Kādās pozās iespējams dzemdēt?

Kādās pozās iespējams dzemdēt?

13. Jun 2011, 19:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdību pozu daudzveidība ir diezgan plaša.


Par pozu daudzveidību konsultē Jūrmalas slimnīcas dzemdību - ginekoloģijas nodaļas vadītāja Jolanta Bārbale- Mālniece

 

Bulduru dzemdību nodaļas galvenais ieteikums dzemdētājai ir tas, lai viņai būtu ērti un varētu pilnvērtīgi darīt savu darbiņu, t.i., laist pasaulē mazuli, jo personālam lielos vilcienos ir vienalga, kā sieviete to dara.

 

Tradicionālākā dzemdību poza, ko izvēlas dzemdētājas un ko iesaka arī personāls, jo šādā pozā ir visērtāk darboties, ir uz dzemdību galda.

 

Bulduru slimnīcā diezgan bieži sievietes izvēlas uz dzemdību soliņa. Tomēr jārēķinās, ka šī poza nav īpaši ērta vecmātei, tāpēc dzemdētājai ļoti jāieklausās vecmātes ieteikumos par to, kad spiest, kad nespiest, lai samazinātu plīsumu rašanās iespējas, jo uz dzemdību soliņa ir mazāka iespēja sievieti noturēt nekā tad, ja dzemdētāja atrodas uz dzemdību galda vecmātes acu augstumā.

 

Ir iespējams dzemdēt arī gultā – uz muguras, uz sāna. Piemēram, Bulduru slimnīcas dzemdību nodaļā ir gulta, kurā dzemdētāja var atpūsties starp kontrakcijām, kā arī dzemdēt, ja ir tāda vēlēšanās.

 

Ir iespējamas arī ūdens dzemdības, kad mazulis pasaulē nāk ūdenī, tomēr tam ir vajadzīga īpaša vanna, kurai var pieiet no visām pusēm. Bulduros diemžēl šādas iespējas dzemdēt vannā nav, tomēr ir iespēja vannā relaksēties kontrakciju laikā.

 

Iespējams dzemdēt arī tupus un rāpus, tomēr vēlme pēc šādām pozām būtu jāatrunā ar savu ārstu vai vecmāti, lai saprastu, vai mazulis un māmiņa šādi jutīsies ērti.

 

Jāatzīmē, ka ļoti reti viss rit 100% pēc sievietes plāna, tāpēc diez vai varēsi izvēlēties savu dzemdību pozu mēnesi pirms dzemdībām. Tomēr pirms dzemdībām Tu vari aprunāties ar savu vecmāti vai ārstu, kas būs klāt Tavās dzemdībās, un izteikt savas vēlmes. Katras dzemdības ir atšķirīgas, tāpēc arī pozu izvēlē jāizdomā vismaz 2-3 varianti, jo ne vienmēr izdodas viss iecerētais. Ja dzemdības norit raiti un sekmīgi, tad šī izvēlētā poza var palikt, bet, ja nekas uz priekšu nevirzās, tad poza gan būtu jāpamaina.

 

Kristīne Damškalne, Māmiņu Klubs

 

Kādā pozā dzemdēji Tu?

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 19. Aug 2010, 19:35

Traki Tev gājis ☹
Bet labi,ka mazajam viss ok,un lielais jau -liels 😃

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 19. Aug 2010, 13:41

lusy pēc tevis aprakstīta gribās uzdot jautājumu - kāpēc neveica ķeizaru?

19. Aug 2010, 12:31

es biju lamīga brīdī, kad nonācu uz vistradicionālāka dzemdību galda DzN.... no tā noguruma citu variantu pat negribētu, jo nepietiktu spēka sevi noturēt kaut sēdus.

19. Aug 2010, 12:16

Gandrīz sanāca gultā, bet ātri aiztipinājām uz dzemdību galdu. Bija ērti, tikai pēc tam gan kājas notirpa un bija "salīgi" 😀

19. Aug 2010, 12:03

Uz dzemdību galda abas reizes 😀 iebildumu nebija 😃

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 19. Aug 2010, 11:55

lusy nu nez,man tik cik pie apakšgala bija vecmāte,nekur citur neviens mani neturēja 😃 piedzemdēju 😃

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 19. Aug 2010, 11:49

uz dzemdību galda,abas dzemdības