Kā saprast, ka dzemdības ir patiešām sākušās?

Kā saprast, ka dzemdības ir patiešām sākušās?

25. Jul 2011, 18:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirms dzemdību sākuma var būt vairāki priekšvēstneši, kas liecina par dzemdību tuvošanos, piemēram, vēdera noslīdēšana, treniņkontrakcijas, biežāka urinēšana, paliek vieglāk elpot, muguras sāpes. Bet kas liecina par to, ka dzemdības ir sākušās? Konsultē vecmāte Inese Kampuse.

 


 

Par dzemdību sākumu liecina tikai regulāras kontrakcijas ik pēc 10 minūtēm vai biežāk. Tas, kas ir līdz tam, tie ir priekšvēstneši.

 

Sievietei priekšvēstneši var būt, var nebūt. Tas ir individuāli. Ja velkošās sajūtas grūtniecības pēdējās nedēļās rada diskomfortu, tad būtu labi atrast paņēmienu, kā to mazināt. Labi palīdz ūdens, kas relaksē, vai arī maiga masāža.

 

Ja runā par pašu dzemdību sākumu, viens no labākajiem veidiem, kā pārbaudīt, vai tās ir dzemdības vai nav, iedzert 2 Nošpa tabletes un vērot, kas notiek 2 stundu laikā. Ja tie ir priekšvēstneši, sāpes pāriet, bet, ja dzemdības ir sākušās, tad sāpes nepāries, jo dzemdību darbību noņemt nevar.

 

Kristīne Damškalne

 

Iesūti savu stāstu un pastāsti, kā Tu saprati, ka ir sākušās dzemdības! Gaidīsim arī Tavu dzemdību stāstu ar pāris fotogrāfijām šeit!