Grūtnieču jostas. Vai Tu tādu lietoji grūtniecības laikā?

Grūtnieču jostas. Vai Tu tādu lietoji grūtniecības laikā?

17. May 2011, 17:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dažādu medicīnisku apsvērumu dēļ ārsts topošajai māmiņai var ieteikt nēsāt grūtnieču jostu.  

konsultē Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļas vadītāja un ārste Jolanta Bārbale-Mālniece

 

Katrai topošajai māmiņai ir jāskatās individuāli, vai grūtnieču josta ir vajadzīga vai nav vajadzīga. Tomēr jāatceras, ka grūtnieču josta nav jāsāk nēsāt ne no 10. grūtniecības nedēļas, ne arī no 20.grūtniecības nedēļas, jo reāli šajā laikā vēl nav ko saturēt.

 

Visbiežāk jostu sāk lietot ap dekrēta laiku- ap 30.grūtniecības nedēļu, kad vēders ir gana liels un tas var radīt diskomfortu.

 

Kad vajadzētu domāt par jostu?


- Augot dzemdei, augot vēderam, sieviete izjūt smaguma sajūtu vēdera lejasdaļā.

- Ja staigājot garākus ceļa gabalus sievietei nākas pieturēt vēderu.

- Ja ir velkoša sajūta vēdera lejasdaļā.

- Ja topošā māmiņa sāk izjust sāpes muguras daļā.

 

Vai pārlieku bieža jostas lietošana nevar radīt kādu ļaunumu, piemēram, pārāk atslābināt muskuļus?

 

Protams, josta nav jānēsā visu laiku. Nebūs tā, ka sieviete 28.nedēļās jostu uzliek uz 40.nedēļās, dodoties uz dzemdību nodaļu, to noņems.

 

Josta ir jālieto tad, kad sieviete aktīvi darbojas pa mājām, staigā garākus ceļa gabalus vai dodas tālākos ceļojumos. Guļot mājās un lasot grāmatu, josta droši vien nav vajadzīga!

 

Kristīne Damškalne, Māmiņu Klubs

 

Vai Tu grūtnieču jostu lietoji grūtniecības laikā?

 

1

29. Jul 2010, 18:28

Man tādas jostas nebija, bet pēc grūtniecības
vilku speciālas savelkošas biksītes,
kas balstīja arī muguru un bija vieglāk...😀😀😀

29. Jul 2010, 17:08

Es ar nenēsāju. Man ļoti smuki puncis pats turējās 😃 Un es visu laiku valkāju grūtnieču bikses, kurām bija tāda ļoti augsta (tik pat kā josta) mala, kas balstīja punci.

29. Jul 2010, 14:49

Nēsāju, jo pēdējā mēnesī pirms došanās pirmsdzemību atvaļinājumā ļoti sāpēja mugura, kas sagādāja ļoti lielas neērtibas darbā, jo ja mugura sāka sāpēt, tad pēcpusdienā un mocījos vairākas stundas, kamēr neapgūlos, bet tas pa dienu nesanāca. Jostu nēsāju pa dienu līdz pašām grūtniecības beigām. Man likās, ka man josta "dzīvi" atvieglo, taču vislielākais labums bija no ūdensaerobikas, kad sāku iet atvaļinājumā jau, tad muguras sāpes vairs nemocīja. Taču tagad ir cita neraža bieži plecs sāp, bet ar muguru pagaidām viss OK., bet jostu vajag pamēģīnāt nēsat, ja mugura sāp, bet manai kolēģei tā nepatika un nelikās, ka palīdz, tā kā tas laikam ir individuāli.

29. Jul 2010, 13:19

Es ar par grūtnieču jostu un plus vēl pretstriju krēmu rītā un vakarā. Un rezultātā mans puncis pēc dzemdībām ir smuks un āda tvirta. Pret muguras sāpēm gan vislabāk palīdz muguras vingrinājumi, ko apguvu jogas nodarbībās.