Kāpēc operācijas var izraisīt aizcietējumus?

Kāpēc operācijas var izraisīt aizcietējumus?

02. Jun 2012, 20:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Obligātā sagatavošanās ķirurģiskām operācijām, sevišķi vēdera operācijām, ietver tos pašus soļus un darbības kā taisnās zarnas apskate- ambulatoras ķirurģiskas procedūras forma.

 

 Lai saprastu un novērtētu, kāpēc tas notiek tik ilgi un kāpēc pēc operācijām ir tik grūti atgūt normālu zarnu darbību, jāatceras, ka pēcoperāciju laikā daud zlaika tiek pavadīts gultas režīmā, parasti ir vispārējs vājums, tiek izmantota anestēzija, pēc operācijas tiek lietoti pretsāpju medikamentu, kā arī plaši tiek izmantotas antiobiotikas, lai novērstu pēcoperāciju infekcijas.

 

 Atgūšanās pēc ķirurģisku operāciju aizcietējumiem ir līdzīgi kā pēc kolonoskopijas jeb taisnās zarnas apskates.   

 

Parasti jāsāk ar šķidru barību, turpinot ar putru konsistences ēdieniem, vēlāk dažādājot ēdienkarti ar dažādiem ēdieniem. Noteikti jāpievērš uzmanība porciju lielumam, kas būs daudz mazāks tam, kas tika lietots iepriekš. Lai neradītu pārlieku lielu slodzi, pēc operācijām iesaka lietot produktus, kas ir bagāti ar olbaltumvielām, kas satur maz kaloriju, nav trekni un pārāk saldi.

 

 

Microlax® mini klizma aizcietējumu likvidēšanai!


•  ātri

•  maigi

•  vienkārši

 

 

Microlax® atdala ūdeni, kas saistītā formā pietiekamā daudzumā  sastopams pat blīvos aizcietējumos. Rezultātā aizcietējuma masa kļūst mīksta un tiek normāli izvadīta ārā.

 

Iedarbojas 5 līdz 10 minūšu laikā.

 

IESPĒJAMĀS BLAKUSPARĀDĪBAS

Ilgstoša Microlax mikroklizmu lietošana var izraisīt taisnās zarnas iekaisumu. Atsevišķos gadījumos var rasties alerģiska reakcija.