Kas būtu jāzina par dzemdību norisi? Lasi vecmātes Baibas Zelkas atbildi un piesakies uz Dzemdību sagatavošanas kursiem!

Kas būtu jāzina par dzemdību norisi? Lasi vecmātes Baibas Zelkas atbildi un piesakies uz Dzemdību sagatavošanas kursiem!

15. Feb 2011, 13:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Informācijas par to, kas notiek dzemdību laikā, ir daudz. Bet topošajai māmiņai jāprot tā adekvāti izvērtēt un paņemt sev vajadzīgu. Tātad kas būtu jāzina par dzemdību norisi?

 

Piesakies uz Dzemdību sagatavošanas kursiem pa tālruni 67350750!

3

Vecmāte Baiba Zelka

Ja vecmāte vai ārsts lūdz dzemdību laikā pamēģināt kādu pozu vai metodi, tad jāpacenšas un jāpamēģina, jo iespējams, ka tā būs vieglāk. Nav neviens ārsts vai vecmāte, kura ieteiks kaut ko, lai sievietei būtu sliktāk. Noteikti ir jāuzdod jautājumi nekautrējoties, kā arī jāuzklausa ieteikumi. Nevajadzētu gulēt gultā, vai ierauties kaktā, no tā labāk nepaliks. Ja daudz kas ir izmēģināts, bet vieglāk nepaliek, tad jāmeklē cits risinājums. Dzemdību procesā bieži vien mammas atceras, ka viņām ir slikti un sāp, bet, ka bēbītim ir tikpat slikti un, ka viņš sēž šaurā un tumšā vietā, mammu tikai jūtot, to bieži aizmirst. Bērniņa sajūtu var noteikt, tikai pēc sairds tonīšiem, katra kontrakcija bēbītim arī ir sāpīga, tā sit pa dupsi, ar galviņu jālaužas cauri šauram, šauram tunelītim, un nevar zināt, kad tas beigsies, ja to māmiņa saprot, un izprot, ka strādā abi, tad arī māmiņai ir vieglāk saņemties.

 

Ja savādāk nesanāk, tad labāk, lai mamma dusmojas ar vecmāti, bet ar šīm dusmām palīdz bērniņam piedzimt. Jāatceras arī, ka dzemdības nav bezgalīgas, tās beigsies un jāsakoncentrējas šim procesam, kaut arī sāp, nāk virsū ģīboņi vai nelabumi.

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!