Dziļi mitrināta āda ar Oilatum krēmu un emulsiju

Dziļi mitrināta āda ar Oilatum krēmu un emulsiju

21. Aug 2012, 21:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Brr, kā man nepatīk ziema. Un ne tikai tādēļ, ka ārā tad ir auksts un nevar skriet vairs īsroku krekliņā, bez tam jāuzmanās, lai nepaslīd kājas, bet arī tādēļ, ka līdz ar ziemīgā (pat rudenīgā) laika iestāšanos mana āda sāk uzvesties pavisam dīvaini.


Šogad man šķiet to sāku just pat nepierasti ātri – ja citus gadus vien uz pavasara pusi jutu, ka ādai kas pietrūkst, tad šogad jau tagad jūtu, ka āda vairāk niez, kņud un vispār ir pilnīgi „dīvaina”.

Pirmā doma, kas ienāca prātā – tas noteikti saistīts ar grūtniecību (šobrīd gaidu bērniņu). Un kā jau grūtniecēm „piederas”, uzreiz atsaucu atmiņā visu dzirdēto no sērijas „kāpēc grūtniecēm niez āda”? Populārākais un biežāk dzirdētais arguments- ja niez āda, ir problēmas ar aknām. Jau sāku domāt kādas analīzes man labāk nodot, lai to pārbaudītu, bet galu galā vai tam nevajadzētu uzrādīties visās tajās analīzēs, ko jau līdz šim nododu ikmēneša vizītēs pie savas ginekoloģes (ārste gan teikusi, ka viss līdz šim ir labi)???

 

Un tad pēkšņi man atmiņā ataust, ka patiesībā taču ādas nieze man bijusi arī citus gadus rudenī un ziemā, kad jāvelk daudzās apģērba kārtas. Tiesa, tas parasti sācies vēlāk (aptuveni janvārī, februārī). Nolemju, ka pirms stresot par iespējamām vainām ar maniem iekšējiem orgāniem, jāatrod veids kā īpaši dziļi mitrināt ādu – varbūt arī tas vien vainīgs pie manas niezes? Tā pie manis nokļuva Oilatum.

Jāsaka uzreiz, ka man pašai patīk emulsija- pēc tās lietošanas nudien āda liekas zīdaini mīksta un it kā ar eļļas kārtiņu pārklāta, taču esmu izmēģinājusi arī krēmu. Kādēļ man nepatīk krēms? Vairāk jau smaržas dēļ, jo arī krēma konsistence ir gana maiga un patīkama, bet smarža manam degunam (smejos, ka manam grūtnieču degunam) nepatīk. Bet pēc emulsijas nekāda vaina- uzsmērēju kādu smaržojošāku krēmu un eju ikdienas gaitās.

Uzreiz gan jāsaka, ka Oilatum jālieto regulāri, lai efekts būtu, jo tajās reizēs, kad slinkums (vai steiga) ņēmis virsroku pār pāris minūtēm, kas jāvelta emulsijas uzklāšanai uz ķermeņa, jau gana drīz jūtu – āda atkal kņud... bet kopumā atviegloti nopūšos, jo ar maniem iekšējiem orgāniem tātad viss ir absolūtā kārtībā.