Cilmes šūnas var sadalīt vairākās porcijās!

Cilmes šūnas var sadalīt vairākās porcijās!

21. Apr 2011, 10:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijā pirmo reizi tiek ieviesta jauna progresīva tehnoloģija.

Cilmes šūnu banka no 1.jūlija  ievieš jaunu pakalpojumu saviem klientiem – kasete PLUS!

Kasete PLUS ir pirmais piedāvājums, kas ļauj sadalīt divās daļās no nabassaites paņemtās cilmes šūnas. Atšķirībā no dubultporcijas, abi paraugi ir saglabāti vienā kasetē un tos var izmantot gan vienai reizei, gan atsevišķi – dažādos laikos un dažādiem mērķiem, nezaudējot kopējo cilmes šūnu daudzumu.

Šī jaunā, inovatīvā tehnoloģija ļauj, paņemto cilmes šūnu daudzumu no nabassaites asins porcijas, sadalīt divās daļās (proporcija 1:4).  

 

Pateicoties šim faktam, izmantojot vienu cilmes šūnu porcijas  daļu - otra paliks iesaldēta. Šī jaunā tehnoloģija neierobežo iespēju veikt transplantāciju ar visu saglabāto šūnu daudzumu kopumā, jo tā neietekmē uzglabāto cilmes šūnu īpašības. Cilmes šūnu sadalīšana vienā kasetē tiek veikta Polijas Cilmes šūnu bankas laboratorijā, kas atbilst augstākajiem standartiem cilmes šūnu uzglabāšanai.

Izmantojot jauno piedāvājumu Kasete PLUS, vienas daļas izmantošana transplantācijas gadījumā, otra daļa joprojām paliks iesaldēta un gatava lietošanai. Laikmetā, kad strauji attīstās reģeneratīvā medicīna, šī ir lieliska iespēja nodrošināt vairākkārtēju cilmes šūnu izmantošanu nepieciešamības gadījumos.

Klientiem ir iespēja arī saglabāt dubultporciju – sadalīt cilmes šūnas divās kasetēs PLUS, kas medicīnisku iemeslu dēļ ir iespējams tikai tad, ja paņemto asiņu tilpums pārsniedz 90 ml. Rezultātā, saglabāti tiek četri paraugi.

 

***

Vai Tu vēlētos paņemt cilmes šūnas? Varbūt jau esi to jau izdarījusi? Dalies savā pieredzē tepat komentāros vai iesūtot ziņu!