, ir Microlax klizma. Kurā brīdī dzemdētājai ir jātaisa klizma? Konsultē vecmāte Inese Kampuse.

 

"Tuvojoties dzemdību laikam, fizioloģiski ķermenis pats attīrās- ir šķidrāka vēdera izeja, biežāk jāapmeklē tualete. Tomēr arī sieviete pati var palīdzēt organismam attīrīties, sekojot līdzi savam uzturam, lietojot vairāk šķidruma, zupas, atsakoties no sausiem ēdieniem, kas rada aizcietējumus," skaidro vecmāte Inese Kampuse. "Ja šī attīrīšanās nenotiek fizioloģiski vai sievietei rodas sajūta, ka ķermenis ir "pilns" un gribas atbrīvoties, sākoties dzemdību procesam, iesakāms lietot Microlax klizmu."

 

Topošajai māmiņai pilnīgi pietiks ar vienu Microlax mini klizmu, kas tiks lietota atvēršanās periodā, ierodoties stacionārā. Ja klizma tiks veikta vēl esot mājās, iespējams, ka, ierodoties stacionārā, vecmāte secinās, ka taisnā zarna joprojām ir pilna, un nāksies lietot vēl vienu klizmu.

 

"Klizmu dzemdību laikā parasti taisa starp kontrakcijām," papildina vecmāte Kampuse.

 

Kā izmantot Microlax mini klizmu? "Tūbiņas kakliņam noskrūvē vāciņu, uzmanīgi izspiež šķīduma pilienu, kas atvieglo tūbiņas kakliņa ievadīšanu. Pēc tam piesardzīgi ievada visu tūbiņas kakliņu taisnajā zarnā, izspiežot visu tūbiņas saturu," soli pa solim stāsta vecmāte. "Tūbiņas kakliņu uzmanīgi izvelciet no anālās atveres. Ir svarīgi, lai tūbiņa izvelkot paliktu saspiesta.5-20 minūšu laikā ir sagaidāma saudzējoša un viegla vēdera izeja."

 

Vecmāte Inese Kampuse iedrošina:"Māmiņām noteikti nevajadzētu uztraukties par spiediena sajūtu dzemdību laikā, radot sajūtu, ka visu laiku gribas uz tualeti! Tas tikai nozīmē, ka mazulis pavisam drīz būs klāt!"

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv 

 

Vai Tu dzemdībās lietoji Microlax mini klizmu?


Saudzējošs risinājums aizcietējumam ir Microlax® mini klizma!

•  ātri

•  maigi

•  vienkārši

 

 

Microlax® atdala ūdeni, kas saistītā formā pietiekamā daudzumā  sastopams pat blīvos aizcietējumos. Rezultātā aizcietējuma masa kļūst mīksta un tiek normāli izvadīta ārā.

Aizcietējums parādās aptuveni 10-30% grūtnieču. Vairumam caurejas līdzekļu iespējamas dažādas blakusparādības. Saudzējošs risinājums aizcietējumam ir Microlax® mini klizma. 5-20 minūtes pēc lietošanas ir sagaidāma zarnu kontrolēta iztukšošanās. 

Microlax ® ir viens no nedaudzajiem medikamentiem, kurus ir atļauts lietot grūtniecības laikā.

Aizcietējums parādās aptuveni 10-30% grūtnieču. Vairumam caurejas līdzekļu iespējamas dažādas blakusparādības. Saudzējošs risinājums aizcietējumam ir Microlax® mini klizma.
12. Apr 2011, 23:48

Dzemdību somā ņēmu līdzi Microlax, taču nevajadzēja - viss notika dabīgi.

12. Apr 2011, 10:34

Mums bija ūdens dzemdības un klizmiņu uztaisīja pirms devāmies uz dzemdību zāli - vannu. Katrā ziņā nekas traks...😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 12. Apr 2011, 08:58

Dzemdēt noteikti neliegs, bet tas, domājams, ir katras pašas sievietes ērtībai. Ja ir tik liela spiediena sajūta, tad labāk droši vien uztaisīt klizmu.

princesemince princesemince 12. Apr 2011, 08:30

par klizmu un dzemdībām dzirdēti stāsti, piemēram, ievadīt kontrakciju starplaikā jau ir viegli, bet, ja kontrakcijas ir ļoti biežas, kā lai uz tualeti normāli aiziet? un, ja nu neiedarbojas, kā rakstīts, bet vēlāk - tiec uz dzemdību galda, bet nu pēkšņi klizma iedarbojas!
noteikti zinu, ka nevienai dzemdētājai dzemdēt neliegs, ja klizma nebūs veikta 😀