Dāmas, izmantojot lubrikantus, sekss ir daudz labāks!

Dāmas, izmantojot lubrikantus, sekss ir daudz labāks!

27. Oct 2011, 16:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sievietes gūst daudz lielāku baudu un apmierinājumu seksa laikā, ja izmanto lubrikantus, vēsta Indiānas Universitātē veiktie pētījumu rezultāti.


Pētījumā piedalījās gandrīz 2500 sievietes, kuras piecas nedēļas mīlējās, izmantojot lubrikantus (sievietes testēja gan uz ūdens, gan uz eļļas bāzes veidotos!).

 

Sievietes pēc katras mīlēšanās reizes aizpildīja veidlapu speciāli izveidotā online žurnālā, tādēļ pētījuma rezultātus iespējams redzēt tik detalizēti.

 

Gan uz eļļas, gan uz ūdens bāzes veidotie lubrikanti krietni palielinājuši sievietes baudu gan mīlējoties divatā, gan pašapmierinoties vienatnē. Sievietes, kurām parasti ir bijis grūti mīlēties sausas maksts dēļ (viņas pat seksa laikā parasti jutušas sāpes), izmantojot lubrikantus uz ūdens bāzes sausas maksts radītās sāpes un diskomfortu vairs nejuta.

 

Pētot situācijas, kad tiek lietoti lubrikanti, Amerikas zinātnieki atklāja sekojošo: visbiežāk lubrikantus lieto anālā seksa laikā. Bet pētnieki uzsver – arī pat visklasiskākajās seksa pozās lubrikantu izmantošana var krietni palielināt sievietes baudas un apmierinājuma līmeni.

 

Savukārt analizējot, cik bieži sievietes izmanto lubrikantus, statistika Amerikā ir visnotaļ bēdīga. 62% sieviešu atzinušas, ka lubrikantus izmantojušas tikai reizi dzīvē, bet 25 % sieviešu atzina – tos lietojušas iepriekšējā mēnesī. Šajā aptaujā tika izvaicātas sievietes vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Latvijā šādi statistikas pētījumi līdz šim nav veikti. Bet, ja būtu, vai tie daudz atšķirtos? Diez vai! Ja nu vienīgi uz slikto pusi, kurā atklātos, ka sievietes vēl mazāk lieto lubrikantus.  

 

Protams, lubrikanti nespēj nodrošināt drošu seksu (lai pasargātu sevi no grūtniecības riska vai STS, ir jālieto izvēlētā kontracepcijas metode!), bet tie tiešām uzlabo seksa kvalitāti.

 

Un tagad jautājam tev – kad tu pēdējo reizi seksa laikā lietoji lubrikantus? Kādi ir tavi aizspriedumi un bailes, kas liedz tos lietot vēl biežāk? Ko par lubrikantiem vēlētos noskaidrot?

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 

 

 

Vagisan FeuchCreme mitrinošs krēms ārējiem un iekšējiem dzimumceļiem maksts sausuma gadījumā. Nesatur hormonus un var lietot ar lateksa prezervatīviem.