Fizioterapeite: „Pēcdzemdību josta ievērojamu efektu nesniedz”

Fizioterapeite: „Pēcdzemdību josta ievērojamu efektu nesniedz”

13. Sep 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Kas būtu jādara, lai pēc dzemdībām veiksmīgāk savilktos vēders? Kurā dienā pēc dzemdībām drīkst likt pēcdzemdību jostu un kāda ir tās funkcija,” jautā kāda topošā māmiņa.

Māmiņu Klubam konsultē fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne. 

„Parasti pēcdzemdību jostu jaunās māmiņas valkā divos gadījumos: vai nu tādēļ, lai noturētu muguru, ja tā pēc dzemdībām sāp, vai arī skaistuma nolūkos – tātad, lai ātrāk atgūtu figūru, kāda tā bijusi pirms dzemdībām.

Tomēr mehāniskai vēdera savilkšanai ar jostas palīdzību es neticu, jo kā rāda mana pieredze un novērojumi, ar tās palīdzību vēderu nav iespējams saspiest!

Protams, ja sieviete spēcīgi tic tam, ka šāda josta pēc mazuļa dzimšanas viņai palīdzēs atgūt iepriekšējo vēdera izskatu, to var iegādāties – iespējams, psiholoģisko faktoru ietekmē tā arī palīdzēs, jo domu spēkam ir liela nozīme. Tomēr uzskatu, ka pārsvarā pēcdzemdību josta lielu redzamu efektu nesniedz.

Turklāt tā balsta visu sievietes mugurkaulu, kas nozīmē, ka muskuļi jostas lietošanas laikā kļūst vājāki, bet rezultātā, kad to pārtraucot lietot, jaunās māmiņas ķermeņa aprises vienalga „izplūst”.

Tomēr, ja sieviete ir pārliecināta, ka pēcdzemdību josta sniegs vēlamo efektu un viņa to vēlas lietot, dabisku dzemdību gadījumā to drīkst likt jau uzreiz – otrajā dienā pēc bērniņa nākšanas pasaulē,” skaidro fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne.  

Māmiņu Klubs

Vai tu pēc mazulīša nākšanas pasaulē plāno nēsāt pēcdzemdību jostu? Ja esi to nēsājusi,pastāsti par sniegto efektu!