Grūtniecības plānošana pēc antibiotiku lietošanas

Grūtniecības plānošana pēc antibiotiku lietošanas

29. Feb 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cik ilgā laikā pēc antibiotiku lietošanas var sākt plānot bērniņu? Atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Kristīne Strazdiņa.

Jautājums: 

Pagājušā gada jūnijā zaudēju savu pirmo bērniņu, un tad sakās visādas problēmas, bija jādzer daudz antibiotikas, piemēram, zāles „Unacid Pd Oral”, „Uro-Tablinen” (apmēram divu mēnešu garumā), „Ciprofloxacin”, pēc paris nedēļām atkal „Ciprofloxacin” un „Ampicillin”, pa vidu bija ari jālieto „Canifug Cremolum” un „Vagi-C”. Mans jautājums - pēc cik ilga laika mans organisms būtu tīrs no visām šīm zālēm, lai es varētu sākt domāt par jaunu grūtniecību? 

Atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Kristīne Strazdiņa:

 Spriežot pēc Jūsu sniegtās informācijas, ir pagājuši vismaz 6 mēneši kopš antibiotiku lietošanas un šis būtu pieņemams laiks,kad uzsākt bērniņa plānošanu.

Šīs antibiotikas organismā neuzkrājas, tās jau sen no Jūsu organisma ir izvadījušās, tādēļ droši varat sākt plānot jaunu grūtniecību.

Lai saņemtu vēl kādus padomus, rekomendētu Jums griezties uz konsultāciju pie ārsta, lai izvērtētu veselības stāvokli, sīkāk izjautātu visu Jūsu slimību vēsturi un nepieciešamības gadījumā veiktu papildu izmeklējumus.

Vizīti pie dr. Kristīnes Strazdiņas varat pieteikt pa tālruni  67201007 

Uzdod savu jautājumu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!