Grūtniecības kalendārs. 33.nedēļa.

Grūtniecības kalendārs. 33.nedēļa.

24. Oct 2010, 16:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs seko grūtniecībai jau no pirmajām nedēļām. Šoreiz par 33. grūtniecības nedēļu.

 

Sieviete. No mazuļa ieņemšanas brīža Jūsu dzemde ir ievērojami palielinājusies.

 

Iespējams, naktī Jūs redzat ļoti spilgtus un krāsainus sapņus.

 

Vai jūtat vieglus ritmiskus grūdienus vēdera apvidū? Jūsu mazulis žagojas! Tā mēdz būt bieži, un par to nevajag uztraukties.

 

Jūs jau varat noteikt vai mazulis “baksta” ar rociņām vai kājiņām. Dažreiz var redzēt, kā uz Jūs punča izspiežas mazuļa pēdiņa, plaukstiņa vai pat dupsis.

 

Nesēdiet vienā vietā vairāk par 15 minūtēm. Piecelieties kājās, lai atjaunotu asins cirkulāciju kājās, pretējā gadījumā jutīsiet spēcīgu tirpumu kājās. Atcerieties, ka nedrīkst sēdēt ar sakrustotām kājām, savukārt, gulēt vajadzētu uz sāna.

 

Lasiet literatūru, kas saistīta ar grūtniecību un mazuļiem. Iepazīstieties ar dzemdību procesu, pēcdzemdību periodu un jaundzimušo.Jo vairāk uzzināsiet tagad, jo vieglāk Jums būs pēc tam.

 

Vecmāte Inese Kampusa par mazuļa attīstību:

1. Mazuļa garums ir ap 42 cm un svars sasniedzis  2000- 2200 gramu.

2. Mazulis kļūst mazāk sarkans un krunkains.

3. Bērniņa nieres ir pilnībā attīstītas.

4. Sācis palikt arvien grūtāk kustēties un elpot? Tas ir tāpēc, ka dzemde ir piepildījusi gandrīz visu vēdera dobumu un sniedzas gandrīz līdz apakšējām ribām.

5.  Kopš šī brīža mazulim vajadzētu atrasties dzemdē ar galvu uz leju, taču, ja Tavs mazulis vēl nav apgriezies, pajautā ārstam par saudzīgiem vingrinājumiem, kas palīdzēs bērniņam apgriezties!

 

Vecmātes Ineses Kampusas ieteikumi:

1. Ja Tev ir problēmas ar pietūkumu, noņem savus gredzenus trešā trimestra laikā!

2. Turpini pastiprināti uzņemt dzelzi un to saturošus produktus! Ēd brokastu pārslas, kas satur dzelzi, pilngraudu maizi, tumši zaļos dārzeņus un žāvētas aprikozes.