Izbaudiet veselīgu grūtniecību

Izbaudiet veselīgu grūtniecību

12. Jan 2011, 23:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kurš gan būtu domājis, ka grūtniecības laikā būs jāsaskaras ar sausas ādas problēmām? Godīgi? Ikviena, kura pirms tam jau ir bijusi stāvoklī. Sievietes mēdz būt ļoti pārsteigtas, cik viņu āda mēdz būt niezoša grūtniecības laikā.

 

Ja esi par to sākusi aizdomāties, tad ir vērts padomāt ko var darīt lietas labā. Puncim augot lielākam un ādai izstiepjoties, tas kļūst stingrs un niezošs, bet sausai ādai jūs nav jāpadara nelaimīgu.

 

Daudzas sievietes, lai izvairītos no šīs sajūtas lieto kokosriekstu sviestu, daudzas apgalvo, ka tās mazina arī strijas. Ir arī daudz lielisku krēmu, kas var palīdzēt, tomēr atceraties, ka, kamēr gaidāt bērniņu, ir jāizvairās no ķimikālijām un spēcīgiem aromātiem.

 

Jūsu mazulis jau ir mājās un jūs esat pamanījušas, ka arī viņam ir sausa āda. Domāsiet, iedzimtība? Ne vienmēr. Atcerieties, ka jūsu bērniņš ir atradies īpašā šķidrumā jūsu puncī, arī tas atstāj iespaidu uz viņa ādiņu. Šī ir jauna vide, kas prasa korekcijas, ādai ir jāpierod pie jaunās vides. Pajautājiet savam pediatram, lai iesaka jums kādu labu bērnu ādai piemērotu losjonu. Lietojiet to pēc vannas vai dušas un ieziediet ikkatru ķermeņa daļu, izņemot sejiņu. Tas ādu padarīs mīkstāku un maigāku. Atcerieties, tas ir normāls ādas stāvoklis, kas ar laiku visticamāk pāries.

 

Ja jums vai jūsu partnerim agrāk ir bijusi saskare ar psoriāzi, ekzēmu vai citām ādas slimībām, to izrunājiet, lai vēlāk nebūtu nepatīkamu pārsteigumu.

 

Krūts barošana ir brīnišķīga dāvana, ko jūs saviem bērniem variet pasniegt, tomēr arī uz ādu tas atstāj iespaidu. Tāpēc piena atsūkšanai izmantojiet elektriskos pumpīšus, tas paātrinās procesu, kā arī lietojiet speciālus krēmus krūšu galiem.

 

Pirms, pēc un grūtniecības laikā sekojiet līdzi savam veselības stāvokli. Gadu pirms grūtniecības ir ieteikums atmest smēķēšanu, tāpat arī alkohola lietošanu būtu jāpārtrauc. Šajā gadā ieteicams uzlabot arī savu fizisko formu, lai jūsu ķermenis būtu spēcīgāks.

 

Kad esiet jau stāvoklī un rodas kaut mazas problēmas, pārliecinieties, ka ar jums viss ir kārtībā. Grūtniecība nav laiks, kad jokot ar savu veselīgu.

 

Avots: www.skincarelib.com