„Es gribu zemenes un tieši tagad!” jeb topošo māmiņu īpašās vēlmes

„Es gribu zemenes un tieši tagad!” jeb topošo māmiņu īpašās vēlmes

06. Sep 2010, 18:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazuļa gaidības sievietes dzīvē spēj ieviest pamatīgas korekcijas, mainās ne tikai sievietes uztvere, bet arī parādās vēlme pēc ļoti īpatnējām lietām, piemēram, saldējums nakts vidū un tieši zemeņu.

 

Bērniņa gaidību laikā mēs vēlamies dzīvot piesardzīgāk, mēs asāk uztveram dažādas smaržas, garšas sajūta vairs nav tāda kā agrāk un pēkšņi parādās pavisam interesantas vēlmes. Kāpēc tā?

 

Kā stāsta ginekoloģe Margarita Puķīte, beidzot ir piepildījusies viena no sievietes vislielākajām vēlmēm – viņa gaida bēbi. Un tad viss pārvēršas, organisms mainās un strādā pilnīgi ačgārni. To, ko agrāk ēda, to šobrīd vairs negrib, tas, kas viņai patika, tas šobrīd viņai vairs nepatīk.

 

Var gadīties situācija, ka topošā māmiņa brauc pa Vanšu tiltu un viņai pēkšņi var iegribēties Coca-cola stikla pudelē. Grūtniecei jābūt psiholoģiski veselai un tad viņai nebūs vēlme izdzert visu pudeli, bet izdzers mazu malciņu un vēlme tiks apmierināta.

 

„Kādreiz grūtniecības laikā mēdz būt dīvainas vēlmes kā ēstu krītu vai ir sajūta, ka mutē kaut kādas nepareizas garšas. Šādos gadījumos vajadzētu parunāt ar speciālistu, vai kaut kas netrūkst organismā,” iesaka ginekoloģe.

 

Mēs varam ēst marinētus gurķus, pēc brīža lūgt, lai mums pasniedz saldējumu un tad uzkost kādu cepumu un atkal visu neparasto ēdienkarti baudīt no sākuma. Nu vai nav savādi?

 

Margarita Puķīte piekrīt un izsaka vēlējumu, ka būtu ļoti labi, ja vīram arī būtu tādas vēlmes mainītas, jo ir jau pierādījumi, ka grūtniecības laikā vīri vai nu notievē vai pieņemas svarā, jo vēlmes kaut kā ir jārespektē, jo sieva vairs negatavo tā kā agrāk vai neēd tā kā agrāk.

 

Ginekoloģe neaizliedz sievietēm grēkot. Mēs nevaram paredzēt vai viņa apēdīs vienu cepumu vai pieņemsies par kilogramu vai 2 bulciņas un pieņemas par 100 gramiem, jo svara pieaugums vairāk vai mazāk ir atkarīgs no viņas vielmaiņas.

 

Ne tikai ēšanas paradumi ir tie, kas sagriež ierasto pasauli kājām gaisā, arī mūsu garastāvoklis var svārstīties ik pa pus stundai – te mēs esam priecīgas, te izmisīgi raudam, vēl kādā brīdī mums nepatīk kā mēs izskatāmies, taču pēc mirkļa atkal viss ir labi.

 

„Vispār jau šķiet, ka visām sievietēm ir nestabila nervu sistēma, bet grūtniecības laikā viņa vēl kļūst nestabilāka. Sievietei patīk visu dzirdēt, ja kādreiz viņa pati vai kāds viņai teicis, ka tās grūtnieces ir tādas. Tad viņai arī grūtniecības laikā liksies, ka viņa ir tāda. Patiesībā grūtniece ir viena skaista sieviete. Ja mēs skatāmies uz viduslaiku mākslas darbiem, tad tās ir korpulentās sievietes. Grūtniece ir tāda īpatnēja, viņa nav resna, jo resns cilvēks kustās savādāk, viņš šņorē zābakus vai kurpes pilnīgi savādāk nekā grūtniece. Un ļoti jau mīļi skan, ja vīriņš nosauc – mans resnais valītis, tas feini, jo tas resnums jau pāries, viņš jau nebūs mūžīgs,” savā pieredzē dalās ginekoloģe.

 

Daudziem var šķist, ka topošās māmiņas sāk izmantot savu stāvokli un kļūst pagalam slinkas, tā, ka pat apavus vairs pašas ne uzvilkt spēj, ne novilkt. Taču ziniet, apavu vilkšana ir viens no sarežģītākajiem manevriem, kas jāveic sievietei, kura gaida bērniņu, jo puncis ir liels un nav iespējams pieliekties, tāpēc vīra palīdzība ļoti noder.

 

Mīļie tēti, neuztraucieties, šīs savādās sievietes sajūtas nebūs mūžīgas, kad mazulis būs sasniedzis pusgada vecumu, iespējams, viss jau būs nostājies vecajās sliedēs.

 

Mīļās sievietes, grūtniecība ir tas laiks, kad jūs varat pilnīgi mierīgi izstiept rokas un kājas un teikt – mīļo vīriņ, palutini mani, samīļo mani, nu lūdzu, lūdzu, man gribas to, man gribas to, man gribas to, bet vienu lietu gan atcerieties, nevajag pārvērsties par princesēm uz zirņa.

 

Noskaties TV sižetu par topošās māmiņas īpašajām vēlmēm ŠEIT!