Kas var ietekmēt vīrieša spermas kvalitāti?

Kas var ietekmēt vīrieša spermas kvalitāti?

20. Apr 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uz šo vienkāršo, bet tajā pat laikā sarežģīto kādas māmiņas jautājumu atbildi sniedz pazeminātās auglības konsultante, topošā vecmāte un AAM instruktore Anna Suhanova.

JAUTĀJUMS

Kas var ietekmēt vīrieša spermas kvalitāti?

Atbildi sniedz Anna Suhanova:

Vīrietim spermatozoīdi sāk veidoties pusaudžu vecumā un veidojas līdz pat mūža galam. Katru sekundi viņa organismā piedzimst 1000 mazo astainīšu un, nodzīvojot vidēji 75 dienas, tie nomirst dabīgā nāvē, līdz ar to arī katru sekundi 1000 spermatozoīdu nomirst.

Secinājums ir tāds - vīrietis ir spējīgs atjaunoties. Galvenie ieteikumi vīrietim: pāri visam KUSTĪBA! Visas problēmas šodien rodas no mazkustīga dzīvesveida. Kāds tad ir mūsdienu vīrieša dzīvesveids? Nu tā, vidēji ņemot. No rīta pieceļas, KARSTA duša, tad STIPRA kafija.Uz darbu brauc ar MAŠĪNU,ziemā APSILDĀMIE sēdekļi. Darbā visu dienu SĒŽ pie DATORA, dzer KAFIJU. Mājās ar MAŠĪNU, ziemā APSILDĀMIE sēdekļi. Atbrauc un pavada laiku pie TELEVIZORA, iedzerot pa kādam ALIŅAM.

Es, protams, nedaudz pārspīlēju, bet tās visas ir tās lietas, kas stipri pazemina auglību. Vēl arī stress, pārslodze, darbaholisms, smēķēšana, neveselīgs uzturs, karstas pirtis un apspīlēts, sintētisks apģērbs.

No pieredzes zinu, ka, ja vīrietis maina savu dzīvesveidu, tad diezgan īsā laikā viņa organisms atjaunojas.

Vīrieša auglību var ietekmēt arī dažādas saslimšanas piemēram cukura diabēts vai citas endokrinoloģiskas novirzes. Sirds un asinsvadu slimības, kas ir ļoti izplatītas Latvijā arī ir bīstams faktors, un vienmēr jātceras, ka tas parasti sākas vienkārši ar paaugstinātu holesterīna līmeni.

Nodarbību cikls: Auglības atpazīšanas metode