Antibiotikas un grūtniecība

Antibiotikas un grūtniecība

17. Jan 2011, 12:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā ir ar antibiotiku lietošanu grūtniecības laikā? Konsultē „ARS” ginekoloģe Ilze Vidnere.

 

Jautājums:

 

Esmu 31.grūtn.ned.un "sastapos" ar briesmīgu "piedzīvojumu". Viss sākās vienkārši ar iesnām vienā deguna pusē. Iesnas ilga jau divas nedēļas un tām vēl pievienojās galvas sāpes, likās arī pat zobu sāpes. Kad beidzās brīvdienas, beidzot tiku pie LOR, kura arī ir homeopāte. Izbaudīju visu iespējamo, ko vien dakterīte varēja uz vietas savā praksē piedāvāt - gan "kūkošanu", gan lielo adatu, jo kā izrādījās bija nopietns deguna blakusdobuma iekaisums. Rezultātā bija jālieto antibiotikas „Amoksiklav 875” pa 1tabl. divas reizes dienā, pēc tam „Amoksiklav 500” pa 1tabl.3 reizes dienā.

 

Protams, biju tik nobijusies, ka konsultējos ar savu ginekoloģi, taču viņa man atbildēja, lai nesatraucos, jo viņai esot vajadzīga vesela mammīte! Tas bija mīļi, bet par antibiotikām satraucos vienalga, taču zinu, ka neārstēta infekcija varēja beigties slikti mums abiem.

 

Gribētos zināt Jūsu speciālista viedokli, vai tas, ka lietoju tik stipras antibiotikas kaut kādā veidā  ietekmē manu mazuli? Kādas varētu būt sekas šim visam piedzīvotajam? Paldies jau iepriekš!

 

1

Konsultē „ARS” ginekoloģe Ilze Vidnere:


Labdien! Šie medikamenti pieder pie penicilīna grupas antibiotikām, tiem nav nelabvēlīga ietekme uz augli.

 

Ja medikamentu lietošanas laikā neparādījās alerģiskas izpausmes (slikta dūša, vemšana, t.i. kuņģa - zarnu trakta darbības traucējumi), tad esat izvairījusies no blakusparādībām.

 

Mans ieteikums - šobrīd uzturā vairāk lietot pienskābos produktus, jogurta kapsulas. Šādā veidā uzturēsiet kārtībā organisma mikrofloru un nākotnē pasargāsiet savu bērniņu.

 

Uzdod savu jautājumu ginekologam arī Tu, rakstot uz kristine@sieviesuklubs.lv!

10. Apr 2010, 20:10

man arī nācās lietot antibiotikas urīnceļu iekaisuma dēļ. viss bija kārtībā, lai gan ļoti uztraucos.