Kāpēc pilnīgi veselai sievietei nepiesakās bērniņš?

Kāpēc pilnīgi veselai sievietei nepiesakās bērniņš?

08. Jun 2011, 10:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gadās, ja sieviete ļoti, ļoti vēlas bērniņu, bet tas nekādi nepiesakās. Kas var būt par iemeslu, ka nepiesakās bērniņš veselai sievietei? Konsultē„ARS” ginekoloģe Žanete Bīgestāne.

 

Jautājums:

Kas varētu būt par iemeslu, kāpēc pilnīgi veselai sievietei nepiesakās bērniņš?

 

Pirmais bērniņš mums nepieteicās vairāk kā 2 gadus, kaut arī bijām izmēģinājuši dažādas metodes-  gan ārstu ieteiktus (vitamīni ar folskābi, cikla noregulēšanas tabletes u.tml.), gan tautas metodes (pēc mīlēšanās ar kājām gaisā pagulēt kādu brīdi), gan kalendārās metodes (lai izskaitļotu ovulāciju - auglīgās dienas), gan ovulācijas testus (ovulācijas noteikšanai), bet rezultāta nebija nekāda. Bērniņš nepieteicās vairāk kā 2 gadus. Par spīti ārstu teiktajam, ka abi esam veseli un viss būs, protams, pārņēma izmisums.. Bet tad pēkšņi pieteicās beidzot bērniņš.

 

Nu jau kādu laiku atkal mēģinām tikt pie bērniņa, gribējām, lai bērniem nav liela vecuma starpība,  bet atkal nekā.. Kāpēc tā notiek?

 

1

Konsultē„ARS” ginekoloģe Žanete Bīgestāne:


Uz šo jautājumu ar vēstules starpniecību atbildēt ir samērā grūti. Protams, ir auglīgākas sievietes, kurām grūtniecības iestājas daudz ātrāk, un arī ne tik auglīgas, kurām nākas ilgāku laiku pagaidīt, lai tiktu pie bērniņa.

 

Divus gadus - tas tomēr liecina par kādu pastāvīgu traucējošu faktoru. Ja Jūs esat ginekoloģiski izmeklēta un arī vīrs ir atzīts par veselu, tad varbūt ir kāda cita rakstura problēma (piemēram, vairogdziedzera), kas arī var apgrūtināt grūtniecības iestāšanos.

 

Uzdod savu jautājumu ārstam, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 16. Aug 2010, 12:24

Jā, es arī varētu tam piekrist. Pie Danielas mēģinājām tikt vairāk kā 3 mēnešus un tad pēkšņi, kad Ziemassvētku vakarā atslābām, tad notika brīnums 😀 Mūsu Ziemassvētku brīnums!