Krūšu palielināšanās grūtniecības laikā

Krūšu palielināšanās grūtniecības laikā

19. Jul 2011, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības laikā hormonu ietekmē palielinās krūtis. Ko darīt, lai tās nezaudētu tvirtumu arī pēc dzemdībām? Konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna.

 

Jautājums: 

 

Pirms grūtniecības iestāšanās, mans krūšu izmērs bija B. Šobrīd esmu 4.mēnesī un nu tās pieaugušas jau līdz DD izmēram. Ļoti iztraucos par to, kādu iespaidu tas atstās pēc tam, kad bērniņš pārstās zīst un krūtis zaudēs savus apjomus. Ko Jūs ieteiktu darīt, lai krūtis pēc zīdīšanas nesakristos un nenokarātos? Vai ir kādi speciāli vingrinājumi vai krēmi, kas to novērstu?

 

Un cik ilgu laiku pēc dzemdībām iespējams veikt plastisko operāciju krūšu pacelšanai vai palielināšanai? Vai plastiskās operācijas veikšana ietekmēs nākamo grūtniecību un bērna zīdīšanu?

 

1

 

Konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna:

 

Krūšu apjoms grūtniecības laikā ļoti mainās ar tendenci palielināties, jo šajā fizioloģiskajā periodā visa endokrīnās sistēmas darbība ir vērsta uz krūts dziedzera apjoma pieaugumu sakarā ar nākotnes nozīmīgo funkciju.

 

Diemžēl ir grūti paredzēt, kā krūts audi mainīsies pēc zīdīšanas – tas tomēr katrai sievietei notiek ļoti individuāli.

 

Ja Jums ir normāli noritoša grūtniecība, fiziskas aktivitātes Jūs varat uzsākt jau grūtniecības laikā – ūdens aerobika, grūtnieču joga palīdzēs nostiprināt krūšu, plecu joslas, kā arī vēdera muskulatūru, kas noteikti dos priekšrocības dzemdību procesā un pēcdzemdību periodā.

 

Par plastisko operāciju varētu domāt pēc zīdīšanas beigšanas. Krūšu implanti tiek ievietoti zem krūšu muskuļa, tāpēc nākošajās grūtniecībās to klātbūtne zīdīšanas procesam netraucēs.

 

Gribētu Jums novēlēt izbaudīt grūtniecības un pēc tam arī zīdīšanas laiku un nesatraukties par nelielām kosmētiskām korekcijām. Domāju, ka grūtniecība dara sievieti par vispievilcīgāko būtni uz zemes!

 

Uzdod savu jautājumu ginekologam, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

 

Cik ļoti Tev grūtniecības laikā palielinājās krūtis?

15. Sep 2010, 12:58

Man grūtniecības/barošanas laikā izmērs gan nemainījās, bet pēc barošanas krūtis tomēr palika tādas ''tukšākas'' un ne tik tvirtas. Man ļoti palīdzeja speciāls krēms, kas paredzēts krūšu liftingam. Lietoju to regulāri vairākus mēnešus, bet rezultāts bija redzams jau pēc pāris nedēļām. Taču pieļauju iespēju, ka, ja izmērs pēc tam samazinās par 1-2, tad ar krēmu varbūt nebūs pietiekami.

15. Sep 2010, 12:53

man arī ļoooti strauji palielinājās izmērs... tagad jau gads kā beidzu barot- galīgi nesmukas palikušas, jo daudz strijas sametās. Nespēja āda tā stiepties, kad pāris nedēļu laikā plusā 1,5 izmērs 😃

15. Sep 2010, 11:10

Man nepalielinājās krūtis tik bišķi piebrieda, bet varēju valkat vecos krūšturus , kurus vilku pirms paliku stāvoklī. Baroju tikai 3 mēnešus ar krūti , bet pēc tam arī krūtis palika tādas pašas nekas baigi nemainījās varbūt nav tik tvirtas kā iepriekšss😃

taschinka taschinka 15. Sep 2010, 10:23

Man no 34/75 palielinajas uz 38/85,pec dzemdibam tas lenam samazinajas,ar kruti nesanaca barot.
Tas samazinajas un samazinajas un tagad jau ir mazakas ka pirms grutniecibas 32/70 un tas gan man nepatik.Pluss vel tam visam paradijas strijas,krutis vairs nav stingras.